Ο Ελ Σορμπάγκι θριαμβευτής στο JP Morgan Tournament Of Champions

Ο Αιγύπτιος έδωσε απαντήσεις για την απώλεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος επικρατώντας στη διοργάνωση των πρωταθλητών.

Ο Ελ Σορμπάγκι θριαμβευτής στο JP Morgan Tournament Of Champions

Ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Ελ Σορμπάγκι απέδειξε γιατί θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίχτης Squash στον κόσμο παρά την απώλεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πριν από έναν μήνα. Ο Ελ Σορμπάγκι κατέκτησε το πρώτο σημαντικό τουρνουά της χρονιάς, το JP Morgan Tournament Of Champions, στο οποίο συμμετείχε η ελίτ του αθλήματος εκτός του Ράμι Ασούρ που ήταν τραυματίας.

Ο Ελ Σορμπάγκι νίκησε με 3-1 τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Νικ Μάθιου σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κράτησε 83 λεπτά παρότι πήγε στα 4 σετ. Ο Νικ Μάθιου πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο γκέιμ δημιουργώντας μεγάλη διαφορά από νωρίς και κλείνοντας με ένα εντυπωσιακό nick shot. Το δεύτερο game κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του Ελ Σορμπάγκι ενώ στα δύο τελευταία έγινε πραγματική μάχη με τον Νικ Μάθιου να γυρνάει διαφορές πέντε και έξι πόντων.

Εκτός από τη λυσσαλέα αντίσταση του Νικ Μάθιου στον τελικό, ο Ελ Σορμπάγκι έπρεπε να υπερκεράσει την κούραση από τον πολύ σπουδαίο ημιτελικό με τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Αμρ Σαμπάνα που έπαιζε "εντός έδρας" υπερασπιζόμενος τον περυσινό του τίτλο στο αγαπημένο του τουρνουά.

Να σημειώσουμε ότι στο ίδιο τουρνουά έγιναν σπουδαίες εμφανίσεις και από τον Ροντρίγκεζ ενώ συναρπαστικό ήταν και το ταμπλό των γυναικών με την Ελ Γουελίλι να επικρατεί τελικά της Άλισον Γουότερς με 3-1.

Δείτε πλάνα από τον τελικό στο παρακάτω βίντεο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK