Ο Felix Baumgartner οδηγός αγώνων!

Μία νέα, τεράστια πρόκληση αντιμετωπίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Felix Baumgartner, ο άνθρωπος που πήδηξε από την άκρη του διαστήματος και έσπασε το φράγμα του ήχου κατά την ελεύθερη πτώση του από τη στρατόσφαιρα.

Ο Felix Baumgartner οδηγός αγώνων!
WWW.SPOETTEL.COM FREE OF CHARGE FOR PRESS PURPOSE ONLY. IF YOU NEED PICTURES FOR OTHER PURPOSES PLEASECONTACT AUDI COMMUNICATIONS MOTORSPORT [email protected]

Η νέα του αποστολή διαδραματίζεται στην περίφημη "Πράσινη Κόλαση", το παλιό σιρκουί του Nürburgring της Γερμανίας όπου στις 21 & 22 Ιουνίου διεξάγεται ο απαιτητικός 24ωρος αγώνας αντοχής. Ένας μαραθώνιος 3.750 χιλιομέτρων και πάνω από 10.000 στροφών, που τρομάζει ακόμα και επαγγελματίες, λόγω της επικινδυνότητας της αγωνιστικής διαδρομής.

"Δεν είναι μία συνηθισμένη πίστα. Έχει συνεχείς υψομετρικές διαφορές, υπάρχουν πολλοί λόφοι, πολλές στροφές και οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα", παραδέχεται ο Baumgartner περιγράφοντας τί θα αντιμετωπίσει όταν θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του θηριώδους Audi R8 LMS Ultra. Έχουν προηγηθεί εκτενή προγράμματα εκπαίδευσης, εξαντλητικές δοκιμές υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Sepp Heider.

Ο Felix θα μοιραστεί τα καθήκοντα οδηγού με "ιερά τέρατα" του χώρου: τον 5 φορές νικητή στις 24h Le Mans, Frank Biela, τον τρεις φορές νικητή στον θρυλικό αγώνα του Sarthe, Marco Werner, καθώς και τον σπεσιαλίστα σε αγώνες GT, Pierre Kaffer.

"Όταν ήμουν μικρό παιδί, πάντα θαύμαζα όσους έκαναν πράγματα που κανένας δεν είχε τολμήσει μέχρι τότε. Πάντα με ενδιέφεραν αυτά που ο πολύς κόσμος, θεωρούσε αδύνατα. Τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο. Κανένας δεν φανταζόταν πως ένας άνθρωπος μπορεί να σπάσει το φράγμα του ήχου, όμως εγώ το κατάφερα. Έτσι και στους αγώνες. Πολλοί ασκούν κριτική στην απόφασή μου. Λένε πως χωρίς αγωνιστική εμπειρία, δεν μπορείς να συμμετάσχεις στις 24 ώρες του Nürburgring. Όμως η Audi και εγώ, έχουμε καταστρώσει το τέλειο σχέδιο και έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε όλους, πως το πλάνο μας, αποδίδει", δηλώνει αποφασισμένος ο Baumagrtner.

24MEDIA NETWORK