O Mάικ Πέρι είναι ο νικητής του UFC που δέρνει πορτιέρηδες και μισεί την εφορία

Ο Μάικ Πέρι δεν θέλει προπονητές (έκανε προπονήτρια τη σύντροφο του), δεν θέλει το αφεντικό του UFC στους αγώνες του ή κόσμο στις εξέδρες. Αυτό που θέλει είναι να μην του παίρνει πολλά λεφτά η εφορία. Και όλα αυτά τα είπε μετά τη νίκη του, τα ξημερώματα της Κυριακής 28/6, σε ένα επικό παραλήρημα.

Ο Μάικ Πέρι, στον αγώνα του με τον Χιουν Γκιου Λιμ, τον Αύγουστο του 2016, όταν κι εκείνος και ο τότε προπονητής του κατηγορήθηκαν για ρατσιστικά σχόλια.
Ο Μάικ Πέρι, στον αγώνα του με τον Χιουν Γκιου Λιμ, τον Αύγουστο του 2016, όταν κι εκείνος και ο τότε προπονητής του κατηγορήθηκαν για ρατσιστικά σχόλια. AP PHOTO/ISAAC BREKKEN

O Mάικ Πέρι είναι ο τύπος που έδειρε δυο πορτιέρηδες σε club που είχε πάει και “ενώ ήμουν αρκετά μεθυσμένος, ήθελα να ουρήσω”. Έχουν περάσει έξι μήνες, από εκείνο το βράδυ. Δεν πήγε στην τουαλέτα “γιατί ήταν μακριά”, αλλά στο τέλος του διαδρόμου της εισόδου. “Τους ρώτησα πόσα λεφτά πήραν για να με βλέπουν να κάνω τη δουλειά μου. Δεν έφταιγα εγώ που δούλευαν εκεί. Εκνευρίστηκαν πολύ μαζί μου, γιατί γελούσα συνέχεια”. 'Έκοψε' το χέρι του, σε γροθιά που 'βρήκε' τοίχο, αλλά μικρή σημασία είχε αυτό το γεγονός. “Επίσης, δεν έπλυνα τα χέρια μου -συγγνώμη, αλλά δεν μεταδίδεται έτσι ο κορονοϊός γιατί τα μικρόβια μου είναι καθαρά. Δεν κατούρησα τα χέρια μου”.

Ο Μάικ Πέρι είναι κι αυτός που παντρεύτηκε την επί σειρά ετών, σύντροφο και συναθλήτρια Ντανιέλ Νίκερσον και χώρισε επτά μήνες αργότερα, τον περασμένο Μάιο “όταν την παράτησα, γιατί υποθέτω δεν ήταν γραφτό να είμαστε μαζί”. Την ημέρα που η Ντανιέλ ανακοίνωσε το διαζύγιο, εκείνος πόσταρε φωτογραφία της νέας του συντρόφου.

Ο Μάικ Πέρι είναι μαχητής στην κατηγορία welterweight του UFC (το παρατσούκλι είναι Platinum) και είχε αγώνα την Κυριακή 28/6 τα ξημερώματα στο Λας Βέγκας, εναντίον του Μίκι Γκαλ. Αμφότεροι οι αθλητές προέρχονταν από ήττες. Και ο Πέρι έπρεπε να χάσει κιλά, για να μπει στο οκτάγωνο. Το έκανε "κάτι που δείχνει πόσο επαγγελματίας είμαι". Το ESPN εξασφάλισε συνέντευξη, πριν εμφανιστεί στο οκτάγωνο. Με το καλημέρα, εξαπέλυσε επίθεση στους haters, όπως είπε, καταλήγοντας στο ότι “εύχομαι να με ακουμπούσαν, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να μιλούν άσχημα για εμένα. Κανείς δεν έχει πει κάτι μπροστά μου. Κάτι που εύχομαι να 'χε γίνει”, για το λόγο που φαντάζεσαι.

