Ο Λιούις Χάμιλτον προειδοποίησε πως φέτος νιώθει πιο ολοκληρωμένος από ποτέ

Ο έξι φορές πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, κυριάρχησε και στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές της Αυστρίας. Είπε πως στο lockdown γιάτρεψε κάτι πληγές που είχε εδώ και πολλά χρόνια, πριν καταλήξει στο ότι φέτος νιώθει να είναι πιο καλά από ποτέ.

Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε απόλυτα και των τριών ελεύθερων δοκιμών της πρώτης συνάντησης των 'πιλότων' της Formula 1, στην Αυστρία.
Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε απόλυτα και των τριών ελεύθερων δοκιμών της πρώτης συνάντησης των 'πιλότων' της Formula 1, στην Αυστρία. FORMULA1

Η δεύτερη μέρα της εκκίνησης της Formula 1 (για τη σεζόν 2020) 'ξημέρωσε' με την πληροφορία πως όσοι είναι στην Αυστρία είναι 'καθαροί' από Covid-19 -προφανώς και όλοι έκαναν το τεστ. Ακολούθως, ο λαός ειδοποιήθηκε πως η καταγγελία που 'χε κάνει η Red Bull για τη νομιμότητα του συστήματος DAS (Dual Axis Steering -όπως γράφει το F1fan.gr επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει τη γωνία των μπροστινών τροχών, μετακινώντας το τιμόνι μπροστά ή πίσω και όχι πλαγίως) της Mercedes, απορρίφθηκε. Kαι μετά η Red Bull ειδοποίησε πως ξεκινά τη δική της παραγωγή -για το ίδιο σύστημα.

Στην πίστα, η Ferrari συνέχισε την προβληματική επιστροφή στη δράση, με τη Racing Point να συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα, τερματίζοντας πίσω από την Mercedes και τον Μαξ Φερστάπεν. Το 1-2 των Silver Arrows και η τρίτη θέση του Φερστάπεν (είναι στο μείον 0.413 δευτερόλεπτα από τον πρωταθλητή) ήταν κάτι που έζησαν στο Red Bull Ring και στις τρεις πρώτες δοκιμές.

Οι Γερμανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και στις τρεις ελεύθερες δοκιμές -με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ο πιο γρήγορος όλων και τον Βάλτερι Μπότας να παρακολουθεί από πολύ κοντά-, ενώ ο Σαρλς Λεκλέρ έσωσε την 'τιμή' της Scuderia, με την πέμπτη θέση. Μετά σχολίασε "υστερούμε σε ταχύτητα στις στροφές, στην συνολική πρόσφυση του μονοθεσίου και υποθέτω τελικά, υστερούμε σε όλο το πακέτο, συγκριτικά με τις άλλες ομάδες".

Παραδοσιακά, ο Χάμιλτον διέψευσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, δημοσίευμα της DailyMail σύμφωνα με τον οποίο οι οικονομικές απαιτήσεις του Βρετανού, φρενάρουν τη διαδικασία υπογραφής νέου συμβολαίου με τη Mercedes. O κορυφαίος 'πιλότος' αποκάλυψε πως στο lockdown είχε τη δυνατότητα να γιατρέψει τραύματα που 'κουβαλούσε' εδώ και χρόνια -και δεν προλάβαινε να τακτοποιήσει μέσα στις σεζόν ή στη διακοπή αυτών. "Τώρα νιώθω πιο ολοκληρωμένος και ελπίζω πως αυτό θα φανεί και στην οδήγηση μου" κατέληξε -προς τρόμο των υπολοίπων.

Για όσους τυχόν, δεν κατάλαβαν ο Πέρεθ δήλωσε πως 'ο στόχος της ομάδας για φέτος, είναι να φανεί ανταγωνιστική με τις τρεις πρώτες ομάδες'. Ενημέρωσε πως το αυτοκίνητο που έχει φέτος 'είναι το καλύτερο που 'χω οδηγήσει στην καριέρα μου. Είμαστε προ του να δούμε πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να γίνουμε'. Για την ιστορία, το πρωί του Σαββάτου 4/7 ο Λανς Στρολ τερμάτισε 8ος.

Σε αυτά που έγιναν ήταν η σύγκρουση του Νίκολας Λατίφι με τον τοίχο, τρεις ώρες πριν αρχίσουν οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της καριέρας του, ως πιλότου της F1. Αυτό είναι το διάστημα που 'χει στη διάθεση του το γκαράζ της Williams, για να ετοιμάσει το αυτοκίνητο.  Στην ίδια στροφή 'σπινιάρισαν' οι Φερστάπεν, Κβιάτ και Γκασλί, ενώ ο Λατίφι την είχε πατήσει και την Παρασκευή 3/7.

Σε άλλα νέα, ρεπόρτερ της διοργανώτριας αρχής ζήτησε από τον Ντάνιελ Ρικάρντο να μιλήσει... αυστραλέζικα. Σιγά μην δεν δεχόταν την πρόκληση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK