Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε η δύναμη του Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες σε καραντίνα, μετά τα διαδοχικά θετικά τεστ σε Covid-19. Σε live chat που έκανε με τους φίλους του στο Instagram δεν ξέχασε τον 'αδελφό' -όπως αποκαλεί τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ- που απέκτησε το 2018, με δική του πρωτοβουλία.

O καλύτερος μαχητής του UFC, Xαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ επιστρέφει στο οκτάγωνο, για πρώτη φορά μετά το θάνατο του πατέρα του. Έχει όμως, κοντά τους φίλους του. Ένας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
O καλύτερος μαχητής του UFC, Xαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ επιστρέφει στο οκτάγωνο, για πρώτη φορά μετά το θάνατο του πατέρα του. Έχει όμως, κοντά τους φίλους του. Ένας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. INSTAGRAM (KHABIB_NURMAGOMEDOV)

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ έχει αγώνα το Σάββατο 24/10, στο UFC Fight Island του Άμπου Ντάμπι. Που σύμφωνα με πληροφορίες θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 10.000.000 δολάρια. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που 'χει πάρει ποτέ από τη δουλειά του. Ο αγώνας ωστόσο, με τον Τζάστιν Γκέτσι είναι ο πρώτος μετά το θάνατο του πατέρα του Νταγκεστανού και έπειτα από έναν χρόνο αποχής -για διάφορους λόγους, με τελευταίον τον Covid-19.

Πριν υπερασπιστεί, για τρίτη φορά, τον τίτλο του στην κατηγορία lightweight ο αήττητος -σε 28 αγώνες- μαχητής πήγε για ζύγισμα. Ένα άγχος το 'χε για το αν έχει πιάσει τα κιλά. Τελικά, ήταν κύριος και έτσι αύριο θα συναντήσει τον Γκέτσι -ο οποίος επίσης, ήταν ΟΚ.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά, τον ρώτησαν αν άκουσε τι είπε για εκείνον ο Κριστιάνο Ρονάλντο -στο live chat που είχε κάνει στις 16 του μήνα (τον ρώτησαν ποιος θα νικήσει το Σάββατο 24/10 και είπε 'φυσικά ο Χαμπίμπ). Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά τελούσε ήδη υπό απομόνωση λόγω θετικού τεστ Covid-19, που έγινε ο λόγος να μην αγωνιστεί με την εθνική στο UEFA Nations League. Μετά έχασε και την πρεμιέρα της Γιουβέντους στο φετινό UEFA Champions League, ενώ για να γίνει η πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Λιονέλ Μέσι, την Τετάρτη 28/10 για τη 2η ημέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να είναι αρνητικό το τεστ που θα κάνει 24 ώρες νωρίτερα.

Ο Νουρμαγκομέντοφ απάντησε πως “ναι είδα το video. Πάντα όμως, μιλάω μαζί του. Πάντα είναι διαθέσιμος να μου δώσει συμβουλές. Το ίδιο ισχύει και με τους Καρίμ Μπενζεμά και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και 'ακολουθώ' αυτούς τους τύπους, από όταν ήμουν μικρός. Μου δίνουν τεράστια ενέργεια”.

Πώς όμως, άρχισε η φιλία του με τον CR7. Ο Ρονάλντο ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα, ακολουθώντας τον Νουρμαγκομέντοφ στο Instagram, τον Μάρτιο του 2018. "Κάποιος μου είπε πως με έκανε follow, αλλά νόμισα πως με κορόιδευαν. Μετά τσέκαρα και διαπίστωσα ότι μου έλεγαν αλήθεια". Μετά οι φίλοι του του πρότειναν να στείλει ένα μήνυμα στον CR7. Δεν πίστευαν πως ο Πορτογάλος θα απαντήσει. "Απάντησε όμως, αμέσως". Έτσι άρχισε μια συζήτηση που περιέλαβε και την ερώτηση του Ρονάλντο "αν ο Ντέινα Ουάιτ μπορεί να με βάλει στο ίδιο οκτάγωνο με τον Ράφαελ Ντος Άνιος, για το UFC 201".

Ο Νουρμαγκομέντοφ δεν έγραψε κάτι. Έστειλε μια φωτογραφία: "Εμένα να δέρνω τον Ντος Άνιος", στον αγώνα που 'χαν δώσει το 2014. Ο Ρονάλντο του έστειλε 'like'. Ναι, το emoji με τον αντίχειρα που μπορεί να διαλύσει ψυχονευρωτικά συστήματα, σε μηδενικό χρόνο, αφού έχει γίνει η εύκολη λύση -για όποιον θέλεις να αποφύγεις. Μόνο που εν προκειμένω, ο Πορτογάλος το εννοούσε. "Τον ενημέρωσα πως θα έχω αγώνα το Νοέμβριο και μου είπε ότι θα προσπαθήσει να μην τον χάσει. Του πρότεινα να έλθει να τον δει από κοντά -από τη γωνία μου. Αυτό που θα πω κανονικά, θα έπρεπε να μείνει μεταξύ μας, αλλά μου είχε υποσχεθεί ότι αν δεν είχε δουλειά, θα το έκανε. Λατρεύει το UFC και ξέρει τα πάντα".

Τότε ο Ρονάλντο ήταν ακόμα στη Μαδρίτη και είχε προηγηθεί (το Φλεβάρη) η επίσκεψη του Χαμπίμπ στο Santiago Bernabeu για να δει live παιχνίδι της Ρεάλ. Σε αυτό ο Πορτογάλος έκανε hat trick και μετά έδωσε τη φανέλα του, στο νέο του φίλο. Eκείνος ανταπέδωσε, προσφέροντας το παραδοσιακό καπέλο του τόπου του (ναι το γούνινο που συνηθίζει να φοράει). Έκτοτε, τον αποκαλεί ως 'αδελφό' του και επειδή είναι και οι δύο τρελοί με την προπόνηση (κάνουν κάθε μέρα, για ώρες, υπό τις όποιες συνθήκες) συχνά ανταλλάζουν και σχετικές πληροφορίες.

Το Δεκέμβρη του 2019, ο Νταγκεστανός είχε πει (στο RT Sport) πως θα ήταν χρήσιμο να αποσυρθεί ο φίλος του 'πριν εμφανιστεί ένας νεότερος και πιο πεινασμένος παίκτης, να του πάρει τη θέση. Αν δεν φύγεις τη σωστή ώρα, γίνεσαι παρωχημένος. Και ό,τι λέω για τον Κριστιάνο το λέω και για εμένα. Πάντα κάποιος έρχεται να πάρει τη θέση σου. Οπότε οφείλεις να φύγεις, πριν να είναι αργά. Ξέρω πως δουλεύει πολύ σκληρά, το ίδιο κάνω και εγώ. Είναι δύσκολο να παρατήσεις κάτι που κάνεις σε όλη σου τη ζωή. Αλλά δεν έχει σημασία το τι θες. Θα έλθει η ώρα που αν δεν αφήσεις εσύ το σπορ, θα σε αφήσει εκείνο'. Είχε εκτιμήσει πως στα 35 ο Ρονάλντο δεν θα 'χει την ίδια ενέργεια, την ίδια φυσική κατάσταση ή τα ίδια αντανακλαστικά. Είχε δίκιο. Ως προς τη μισή πρόβλεψη. Βλέπεις, όλα τα 'νούμερα' των αξιολογήσεων του Πορτογάλου ήταν καλύτερα στα 35, από ό,τι ήταν στα 30. Και κάπως έτσι, αισθάνθηκε καλύτερα και ο 32χρονος Χαμπίμπ, για τον εαυτό του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK