Ο καλύτερος γύρος στο Μονακό (VIDEO)

Στις 7 Μαΐου του 1988 το Μονακό παρακολούθησε έναν από τους κορυφαίους γύρους σε κατατακτήριες δοκιμές στην ιστορία της Formula 1, με πρωταγωνιστή ποιον άλλο; Τον Ayrton Senna. Δείτε το VIDEO.

Ο καλύτερος γύρος στο Μονακό (VIDEO)

Στη στενή διαδρομή του Πριγκιπάτου, ο Ayrton Senna έκανε ίσως τον καλύτερο γύρο σε κατατακτήριες δοκιμές στην ιστορία της Formula 1, παίρνοντας την pole position με διαφορά 1,4 δευτερόλεπτα από τον Alain Prost που οδηγούσε το ίδιο ακριβώς μονοθέσιο.

"Οδηγούσα γρηγορότερα και γρηγορότερα. Συνέχιζα να αυξάνω ταχύτητα... Ξαφνικά κατάλαβα ότι ήμουν δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τους υπόλοιπους, ακόμη και από τον Προστ που οδηγούσε το ίδιο αυτοκίνητο. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι δεν οδηγούσα το αυτοκίνητο με λογική σκέψη. Οδηγούσα με το ένστικτο. Τρομοκρατήθηκα...", ήταν οι δηλώσεις του μετά από το τέλος της διαδικασίας.

Στον αγώνα ο ρυθμός του ήταν εξωφρενικός. Ωστόσο, στον 67ο γύρο, λίγο πριν το τούνελ έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να πέσει στις μπαριέρες και να τεθεί εκτός αγώνα, με τον Alain Prost να είναι τελικά ο νικητής.

Ο γύρος του Senna στις κατατακτήριες...

Ο Senna στο Grand Prix του Μονακό...

News 24/7

24MEDIA NETWORK