Ο Κύργιος αποχώρησε πάλι με θόρυβο από το Shanghai Masters

Το τελευταίο επεισόδιο της 'Κυργιάδας' αφορά την τέταρτη διαδοχική χρονιά που κάνει κάτι απρεπές στη Shanghai. Πάλι βαριόταν, πάλι τσακώθηκε με τον umpire, τον οποίο μάλιστα απείλησε.

Ο Κύργιος αποχώρησε πάλι με θόρυβο από το Shanghai Masters

Ο Νικ Κύργιος βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο Shanghai Masters. Δηλαδή, βρισκόταν έως το παιχνίδι με τον Bradley Klahn, #104 στον κόσμο, για τον πρώτο γύρο. Το αουτσάιντερ νίκησε τον Ελληνοαυστραλό, ο οποίος εντοπίζεται στο #38 της παγκόσμιας κατάταξης, με 4-6, 6-4, 6-3, σε 1 ώρα και 17 λεπτά. Όπως πιθανόν να κατάλαβες, στο μεσοδιάστημα του αγώνα, ο 23χρονος ένιωσε -πάλι- να βαριέται και απλά περίμενε να τελειώσει το ματς.

Αν δεν σχολίαζε μια ενέργεια του ο umpire Damien Dumusois, η παρουσία του Κύργιου θα περνούσε απαρατήρητη. Δεν κρατήθηκε όμως, ο Γάλλος και έπειτα από έναν άσο του Αμερικανού, του είπε "ο τελευταίος πόντος ήταν πραγματικά στο όριο", αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προσπάθησε ιδιαίτερα. Ο Κύργιος απάντησε "δεν με νοιάζει, bro. Και δεν έχεις το δικαίωμα να μου λες ότι δεν προσπάθησα".

Πήρε μια ανάσα και επέστρεψε με το "όριο με την καλή ή την κακή έννοια;", με τον umpire να του λέει "ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Είναι συγκεκριμένος ο τρόπος που παίζεις τένις, σε ένα γήπεδο".

Ακολούθησε άσος του Κύργιου και το σαρκαστικό "τι είναι όμως, όριο;", προς τον ρεφ που του είπε "αρκετά! Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για αυτό". Όταν όλα τελείωσαν, ο 23χρονος πλησίασε τον umpire και του είπε το εξής.

Ξέρεις ότι μπορώ να πάω στα γραφεία της ATP και να καταγγείλω ότι το σχόλιο σου με έριξε ψυχολογικά. Και ξέρεις ότι θα βρεις τον μπελά σου, έτσι; Δεν θα το κάνω. Απλά λέω.

Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που ο Κύργιος αποχωρεί με... εντύπωση από τη Shanghai. Πέρυσι έστειλε δυο μπάλες εκτός γηπέδου, για να ξεσπάσει κάπου τα νεύρα του, πριν εγκαταλείψει τον αγώνα με τον Steve Johnson, προτού αυτός τελειώσει. Γι' αυτό τιμωρήθηκε με 10.000 δολάρια.

Το 2016 ήταν που είχε βαρεθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με τα σερβίς του να καταλήγουν σταθερά στο δίχτυ. Highlight ήταν η στιγμή που κατευθύνθηκε προς την καρέκλα του, ενώ ο Mischa Zverev έκανε σερβίς. Το πλήθος τον αποδοκίμασε και η αρμόδια αρχή τον τιμώρησε με 16.500 δολάρια και οκτώ εβδομάδες αποχής. Είχε τιμωρηθεί και το 2015, με 1.500 δολάρια, γιατί έβρισε ενώ ήταν στο γήπεδο και χαρακτήρισε τη διοργάνωση 'τσίρκο'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK