Ο Χάμιλτον είναι ο πλουσιότερος Βρετανός αθλητής και δεν το κρύβει

Αποχαιρέτα τους Μπέκαμ που χάνεις. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πια ο 'Μίδας' του βρετανικού αθλητισμού.

Ο Λιούις Χάμιλτον σε βραδιά βραβείων στη Γερμανία
Ο Λιούις Χάμιλτον σε βραδιά βραβείων στη Γερμανία AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Τη 'Rich List' των Sunday Times θα την παρομοιάζαμε ως μια σύμπραξη του λογιστηρίου και το υποθηκοφυλακείου του βρετανικού κράτους. Κάθε άνοιξη από το 1989 αναδεικνύει -χωρίς δεσμεύσεις ή αγκυλώσεις- τους πιο ευκατάστατους ανθρώπους ή οικογένειες που δραστηριοποιούνται στα 'τιμημένα' εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου, είτε πρόκειται για γηγενείς πολίτες είτε όχι, και το πορίσμά της σπανίως αμφισβητείται. Ούτε καν από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία το 2015 βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός των πρώτων 300ων κι έκτοτε χάνει διαρκώς από την οικονομική ισχύ της.

Η 32η εκδοχή της λίστας, που δημοσιεύτηκε προσφάτως, επεφύλασσε μια μεγάλη ανατροπή στην κατηγορία των πλουσιότερων Βρετανών αθλητών, καθώς οι Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ αύξησαν μεν την από κοινού περιουσία τους, αλλά την ίδια στιγμή βρέθηκαν, πιστεύοντας ότι τρέχουν μόνοι στην κούρσα, να χαζεύουν την πλάτη του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος τους προσπερνούσε με ταχύτητα εκατομμυρίων κόμβων.

Έσπασε το φράγμα των 250 εκατομμυρίων

Το μικρόσωμο πιτσιρίκι, που γεννήθηκε στις 7 Γενάρη του 1985 σε μια εργατούπολη όπως το Στιβενέιτζ (στα 44 χιλιόμετρα από το Λονδίνο) και μάθανε καράτε ως άλλος Ντάνιελ Λαρούσο για να προστατεύει τον εαυτό του από το bullying των άλλων παιδιών εξαιτίας του διαφορετικού χρώματος στο δέρμα του, είναι σήμερα ένας 35άρης άνδρας με υπάρχοντα που ξεπερνούν αθροιστικά σε αξία τα 250 εκατομμύρια ευρώ (224 εκατ. λίρες). Όσα ακριβώς ο επιχειρηματίας (και αντιπρόεδρος της Τσέλσι) Τζο Χεμαμί.

Οι Sunday Times κατατάσσουν τον 6άκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 στην 545η θέση επί συνόλου χιλίων δημοφιλών προσώπων. Μετά δηλαδή τη διαχωριστική γραμμή της μέσης, όταν η οικογένεια του Σερ Τζέιμς Ντάισον, που προηγείται των άλλων κερδίζοντας τέσσερις θέσεις από την προηγούμενη μέτρηση, αριθμεί περιουσία 18 δισεκατομμυρίων λιρών, ενώ άλλοι 149 ανήκουν στο γκρουπ των billionaires! Παρόλα αυτά έχοντας 'αυγατίσει' το κομπόδεμά του με έξτρα 40 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με πέρυσι, του χάρισαν (του Χάμιλτον) 107 θέσεις και μαζί την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των αθλητών της χώρας. Κατέχει πλέον πλούτο που ουδείς άλλος είχε χαρεί ποτέ στα χρονικά.

Το πάγιο εισόδημα και οι χορηγοί

Η προέλευσή της είναι από διαφορετικές πηγές. Ομολογουμένως το εν ισχύ συμβόλαιο με τη Mercedes, συμβόλαιο 45 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι η κύρια πηγή. Γι' αυτό και μόνο εμφανίζεται αυτή τη στιγμή στο Forbes ως το 13ος πιο καλοπληρωμένος αθλητής του πλανήτη.

Βεβαίως ο Χάμιλτον μερίμνησε προκειμένου ο πλούτος του ν' αυξηθεί. Η ζήτηση για χορηγίες ήταν τεράστια απ' όταν η φήμη του εκτοξεύτηκε και πλέον αριθμεί τουλάχιστον 9 εταιρίες που τον πληρώνουν αξιοσέβαστα ποσά για να διαφημίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα προϊόντα τους. Εταιρίες ρολογιών, ενεργειακών ποτών, καλλυντικών, αθλητικών ειδών, ηλεκτρικών συσκευών, μοτοσικλετών και οχημάτων, καθώς και βιντεοπαιχνιδιών έχουν ως κεντρικό πρόσωπο της εκάστοτε καμπάνιας τους τον Λούις Χάμιλτον, πληρώνοντας αδρά για την πιο ωφέλιμη προβολή των όσων παράγουν και θέλουν να λανσάρουν στην αγορά κάθε φορά.

Οι επενδύσεις

Το γεγονός επίσης πως ο Χάμιλτον, μέσω εταιριών που τον ανήκουν, έχει επενδύσει σε άρτο (για την ακρίβεια ρούχα και γυαλιά ηλίου με την υπογραφή του), θεάματα (σε συνεργασία με την Κριστίνα Αγκιλέρα) και τουρισμό (μέτοχος ξενοδοχείου) μεγάλωσε τον τζίρο και κατ' επέκταση το εύρος του κέρδους του.

Ακίνητα και (αυτο)κινητά

Η ακίνητη περιουσία του Βρετανού πιλότου είναι άλλος ένας ρυθμιστικός παράγοντας που επηρεάζει τα νούμερα. Μόλις πέρυσι απέκτησε ρετιρέ διαμέρισμα σε ουρανοξύστη του Μανχάταν έναντι 40 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας δύο τις ιδιοκτησίες του στο κέντρο της Νέας Υόρκης (το πρώτο οίκημα αξίζει περισσότερα από 55 εκατ.), όταν την ίδια στιγμή κατέχει ένα βικτοριανού τύπου αρχοντικό στο Λονδίνο με τέσσερις ορόφους, το οποίο είχε αγοράσει από μεγαλοστέλεχος εταιρίας ρούχων, καθώς επίσης ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μονακό που βλέπει θάλασσα και άλλο ένα, μικρότερο, στη Γενεύη για χειμερινές αποδράσεις!

Στα υπάρχοντα του 35χρονου συνυπολογίζονται ακόμη το ιδιωτικό τζετ για τα ταξίδια του και η συλλογή των σπάνιων μοντέλων από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες (McLaren, Shelby, Ferrari, Mercedes, Pagani, Ford) που κοσμούν στο γκαράζ για τις μετακινήσεις του από ξηράς ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Το δίχως άλλο η διατήρηση και συντήρηση όλων αυτών απαιτεί χρήματα. Που ο Χάμιλτον με την άνεση που έχει, ξοδεύει με ευκολία. Όπως για τις πλουσιοπάροχες διακοπές του που αποτελούν κομμάτι της ετήσιας 'αποτοξίνωσής' του από τις πίστες. Περνάει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.


News 24/7

24MEDIA NETWORK