Ο Γκρέιπελ άρπαξε την μπουκιά από το στόμα του Κάβεντις στο 10ο ετάπ

Με τον Άντρε Γκέιπελ να αρπάζει κυριολεκτικά τη νίκη μέσα από τα χέρια του Μαρκ Κάβεντις, διεξήχθη την Τρίτη (12/07) το 10ο ετάπ του Γύρου Γαλλίας.

Ο Γκρέιπελ άρπαξε την μπουκιά από το στόμα του Κάβεντις στο 10ο ετάπ

Ο Βρετανός σπρίντερ φαινόταν στην τελική ευθεία της διαδρομής των συνολικά 158 χιλιομέτρων ότι θα πρώτευε για τρίτη φορά στη φετινή διοργάνωση αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Γερμανό. Με αντεπίθεση στα τελευταία 18 μέτρα, ο Γκρέιπελ πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά μιας ρόδας από τον Κάβεντις.

" Αυτή τη στιγμή την περίμενα όλη τη χρονιά. Είναι ο πιο ωραίος και ο πιο γνωστός αγώνας του κόσμου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νικάς σε ένα ετάπ του. Ο Κάβεντις είναι ο καλύτερος σπρίντερ στο Γύρο Γαλλίας και το να μπορέσεις να τον νικήσεις είναι μεγάλο πράγμα" δήλωσε ο Γερμανός αμέσως μετά την παρθενική του νίκη σε ετάπ της κορυφαίας ποδηλατικής διοργάνωσης. Τρίτος ήταν ο Ισπανός Χοσέ Χοακίν Ρόχας.

Στη γενική κατάταξη, ο Γάλλος Τομάς Βεκλέρ παρέμεινε επικεφαλής, με τον Ισπανό Λουίς Λεόν Σάντσεθ να είναι δεύτερος με διαφορά 1'49'' και τον Αυστραλό Κάντελ Έβανς τρίτο, 2'26'' πίσω από τον πρωτοπόρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK