Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο του ΝΒΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει στο Instagram τους περισσότερους followers από κάθε άλλο κάτοικο του πλανήτη. Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2019 απέκτησε άλλους 26.000.000 διαδικτυακούς 'φίλους'. Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση 'κοινού', όλων. Στο ΝΒΑ αυτής της λίστας ηγήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο είδε τους 'ακόλουθους' στα social networks να αυξάνονται κατακόρυφα, στο πρώτο εξάμηνο του 2019 -με αυτήν την τάση να συνεχίζεται
O Γιάννης Αντετοκούνμπο είδε τους 'ακόλουθους' στα social networks να αυξάνονται κατακόρυφα, στο πρώτο εξάμηνο του 2019 -με αυτήν την τάση να συνεχίζεται EUROKINISSI

Το 2013 το Instagram είχε 130 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ανά μήνα. Το 2018 έφτασε το 1.000.000.000. Δηλαδή, το 12.9% των κατοίκων αυτού του πλανήτη έχουν λογαριασμό. Που τον χρησιμοποιούν. Εξ αυτών τα 500.000.000 κάνουν καθημερινή χρήση του δεύτερου πιο δημοφιλούς social network, μετά το Facebook. Το οποίο Facebook πλήρωσε το 2012 το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, για να εξαγοράσει το Instagram. Λεφτά που τώρα φαίνονται λογικά (κατά το value for money), αλλά τότε υπήρχε ένας παραλογισμός στην κίνηση, γιατί το Instagram δεν είχε κέρδη. Είχε κάτι άλλο: άλλες εταιρίες που το ήθελαν. Όπως η Google. Επίσης, η τότε έκδοση του Facebook για τα κινητά τηλέφωνα ήταν κακή. Κάτι που δεν ίσχυε και για το Instagram.

Το Forbes είχε γράψει 10 λόγους. Ένας ήταν ότι “το Facebook έπαθε κρίση μέσης ηλικίας και η απόκτηση μιας αγαπημένης, μοντέρνας photo-sharing εφαρμογής ισοδυναμεί με την αγορά ενός sportscar”. Τότε το Facebook θεωρείτο 'γερασμένο', παρωχημένο. Με την απόκτηση του Instagram, πήρε με το μέρος του τη νεολαία. Για τον ιδιοκτήτη βέβαια, του Facebook περισσότερο από όλα μετρούσε το γεγονός ότι “θα είχε στη διάθεση του περισσότερα data και άρα καλύτερες διαφημίσεις και άρα πολλά περισσότερα λεφτά”.

Επειδή το χρήμα πρέπει να κινείται, σύντομα προέκυψαν και τρόποι για ανθρώπους να ζουν από τα posts τους. Μην κοιτάς τι γίνεται στην Ελλάδα με το θέμα των influencers, που ως επί το πλείστον δεν έχουν αντικείμενο. Εκτός συνόρων κάνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο το κάνουν και καλά και για αυτό τους ακολουθούν. Ο χρήστης που 'χει τους περισσότερους followers από όλους είναι αθλητής και είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Σημείωση: αφήνουμε απ' έξω το λογαριασμό του ίδιου του Instagram, που 'χει 310 εκατομμύρια followers. Για την ιστορία, το TOP3 'κλείνει' η Αριάνα Γκράντε. Όλοι όσοι προτιμώνται από το λαό, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για τις γενικότερες δουλειές τους.

Ο Γιάννης Δημητρέλλος σε έχει ενημερώσει για το κόστος ενός διαφημιστικού post που κάνει ο Ρονάλντο. Τον βλέπεις ας πούμε, να κρατά ένα σαμπουάν. Τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία. Και για να μπει στον κόπο, έχει πάρει 875.000 ευρώ.

Άντε και σε ακολουθούν εκατομμύρια. Πόσοι ασχολούνται πραγματικά, μαζί σου;

Το Forbes προχώρησε σε έρευνα της αξίας των αθλητών στα social media, εξηγώντας πως το Instagram του Πορτογάλου είναι μια τυπική περίπτωση λογαριασμού “καθώς έχει οικογενειακές φωτογραφίες, στιγμιότυπα από τις διακοπές του, τις προπονήσεις του και selfies στον ήλιο”. Όπως όμως, τονίζει το μέσο “ο λογαριασμός αυτός δεν είναι μόνο για διασκέδαση και παιχνίδια του παγκοσμίου βεληνεκούς αστέρα. Έχει τους περισσότερους followers από κάθε άλλον κάτοικο της γης και εταιρίες που του δίνουν 44.000.000 δολάρια το χρόνο (39.710.000 ευρώ), για να προμοτάρει τα προϊόντα τους”.

