Αποθέωση: Ο Έλληνας του αμερικάνικου χόκεϊ και το απίστευτο γκολ που έγινε viral

Ο 22χρονος Ελληνοκαναδός που τρέλανε τους Αμερικανούς. Το γκολ που έγινε viral, η αποθέωση και οι συγκρίσεις. Το όνομά του Ανδρέας Αθανασίου ή αλλιώς "Double A".

Αποθέωση: Ο Έλληνας του αμερικάνικου χόκεϊ και το απίστευτο γκολ που έγινε viral

Ο Ανδρέας Αθανασίου δεν είναι ο μόνος επαγγελματίας παίκτης στο αμερικάνικο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου. Σε σύγκριση όμως με τον πλέον διάσημο ομογενή που έπαιξε ποτέ στο NHL, τον νυν παράγοντα Κρις Τσέλιο, ο οποίος ήταν από τους μακροβιότερους παίκτες με 1651 ματς και ήταν σταθερό μέλος στην ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, ο 22χρονος Ελληνοκαναδός δεν διακρίνεται για τη δύναμή του και την προσήλωσή του στην άμυνα. Ξεχωρίζει για τον τρόπο που πατινάρει και την απαράμιλλη τεχνική του.

Ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση και κυρίως περίσσιο θράσος, ο ιδανικός συνδυασμός, έφεραν τον "Double A" να γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης και εγκωμιαστικών σχολίων το προηγούμενο διήμερο για το ένα από τα δύο γκολ που σημείωσε στο ματς του Ντιτρόιτ με το Ντάλας.

Στη διάρκεια της τρίτης περιόδου ο Αθανασίου έκανε μια καταπληκτική προσπάθεια. Κέρδισε το πακ λίγο μετά το κέντρο, έκανε μια απίθανη προσποίηση στον Τζόνι Οντούγια, στον αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του με στόχο να τον ανακόψει, "σώριασε" στον πάγκο τον τερματοφύλακα Άντι Νέμι και έστειλε την μπάλα στην εστία, δίνοντας το προβάδισμα (2-1) στους Red Wings.

Όλα τα αμερικάνικα ειδησεογραφικά δίκτυα ασχολήθηκαν με το κατόρθωμα του νεαρού, τον οποίο και παρομοίασαν με τον Ρώσο Πάβελ Μπούρε, τη "ρουκέτα", ένα θρύλο του χόκεϊ επί πάγου. Ακόμη και όσοι δεν ασχολούνται με το σπορ, εύκολα αντιλαμβάνονται βλέποντας την εικόνα πως δεν είναι ακόμη ένα γκολ. Είναι το γκολ! Ειδάλλως δεν θα χαρακτηριζόταν ήδη ένα από τα πιο όμορφα στην τρέχουσα σεζόν, διεκδικώντας τον τίτλο του κορυφαίου.

Δείτε το ξανά και ξανά...

" Ερχόμουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ευτυχώς η κίνηση δούλεψε", δήλωσε ο Αθανασίου "υποβαθμίζοντας" αυτό που εν ώρα αγώνα είχε πετύχει. " Δεν έχει μονάχα ταχύτητα, είναι αστραπή", ανέφερε ο συμπαίκτης του και αρχηγός της ομάδας του Ντιτρόιτ, ο Ρώσος Πάβελ Ντάτσιουκ, ο επονομαζόμενος και "Magic Man" για όσα μπορεί να κάνει με το μπαστούνι του πάνω στον πάγο.

Πρόκειται πάντως για μία κίνηση που ο Αθανασίου έχει ξαναδοκιμάσει με την ίδια επιτυχία όταν έπαιζε στους Grand Rapids Griffins, στη θυγατρική των Red Wings, που αγωνίζονται στην αναπτυξιακή λίγκα.

Who is

Ο Ανδρέας Αθανασίου διαθέτει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του, εξ ου και το ονοματεπώνυμο. Η μητέρα του κατάγεται από τη Γουιάνα, χώρα της Νότιας Αμερικής μεταξύ Βενεζουέλας και Σουρινάμ. Γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1994 στο Λονδίνο του Οντάριο και έχει την καναδική υπηκοότητα. Έχει μάλιστα χριστεί διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν, ενόσω ήταν παιδί, αλλά και παίκτης αργότερα στους London Knights, είχε δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις.

Άρχισε να ελκύει τα βλέμματα απ' όταν αγωνιζόταν στους Toronto Titans μετρώντας 24 γκολ και 34 ασίστ σε 56 αγώνες. Από εκεί έφυγε για τους London Knights και το 2012, πριν καν κλείσει τα 18 του, έγινε ντραφτ στο Νο110 (δ' γύρος). Συνέχισε για μία σεζόν στο καναδικό πρωτάθλημα με τους Barrie Colts έχοντας 49 γκολ και 46 ασίστ σε 66 αγώνες και το Νοέμβριο του 2013 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Red Wings.

Ντεμπούτο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έκανε πριν από τέσσερις μήνες, στις 8 Νοεμβρίου του 2015 και δύο ημέρες μετά έκανε σεφτέ στα γκολ στο ματς με τους Washington Capitals. Έσπασε το σαγόνι του και έμεινε εκτός, αλλά επανήλθε μέσα στον Φλεβάρη.

Τώρα δηλαδή αρχίζει να χτίζει την καριέρα του και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό, αρκεί να δυναμώσει μυϊκά για ν' ανταποκρίνεται σε όλους τους τομείς. Το χόκεϊ πάντως είναι η ζωή του. " Με θυμάμαι στον πάγο απ' όταν ήμουν δύο ετών παρέα με τον πατέρα μου". Και αφού δεν το έχει αποχωριστεί, θα φτάσει ψηλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK