"Ο Μάικ Τάισον πήγε να πλακώσει τον Τζόρνταν"

Στην αποκάλυψη ενός απίστευτου περιστατικού προχώρησε ο μάνατζερ του Μάικ Τάισον, Ρόρι Χόλογουεϊ, στο οποίο ο μεθυσμένος Iron Mike επιτέθηκε φραστικά στον Μάικλ Τζόρνταν στη διάρκεια δείπνου και λίγο έλειψε οι δύο αστέρες του αθλητισμού να πιαστούν στα χέρια.

"Ο Μάικ Τάισον πήγε να πλακώσει τον Τζόρνταν"

Το περιστατικό περιγράφεται στο βιβλίο του Χόλογουεϊ "Taming the Beast: The Untold Story of Mike Tyson" ("Δαμάζοντας το Θηρίο: Η Ανέκδοτη Ιστορία του Μάικ Τάισον") και το συγκεκριμένο απόσπασμα αποκάλυψε η εφημερίδα "New York Post" τη Δευτέρα.

Σε αυτό περιγράφεται η σκηνή από ένα δείπνο όπου παρευρέθηκαν οι δύο κορυφαίοι αθλητές του μποξ και του μπάσκετ εκείνη την εποχή, οι οποίοι είχαν ένα κοινό, την ηθοποιό Ρόμπιν Γκίβενς. Η Γκίβενς υπήρξε σύντροφος του "Air" προτού παντρευτεί τον Αμερικανό πυγμάχο και γίνουν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της χώρας.

Ο γάμος τους ήταν σύντομος, είχε περιπέτειες και απιστίες (όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τάισον σε ταινία - αυτοβιογραφία, η Γκίβενς τον απατούσε με τον Μπραντ Πιτ), αλλά και αισθήματα, με συνέπεια όταν Τάισον και Τζόρνταν βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, υπήρξε ένταση.

"Ο Μάικ Τάισον καθόταν εκεί με το ποτό του, ένα Λονγκ Άιλαντ, και όταν πίνει, βγαίνουν τα πραγματικά αισθήματά του. Λέω στον σερβιτόρο να νερώσει τα ποτά του, διότι έβλεπα που πήγαινε το πράγμα. Ο Μάικ κοιτάζει επίμονα το τραπέζι του Μάικλ Τζόρνταν. Λέει 'ε, φίλε, νομίζεις ότι είμαι ηλίθιος; Γνωρίζω ότι γ@@@@@@@ς με την σκύλα μου".

Στο πλευρό του Τζόρνταν -μεαξύ άλλων- βρισκόταν ο φίλος του και αμυντικός των Σικάγο Μπερς του NFL, Ρίτσαρντ Ντεντ, καθώς και ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Ντίτκα, οι οποίοι γνώρισαν κι αυτοί τη μήνη του Τάισον.

"Ο Τζόρνταν μοιάζει να είδε φάντασμα. 'Γνωρίζω ότι το κάνατε. Μπορείς να μου πεις', είπε ο Μάικ. Ο Τζόρνταν είναι φανερό ότι θέλει να σηκωθεί και να τρέξει. Δεν θέλει να συμμετάσχει σ' αυτό. Ο Μάικ γυρνάει στον Ντίτκα και λέει: 'Φίλε, νομίζεις ότι σε φοβάται κανείς εσένα και όλα τα ρατσιστικά που λες; Στη συνέχεια λέει στον Ντεντ: 'Ρίτσαρντ, όλοι φοβάστε αυτόν τον λευκό άντρα; Δεν είναι τίποτα. Θα τον αφήσεις να μιλάει έτσι;".

Όπως αποκαλύπτει ο Χόλογουεϊ στο βιβλίο του, τα πράγματα βρέθηκαν πολύ κοντά στην παρεκτροπή: "Ήταν ένα τσίρκο, πραγματικά, εκείνο το βράδυ. Ο Ντον Κινγκ προσπαθούσε να αλλάξει θέμα. Εγώ και ο Τζον προσπαθούσαμε να κρατήσουμε κάτω τον Μάικ. Ο Μάικ έλεγε σε όλους ότι θα πλακώσει τον Τζόρνταν. Ο Τζόρνταν ήταν ντυμένος κομψά όπως πάντα και δεν μπορούσε να φύγει γρήγορα από εκεί".

Γκίβενς και Τάισον χώρισαν το 1988, με την Γκίβενς να κατηγορεί τον διάσημο πυγμάχο για συζυγική βία. Το 1991 ο Τάισον έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή και το 1992 καταδικάστηκε σε φυλάκιση για βιασμό και δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει στο νο1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK