Ο διάσημος τενίστας που θέλει να απομυθοποιηθεί η κάνναβη

Ο Τζον Ίσνερ έγινε ο πρώτος τενίστας που θα συνεργαστεί με brand προϊόντων κάνναβης. Μια απομυθοποίηση ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

United States John Isner reacts after winning against Norway's Casper Ruud in a Men's singles match during day two of the Wimbledon Tennis Championships in London, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
United States John Isner reacts after winning against Norway's Casper Ruud in a Men's singles match during day two of the Wimbledon Tennis Championships in London, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Σε επεισόδιο της τηλεοπτικής κωμικής σειράς 'O Πρίγκηπας του Μπελ Αιρ' οι δυο νεαροί πρωταγωνιστές, ο Γουίλ και ο Κάρλτον, δέχονται από συμμαθητή τους ένα 'πονηρό' φακελάκι με μια ουσία που θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν τα μάτια ανοικτά, να παραμείνουν ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια και να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας το πιεσμένο πρόγραμμα των  μαθημάτων τους. Τελικά, ο Κάρλτον λιποθυμά, έχοντας πέσει θύμα των παρενεργειών της ουσίας και το επεισόδιο τελειώνει με ένα πραγματικό ηθικό δίδαγμα πως τα ναρκωτικά δεν κάνουν καλό σε καμία περίπτωση. Βρισκόμαστε άλλωστε στο 1991 και αυτά τα διδάγματα είναι της μόδας στην αμερικάνικη τηλεόραση των early 90s, στην Pop κουλτούρα της εποχής, που μόλις έχει μείνει εμβρόντητη από την ανακοίνωση του Μάτζικ Τζόνσον πως πάσχει από AIDS. 

Σήμερα, δυόμιση δεκαετίες αργότερα, η κάνναβη δείχνει να μην προκαλεί τρόμο στην κοινωνία της Αμερικής και παγκοσμίως. Τα καταστήματα που χορηγούν φαρμακευτική κάνναβη, τα brands που λανσάρουν πάσης προϊόντα με βάση την κάνναβη, είναι σημάδια μιας κοινωνίας ανθρώπων που από προσπαθεί να περάσει από τον τρόμο και τον πανικό, στην διερεύνηση και την αξιοποίηση των θεραπευτικών στοιχείων της συγκεκριμένης ουσίας. Ο Τζον Ίσνερ, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του παγκοσμίου τένις σήμερα, τάχθηκε υποδειγματικά υπέρ αυτής της κίνησης. 

Ο Ίσνερ έγινε ο πρώτος αθλητής του τένις που υπέγραψε συμβόλαιο για την προώθηση ενός brand που κατασκευάζει προϊόντα με βάση την κάνναβη. Ο Αμερικάνος αθλητής που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο #14 παγκοσμίως, αναμένεται να διαφημίσει τα προϊόντα της Defy, μιας εταιρείας ενεργειακών ποτών που δημιούργησε ο πρώην αθλητής των Ντένβερ Μπρόνκος, Τερέλ Ντέιβις. Συγκεκριμένα, ο Ίσνερ θα φοράει το logo της εταιρείας στο καπέλο του και θα έχει μαζί του ροφήματα της εταιρείας κατά την διάρκεια της συμμετοχής του σε διοργανώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς.

"Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με την Defy, μια εταιρεία που βοηθάει αθλητές όπως εγώ να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με την βοήθεια των προϊόντων κάνναβης." δήλωσε ο Ίσνερ, ο οποίος δεν έχει κρύψει πως έχει χρησιμοποιήσει προϊόντα κάνναβης κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του ύστερα από επίσημους αγώνες. Σίγουρα δεν κατέρρευσε όπως οι ήρωες του 'Μπελ Αιρ'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK