Ο διεθνής Ιταλός σταρ που καταπίνει χιλιόμετρα ως οδηγός ασθενοφόρου

Ο Μαξίμ Εμπαντά προτίμησε να μην κάνει toilet paper challenge, να μην διανύσει άλλα 5 χιλιόμετρα στο ποδήλατο, μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού του. Ως οδηγός ασθενοφόρου, δουλεύει 13 ώρες τη μέρα κόντρα στην πανδημία του κορονοϊού.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναμέτρηση ράγκμπι μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας για το Six Nations
Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναμέτρηση ράγκμπι μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας για το Six Nations AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Μαξίμ Εμπαντά είναι ένας από τους βασικούς flankers της εθνικής Ιταλίας, ένας από τους παίκτες που δοξάζουν τη Σκουάντρα Ατζούρα σε κάθε διοργάνωση του ράγμπι παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας, που παίζει στις πτέρυγες της επιθετικής διάταξης και δεν διστάζει να βάλει χέρια και πόδια στη φωτιά, για να κερδίσει κατοχές υπέρ της ομάδας του.

Σήμερα, όμως, η μάχη που δίνει η Ιταλία δεν είναι στα πράσινα τερέν, αλλά στους (έρημους) δρόμους των πόλεων και στα γεμάτα νοσοκομεία από τον κορονοϊό και ο Εμπαντά δεν λείπει ούτε από εδώ. Ο 27χρονος αθλητής της Τζέμπρε, έβγαλε τη φανέλα του flanker και φόρεσε την προστατευτική περιβολή και τη χειρουργική μάσκα του για να ξεχυθεί στους δρόμους. Ο ίδιος δήλωσε στο AFP για τη νέα καθημερινότητά του: "Όταν ακυρώθηκαν όλοι οι αθλητικοί αγώνες, αναρωτήθηκα πώς θα μπορούσα να βοηθήσω σε αυτήν τη νέα δύσκολη κατάσταση του κορονοϊού, αν και δεν έχω καμία ιατρική εμπειρία. Ξεκίνησα στο ασθενοφόρο πριν από 8 μέρες. Οδηγώ κάθε μέρα 12-13 ώρες τουλάχιστον και δεν έχω σκοπό να πάρω ρεπό. Ο φόβος υπάρχει μέσα μου. Ο φόβος είναι φυσιολογικός, όταν βλέπεις τι συμβαίνει μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας που έχουν γεμίσει με ασθενείς. Αλλά ξέρω πως αν γίνουν κάποια πράγματα σωστά, αν κινούμαι με ταχύτητα, τότε οι γιατροί θα κερδίσουν έστω μια ώρα, που μπορεί και να είναι πολύτιμη, ώστε να μη χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή. Όσο αντέχω, όσο έχω δύναμη, θα συνεχίζω".

Ο Εμπαντά, του οποίου ο Κονγκολέζος πατέρας είναι χειρουργός, συνεχίζει σε καθημερινή βάση να μεταφέρει κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς από τα σπίτια τους προς το νοσοκομείο της περιοχής Τζέμπρε και όχι μόνο, προτρέποντας τους συμπολίτες του να μη συνωστίζονται με πανικό στα σούπερ μάρκετ, διαφορετικά το 13ωρο της καθημερινής εργασίας του από και προς τα νοσοκομεία δεν θα είναι αρκετό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK