"Ο Φέντερερ δεν θα κερδίσει κανένα Γκραν Σλαμ το 2019"

O Τόνι Ναδάλ, θείος και πρώην προπονητής του Ράφα, έκανε μια δήλωση που δεν αποκλείεται να τον εκθέσει σε μερικούς μήνες από σήμερα. Ενθουσιασμένος από το παιχνίδι του Ζβέρεφ, ο θείος Ναδάλ δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για τον 37χρονο Ελβετό.

"Ο Φέντερερ δεν θα κερδίσει κανένα Γκραν Σλαμ το 2019"

Σύμφωνα με τον θείο και πρώην προπονητή του Ράφα Ναδάλ, Τόνι, ο φερόμενος ως κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών δεν θα κερδίσει ούτε ένα από τα τέσσερα γκραν σλαμ της επόμενης σεζόν.

Μετά την επικράτηση του 21χρονου Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ATP Finals τόσο επί του Φέντερερ όσο και επί του Τζόκοβιτς, ο Τόνι Ναδάλ βλέπει πως η νέα γενιά του τένις έχει κλείσει κατά πολύ την ψαλίδα με τους κορυφαίους.

"Το βρίσκω δύσκολο να ξανακερδίσει ένα γκραν σλαμ ο Ρότζερ Φέντερερ", έγραψε ο Ισπανός σε άρθρο του στην El Pais . "Δεν λέω κάτι τέτοιο λόγω του παιχνιδιού του, αλλά κυρίως για τη δυσκολία του να παίζει πια σε τουρνουά των πέντε σετ. Πρέπει να παραδεχτώ βέβαια ότι έχω υποστηρίξει ξανά κάτι τέτοιο, αλλά ο Ελβετός με εξέπληξε".

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Ναδάλ όσο και ο Φέντερερ πέρασαν από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, πριν ο Τζόκοβιτς κερδίσει το Wimbledon και το US Open και επιστρέψει την κορυφή.

Ο Ζβέρεφ που σκαρφάλωσε στο 4 της κατάταξης μετά τον θρίαμβό του στο Λονδίνο έκανε τον Τόνι Ναδάλ να αναθεωρήσει την άποψή του ότι οι νέοι παίκτες θα δυσκολευτούν να κοντράρουν το παιχνίδι του Φέντερερ στο γρασίδι, του Ναδάλ στο χώμα και του Νόλε στις δύσκολες επιφάνειες.

"Για την επόμενη χρονιά, προβλέπω την πλήρη επιστροφή του Ράφα και νιώθω ότι θα δούμε μερικά σπουδαία ματς ανάμεσα σε αυτόν και τον Τζόκοβιτς. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι η νέα γενιά θα μπει δυναμικά πλέον στο χάρτη".

Δεν είναι ότι δεν συμπαθούμε τον θείο Ναδάλ, αλλά με μεγάλη χαρά, θα βλέπαμε τον 37χρονο Φέντερερ να τον εκθέτει για ακόμη μία χρονιά.

(κεντρική φωτογραφία: AP Images/John Wdata-alton)

News 24/7

24MEDIA NETWORK