Μια από τις ερωτήσεις που έκανε ο παρουσιαστής του Helwani Show αφορούσε την απόφαση του 28χρονου να μην έχει στο οκτάγωνο, στη γωνία του κάποιον άλλον πλην της κοπέλας του, Λατόρι Γκονζάλεζ. Μετά τη συνάντηση -ήταν ο νικητής- ζήτησε από όσους τον χλεύασαν για αυτήν την απόφαση (και ήταν χιλιάδες) να κάνουν υπόκλιση στη βασίλισσα.

Η κοπέλα δήλωσε “ήταν διασκεδαστική η εμπειρία. Ανυπομονώ να επιστρέψω. Ήταν αγχωμένη, γιατί τον έβλεπα να παλεύει και να ματώνει. Δέχθηκε και χτύπημα στο κεφάλι. Ήξερα όμως, πως θα νικήσει”. Ο Πέρι είχε υποσχεθεί στην Λατόρι πως θα την βάλει στο οκτάγωνο, στη γωνία του προ διετίας “αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς και χαθήκαμε” μέχρι που ξαναβρέθηκαν και της ζήτησε “να καθίσει και να κάνει τη δουλειά της, που είναι να είμαι όμορφη, παρακολουθώντας τον αγώνα από την καλύτερη θέση του γηπέδου. Έτσι κι αλλιώς δεν χρειαζόμουν τη συμβουλή κάποιου. Είχα κάνει την προετοιμασία μου, είχα δει τον αγώνα 1000 φορές στο μυαλό μου και ήξερα πώς θα νικήσω”.

Στο πρώτο videο, με την pregame συνέντευξη στο ESPN κάποια στιγμή ακούστηκε ο ήχος του τηλεφώνου του. Είπε 'με καλεί το UFC, γιατί θέλει να με περιορίσει'. Το τηλέφωνο ξαναχτύπησε και εκεί που μιλούσε, διέκοψε ό,τι έλεγε για να φωνάξει 'έχω δει ότι με καλείτε, από την πρώτη φορά. Περιμένετε να τελειώσω και θα σας πάρω' πριν συνεχίσει να μιλάει για τον αγώνα και πει πως 'μετά τη νίκη μου, θα πετάξουμε λεφτά στον αέρα, χωρίς λόγο. Γιατί μπορούμε'. Είπε και ότι θα κάνει snow angels στο αίμα που θα υπάρχει στο οκτάγωνο. Δεν τους έκανε. Δήλωσε και την ευτυχία του που δεν θα υπήρχε κόσμος στις εξέδρες. “Είμαι ο καλύτερος μαχητής του πλανήτη που λέγεται γη. Και αυτό πρέπει να το θυμάμαι όταν μπω στο οκτάγωνο. Δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι να φωνάζουν και να βρίζουν. Δεν θα υπάρχει αντιπερισπασμός”.

Διάβασες για το ότι δεν χρειάζεται προπονητές. Μετά τη νίκη είπε πως θα πάει στη Νότια Φλόριντα για να αναζητήσει τη νέα του ομάδα “δυο καλούς φίλους να γίνουν συμπαίκτες και να δω μήπως βρω κάποιον ικανό να αντικαταστήσει το μωρό μου, στο πόστο του προπονητή”.

Αναφέρθηκε και στο αφεντικό του UFC, Ντέινα Ουάιτ, ο οποίος δεν ήταν στο Λας Βέγκας (“μάλλον έχει απογοητευτεί από εμένα, αλλά νίκησα χωρίς αυτόν. Οπότε, Ντέινα μην έλθεις ξανά σε αγώνα μου. Τα πηγαίνω καλύτερα”), όπως έκρινε πως ήταν η ώρα να πει και κάτι για την εφορία -να μην του παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό από το μισθό του “γιατί προσπαθώ να περάσω καλά. Χρειάζομαι Mai Tais στην παραλία”.

Πριν σε αφήσω, να σου πω ότι όταν ήταν παιδί ο Πέρι είχε χάσει το μέτρημα των φορών που μετακόμισε -ισάριθμες άλλαξε και σχολεία-, με τη σταθερότητα και την ασφάλεια να είναι άγνωστη λέξη. Σε όλα τα σχολεία έμπλεκε σε καβγάδες. Έχει εκτιμήσει πως άλλαξε 20 με 30 σπίτια, μεταξύ της Φλόριντα και του Μίσιγκαν. Πρώτα ακολουθούσε τους γονείς του. Μετά, έγινε μπαλάκι μεταξύ του πατέρα και της μητέρας του -μεσολάβησε το διαζύγιο του. Στον πρώτο του χρόνο στο high school γνώρισε τις mixed martial arts, από το αφεντικό του πατέρα του, στο Μίσιγκαν -περιοχή που υπέφερε οικονομικά, μετά το 'κλείσιμο' της General Motors τη δεκαετία του '80. Θυμάται να μένει σε τροχόσπιτο με τον πατέρα του και να 'μένουν' με το αυτοκίνητο, γιατί δεν είχαν λεφτά για βενζίνη, μέσα στο καταχείμωνο. Όταν ο καθηγητής ζήτησε από την τάξη του να συστηθεί, μέσω μιας έκθεσης, στους υπόλοιπους, εκείνος αρκέστηκε στο “να γράψω το όνομα μου και ότι ήθελα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής στο UFC”.

Εγκατέλειψε το high school στην τελευταία χρονιά και μετακόμισε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι, με φίλους. Έκαναν ληστείες, για να πληρώνουν το ενοίκιο. “Εκεί άρχισαν να πηγαίνουν όλα λάθος. Πήρα ναρκωτικά, κουβαλούσα όπλα. Νόμισα πως είμαι γκάγκστερ, ο πιο δυνατός και σκληρός τύπος που υπήρχε εκεί έξω. Ήθελα να μπορώ να αποκτήσω ό,τι γούσταρα”, είχε πει στο ΕSPN. Είχε αρχίσει ήδη να τραβά το δρόμο του στα MMA και στα 18 έδωσε τον πρώτο αγώνα. Έγινε και προπονητής, πριν συλληφθεί για ;ένοπλη ληστεία και καταδικαστεί σε δυο χρόνια υπό κοινωνικό έλεγχο (σαν τον κατ' οίκον περιορισμό). Για να περάσει η ώρα του έκανε προπονήσεις. Μετά, βρέθηκε θετικός σε τεστ για ναρκωτικές ουσίες και μπήκε στη φυλακή για έξι μήνες.

Ήταν ό,τι καλύτερο και ό,τι χειρότερο μου 'χει συμβεί. Ήταν σαν σχολείο για σκληρά κεφάλια. Ένιωθα πείνα και δεν μπορούσα να πάρω κάτι να φάω. Ήθελα να πλυθώ και δεν γινόταν να χρησιμοποιήσω μόνος το μπάνιο. Εκεί διαπίστωσα πόσο μου λείπει το σπορ μου και αποφάσισα να συνέλθω. Είχα πει στους συγκρατούμενους μου πως θα μπω στο UFC”. Δεν τον είχαν πιστέψει. Δυο μέρες μετά την αποφυλάκιση του, πήγε στο τοπικό UFC Gym. Δούλεψε με τον προπονητή Μαρκ Νίκολσον, τον οποίον γνώριζε ήδη και το γιο του, Άλεξ. Ο Νίκολσον έδωσε στον Πέρι και δουλειά. Τα τρία πρώτα χρόνια μέτρησε 11 διαδοχικές νίκες, όλες με νοκ άουτ. “Στο οκτάγωνο νιώθω ότι είμαι ο πιο δυνατός και ο πιο σκληρός, με νόμιμο τρόπο” εξήγησε, “υπήρξα ένα χαζό παιδί που δεν ήξερε τι κάνει”. Σήμερα έχει για ρεκόρ 14 νίκες και 6 ήττες και έχει κατηγορηθεί πολλάκις για ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια που 'χει κάνει. O ίδιος σχολίασε και ότι το UFC θα έπρεπε να πάρει θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ -κάτι που δεν έκανε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK