O Harry Londy νικητής στο Greek Squash Finals 2014

Ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής πανηγύρισε τη δεύτερη σερί κορυφή στον ελληνικό Squash επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του στο περυσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

O Harry Londy νικητής στο Greek Squash Finals 2014

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, ο Harry Londy κατέκτησε σχετικά εύκολα το τρόπαιο στο Greek Squash Finals 2014, την διοργάνωση που έκλεισε την αγωνιστική χρονιά 2014.

Ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής απέκλεισε σχετικά εύκολα στον πρώτο γύρο το Γιώργο Αδάμη που, όμως, ήταν επιφορτισμένος με καθήκοντα διοργάνωσης και δεν έβγαλε το καλό του πρόσωπο ενώ στο δεύτερο γύρο ο Σπύρος Βαρούχας έδειξε το αγωνιστικό του μέταλλο χάνοντας τα δύο πρώτα game του ματς με τον Londy στις λεπτομέρειες.

Στον τρίτο γύρο ο θρύλος του αθλήματος Νίκος Μουστρούφης έδειξε γιατί παρά τα 56 του χρόνια είναι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο αποσπώντας ένα θερμό χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα που έληξε με 3-0 υπέρ του Londy.

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι που ήταν ο τελικός, ο Κωνσταντίνος Καργιώτης πήρε άνετα το πρώτο game και έχασε το δεύτερο στις λεπτομέρειες. Με το σκορ ισόπαλο, τα προγνωστικά πήγαν περίπατο αν και τελικά ο Harry Londy επικράτησε με σκορ 3-1 (3-11/12-10/11-6/11-9).

Με αυτό τον τρόπο, ο Londy πανηγύρισε τη δεύτερη σερί κορυφή στον ελληνικό χώρο επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του στο περυσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν επίσης ο Νίκος Γαλάνης και ο Γιώργος Περισυνάκης που αν και ερασιτέχνες έδειξαν τα δόντια τους στους πρωταθλητές.

Στο μικρό τελικό, ο Νίκος Μουστρούφης νίκησε το Νίκο Συμεωνίδη και κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες η Ελίζα Καργιώτη αντιμετώπιση τη Ζέτα Τζαμαλούκα με τα νιάτα να νικούν την εμπειρία για ακόμη μια φορά με 3-0 game.

Στην Α2 κατηγορία έγιναν συναρπαστικοί αγώνες με τον Edward Thomas Maitland να επικρατεί στον τελικό του Νάσου Μάντζιου με 3-1 (11-3/11-13/12-10/11-5). Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στο 3ο game με το παιχνίδι ισόπαλο αλλά ο Βρετανός επιβεβαίωσε την αγωνιστική του ανωτερότητα.

Την έκπληξη, ωστόσο, έκανε ο Αργύρης Κανιμάς που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό αποδεικνύοντας ότι πίσω από κάθε κλισέ υπάρχει μια αλήθεια. Το σκουός είναι πρώτα στο μυαλό και στην καρδιά και μετά στα χέρια και τα πόδια.

Όπως και η “σειρά” του, ο Νίκος Μουστρούφης, ο Κανιμάς έδωσε μερικά καλά μαθήματα shot selection και τακτικής στο Squash και “έπεσε” μόνο όταν τα παιχνίδια έγιναν πολλά για όλους τους συμμετέχοντες.

Στην Β’ κατηγορία νικητής ήταν ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που τώρα κάνει το comeback του μετά από μεγάλη απουσία ενώ την έκπληξη παραλίγο να κάνει ο Γιάννης Κοσκινάς από την Κέρκυρα.

Ο Κοσκινάς, από το #215 της κατάταξης της ΠΕΦΤ, βρέθηκε μπροστά με 2-0 game και ανάγκασε το Στέλιο Αρτεμάκη να επιστρατεύσει και τις τελευταίες του δυνάμεις για να περάσει στον ημιτελικό που παράλληλα έκρινε και την άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Ο Γιάννης Μηναίδης σημείωσε και αυτός μια σημαντική διάκριση αφού από το #114 ήταν δεύτερος φιναλίστ αποδεικνύοντας ότι η B’ κατηγορία είναι πραγματικό ναρκοπέδιο με πολλούς καλούς παίχτες που έχουν χαμηλό ranking.

Στα Plate διακρίθηκε ο Σταύρος Εφεντάκης που επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση κερδίζοντας το Plate της Α2.

Το Plate της Α1 κατηγορίας πήγε στο Γιώργο Σαρρής ενώ τα φαβορί Μιχάλης Ιωαννίδης και Αλέξανδρος Παπαζήτης δεν έδειξαν ιδιαίτερη ζέση μετά τον αποκλεισμό τους από το κυρίως ταμπλό.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Greek Squash Finals 2014 που διεξήχθη από κοινού στο Aquadome Sports and Country Club και στο Vari Sports Center ήταν πιο άρτιο διοργανωτικά τουρνουυά των τελευταίων ετών με πολύ ομαλή διεξαγωγή και χωρίς οργανωτικά απρόοπτα.

Το πρωτάθλημα συγκέντρωσε την μεγάλη πλειοψηφία της εγχώριας ελίτ του αθλήματος, τους καλύτερους ερασιτέχνες παίχτες, είχε χορηγούς τα Emelisse Hotel, Grays, την QinQube και χορηγό επικοινωνίας το Contra.gr που μετέδωσε ζωντανά όλους τους αγώνες σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωσης Φίλων Τοιχοσφαίρισης.

Φωτογραφίες: Samiopro

News 24/7

24MEDIA NETWORK