Εκπρόσωπος της Cowen Inc., πολυεθνικής ανεξάρτητης επενδυτικής τράπεζας και εταιρία παροχής οικονομικών υπηρεσιών, εξήγησε ότι “οι αθλητές έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή από ποτέ, χάριν των λογαριασμών τους στα social media. Η ικανότητα που 'χουν να δημιουργούν περιεχόμενο είναι απίστευτη. Και έχει γίνει άκρως επικερδής”.

Ως παράδειγμα έδωσε τον Λίονελ Μέσι, αθλητής με τους δεύτερους περισσότερους followers. “Τα 49 posts που έχει κάνει με προϊόντα της Adidas είχαν 150 εκατομμύρια interactions και αξία διαφήμισης για την εταιρία που έφτασε τα 6.9 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Hookit (ασχολείται με τα analytics των social media)”. Το video που ακολουθεί είχε 13.420.247 views. Ο Μέσι έχει 128 εκατομμύρια followers.

Η Hookit ανέλυσε τα δεδομένα αθλητών από 10 σπορ, οι οποίοι είχαν την καλύτερη διαδραστικότητα με τους 'ακολούθους' τους, το πρώτο εξάμηνο του 2019. Δηλαδή, οι 'ακόλουθοι' ασχολήθηκαν κατά εκατομμύρια, με τα posts τους -είτε έκαναν 'καρδούλα' ή like, είτε σχολίασαν, είτε έκαναν share σε Facebook, Instagram και Twitter.

Από αυτά τα τρία, στο Instagram παρατηρείται το μεγαλύτερο engagement” λένε οι ειδικοί, καθώς εκεί υπάρχουν οι 46 από τους 50 λογαριασμούς με τη μεγαλύτερη 'ανάμειξη'/αντίδραση/εμπλοκή του κόσμου. Από τους 14 αθλητές που είχαν τουλάχιστον 100.000.000 interactions, οι 9 ήταν ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης τετράδας.

Ποια όμως, είναι η παρέα του Ρονάλντο των 887.2 εκατομμυρίων interactions, σε ποδοσφαιριστές; Ο Μέσι (367.100.000), ο Νεϊμάρ (289.000.000), ο Κιλιάν ΕμΜπαμπέ (167.600.000) και ο Μοχάμεντ Σαλάχ (152.200.000). Στη γενικότερη λίστα των αθλητών, η σειρά είναι η ίδια έως τον Σαλάχ. Στη θέση του εμφανίζεται ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (159.000.000).

Η πρωτιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι και ο ποδοσφαιριστής που είδε το κοινό του -στα social networks- να αυξάνεται περισσότερο από όλους τους άλλους, στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Μόνο σε αυτό το διάστημα απέκτησε άλλα 26.000.000 διαδικτυακούς 'φίλους'. Ο Ρονάλντο του ΝΒΑ, σε αυτήν την κατηγορία και την ίδια χρονική περίοδο, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Της λίστας του ΝΒΑ, με το μεγαλύτερο κοινό στα social networks ηγείται ο ΛεΜπρον Τζέιμς, των 51 εκατομμυρίων followers στο Instagram, των 23 εκατομμυρίων στο Facebook και των 43.4 εκατομμυρίων στο Twitter. Ακολουθούν οι Κάρι, Ουέιντ, Ουέστμπρουκ και η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μόνο που ο Greek Freak είναι αυτός που κατατρόπωσε όλους τους άλλους ΝΒΑers σε αύξηση 'ακολούθων', με το 36.9% να είναι το 4 1/2 φορές μεγαλύτερο από το δεύτερο της πρώτης πεντάδας, Στέφεν Κάρι.

Στα άλλα σπορ

> η Σερίνα Ουίλιαμς έχει τα περισσότερα interactions στο τένις (26.900.000 έναντι των 22.900.000 του Ράφα Ναδάλ και των 22.500.000 του Ρότζερ Φέντερερ).

> ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ προηγείται του επόμενου εκπροσώπου των μαχητικών σπορ, Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ κατά 40 εκατομμύρια (ο Ιρλανδός έχει 159.7 και ο Ρώσος 111.1, με τον Άντονι Τζόσουα να 'κλείνει' το ΤΟΡ3 με 41.6 -ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ έχει 31.4).

> ο Τάιγκερ Γουντς είναι ο πρώτος γκολφέρ (4.4 εκατομμύρια -ο επόμενος λέγεται Ρόρι ΜακΙλρόι και έχε 2.1).

> ο Όντελ Μπέκαμ Jr. κυριαρχεί των NFL παικτών (66.4, με το δεύτερο Τομ Μπρέιντι να 'χει 46.1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK