Ο Λευτέρης Πετρούνιας πάτησε στην πρώτη 'χρυσή' κορυφή

Στο Παγκόσμο Κύπελλο της Μελβούρνης, ο Λευτέρης Πετρούνιας κέρδισε την πρώτη μάχη, στον 'πόλεμο' για το 'εισιτήριο' των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Απόμένουν άλλες δυο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018, Γλασκώβη, Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018, Γλασκώβη, Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 AP PHOTO/DARKO BANDIC

 Είναι μια αποστολή για τον Λευτέρη Πετρούνια, από αυτές που έχει μπει με το 'μαχαίρι' στα δόντια για να πάρει τη νίκη. Όπως έγραψε κι η Μαρία Καούκη, έχει μόνο έναν αντίπαλο, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου και για να χαθεί αυτή η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μάλλον πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα. Σαν άλλος 'Ράμπο' της ενόργανης γυμναστικής, κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη, με 15.066 βαθμούς, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και βάζοντας μπρος για ακόμα δυο κρίσιμες αναμετρήσεις σε Μπακού (12-15 Μαρτιου) και Ντόχα (18-21 Μαρτίου), όπου η νίκη με βαθμολόγηση κοντά στο 15.200 θα του δώσει το 'εισιτήριο' για Ιαπωνία.

Το εξωαγωνιστικό 'παράθυρο'

Ο Πετρούνιας με αυτήν την επίδοση έβαλε 30 βαθμούς στο σακούλι του, δείχνοντας ότι βαδίζει στον δικό του, αυστηρά προσωπικό δρόμο, δείχνοντας πως δεν λαμβάνει κατά νου την απουσία του μεγάλου του αντιπάλου από το τουρνουά της Μελβούρνης, ο οποίος μαζί με 11 αθλητές της Κίνας αντιμετώπισε απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία, λόγω κορωνοϊού.

Είναι αρκετά πιθανό αυτή η απουσία του Λιου να αναγκάσει την κινεζική ομοσπονδία να διαφοροποιήσει τις επιλογές της ως προς το ποιοι αθλητές θα ταξιδέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιλέγοντας πιο 'έτοιμους' αθλητές και όχι τον βασικό αντίπαλο του Πετρούνια. Μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση στον Πετρούνια για το αγώνισμα των κρίκων, ως επιλαχόντα -αν κι εφόσον δεν έχει καταφέρει να υποσκελίσει αγωνιστικά τον Λιου. Ο 29χρονος πρωταθλητής από την Μάνη, όμως, με τη σημερινή επίδοση απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τέτοια σενάρια και κοιτάζει προς μόνο μια κορυφή. αυτήν του χρυσού μεταλλίου του Τόκιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK