Ο δρομέας που ζήλεψε τη δόξα του Κιπτσόγκε και κατέρρευσε

'Κάντο όπως ο Κιπτσόγκε'! Ο Νίκολας Σίμοντς προσπάθησε να τρέξει όπως ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος και κατέρρευσε.

O δρομέας των 800 μέτρων Νίκολας Σίμοντς, λίγο πριν συμμετάσχει στον τελικό του πρωταθλήματος της Iowa
O δρομέας των 800 μέτρων Νίκολας Σίμοντς, λίγο πριν συμμετάσχει στον τελικό του πρωταθλήματος της Iowa AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Ο Νίκολας Σίμοντς ήταν πάντα ένας καλός δρομέας μεσαίων αποστάσεων. Ο 35χρονος Αμερικανός έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας (2013), στο αγώνισμα των 800μ., όπου και έλαμψε με την παρουσία του, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Η κορυφαία επίδοση στο αγώνισμα των 800μ., δεν απέχει και πάρα πολύ από το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατάει ο Ντέιβιντ Ρουντίσα από το 2012. Ο Σίμοντς έχει 1:46.48, ενώ ο Ρουντίσα έχει πετύχει το (αστρονομικό) ρεκόρ 1:40.91.

Ο Σίμοντς, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει την αθλητική στόφα ώστε να μελετήσει τις σύγχρονες επιδόσεις των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και να επιχειρήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε παρόμοιο τέμπο. Ο ίδιος προσπάθησε μέσα από το προσωπικό κανάλι του στο YouTube, να τρέξει όπως ο Ελιούντ Κιπτσόγκε. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

O Σίμοντς υπολόγισε πως αν έτρεχε 1.000 μέτρα σε 4.33 λεπτά, θα κατάφερνε να πλησιάσει το ρεκόρ του Κιπτσόγκε. Συνεργάτης του σε αυτό το εγχείρημα έγινε ο δρομέας μεσαίων αποστάσεων Γουίλιαμ Λιρ, ο οποίος διατηρεί μέχρι σήμερα το αξιοσημείωτο ρεκόρ των 3:34.26 στη σκυταλοδρομία 4Χ1.500μ. Ο Σίμοντς άντεξε λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, ο Λιρ που του έδινε τέμπο έμεινε όρθιος μεν, αλλά δυσκολευόταν φανερά να συνεχίσει. Το δίδυμο των δρομέων, με αυτόν τον μάλλον ανορθόδοξο τρόπο, επιχείρησε να τιμήσει την εξωπραγματική επίδοση του Κιπτσόγκε και να υπογραμμίσει την επική διάσταση του ρεκόρ του.

Για τα παπούτσια του πάντως, που φημολογείται πως είναι ειδικά στο να 'σπάνε ρεκόρ', δεν υπήρξε κάποια αναφορά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK