Ο Μαρκ Μάρκεθ έχει καταντήσει κουραστικός

Ο Μαρκ Μάρκεθ δεν 'χάλασε' το αήττητο που 'χει στις επισκέψεις του στη Γερμανία, όπου οι Ρινς και Κουαρταράρο έπεσαν και ο Ρόσι αναγκάστηκε να συγκρίνει τη μηχανή με τη μάνα, για να εξηγήσει τι συμβαίνει με τη Yamaha.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έχει καταντήσει κουραστικός
O Mαρκ Μάρκεθ ήθελε να αρχίσει πρώτος τον αγώνα στη Γερμανία και να τον τελειώσει πρώτος. Αυτό κι έγινε AP PHOTO/JENS MEYER

Οι αναβάτες των πιο εξελιγμένων μηχανών του πλανήτη βρέθηκαν στο circuit Σάχσενρινγκ, που θα το βρεις κοντά στο Τσέμνιτς, την τρίτη μεγαλύτερη της Σαξονίας που έως το 1990 λεγόταν Karl-Marx-Stadt -για να μαθαίνουμε και κάτι. Το HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland ήταν ο ένατος αγώνας της χρονιάς. Ο τελευταίος πριν τις διακοπές του καλοκαιριού. Ε, δεν άλλαξε κάτι εν συγκρίσει με τους οκτώ προηγούμενους. Δηλαδή, τους επτά, γιατί σε έναν δεν τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ (Honda).

★ Ο back to back πρωταθλητής ήταν κι αυτός με τις περισσότερες pole position και τις περισσότερες νίκες στη Γερμανία. Κάτι που όπως σου είπα δεν άλλαξε. Απλά έκανε περισσότερα τα σερί. Να, για παράδειγμα, αυτή ήταν η 7η σερί νίκη στη συγκεκριμένη πίστα στα MotoGP (σε όλες τις κατηγορίες έχει 10 σερί επιτυχίες -δεν έχει χάσει σε κάποια από τις επισκέψεις του). Φέτος έχει πέντε πρώτες θέσεις και 8 εμφανίσεις στο πόντιουμ.

★ Η κορυφή της συνολικής κατάταξης εξακολουθεί να του ανήκει. Απομακρύνθηκε στους 58 πόντους από τον δεύτερο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) και με 64 από τον τρίτο Ντανίλο Πετρούτσι (Ducati -διέλυσε τους συνδέσμους στο δεξί αντίχειρα). Ο Ντοβιτσιόζο είδε πέμπτος την καρό σημαία και ο Πετρούτσι τέταρτος. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Βινιάλες (Yamaha) και Καλ Κράτσλοου (Honda). Ο Βρετανός με κάταγμα στην κνήμη. Aς δούμε ποιοι δεν τερμάτισαν ποτέ.

★ Ο Άλεξ Ρινς (Suzuki) έχασε τη δεύτερη θέση, για λόγο που δεν έχει καταλάβει ακόμα. Δηλαδή, το λόγο τον ξέρει. Το γιατί έπεσε δεν ξέρει, αφού όπως είπε η μηχανή δεν τον προειδοποίησε για κάτι, ενώ βρισκόταν στα 3'' πίσω από τον Μάρκεθ. Ο οδηγός της Suzuki είχε την πτώση στους 11 γύρους πριν το τέλος -στην ξακουστή κατηφορική στροφή. Ήταν η δεύτερη σερί πτώση, μετά εκείνης του Assen.

★ Ο Φάμπιο Κουαρταράρο (Yamaha) προερχόταν από δυο εμφανίσεις στο βάθρο και 3 pole positions, όταν έκανε λάθος σε ευθεία και δεν πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως. Ο Γάλλος ρούκι έπαθε αποκόλληση ώμου, ενώ είχε καταφέρει να ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση. Στην εκκίνηση έχασε 3 θέσεις, στην πρώτη στροφή 'βρήκε' στον Τζακ Μίλερ (Ducati) και τελικά έπεσε. Είπε και ότι "η πτώση μου έκανε κάποιους χαρούμενους".

 ★ Ο Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) τερμάτισε 8ος, έπειτα από τρεις αγώνες που τέθηκε νοκ άουτ και όλοι είπαν πως στα 40 θα ήταν χρήσιμο να εγκαταλείψει. Εκείνος σχολίασε ότι 'αν έκανα τον ίδιο χρόνο με πέρυσι, θα ήμουν 8ος, γιατί όλοι οι άλλοι έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά και οι αγώνες είναι 20'' πιο γρήγοροι φέτος. Δεν 'νιώθω' τη μηχανή'. Διευκρίνισε δε, πως νιώθει τη μηχανή του σαν να είναι η κοπέλα του και όχι η μητέρα του 'γιατί οι μητέρες λένε σε όλα 'ναι', θέλουν πάντα να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν ό,τι χρειάζεσαι. Οι κοπέλες είναι πιο σκληρές στη διαχείριση'. Επανέλαβε πως οι πληροφορίες πρέπει να αναλυθούν και το πρόβλημα να λυθεί.

★ Οι προσπεράσεις ήταν και πάλι εντυπωσιακές με το video που ακολουθεί να 'κλέβει' το οξυγόνο σου.

 ★ Στο Μoto2 πρώτος τερμάτισε -πάλι- ο αδελφός του Μαρκ Μάρκεθ, Άλεξ. Ο πέντε φορές πρωταθλητής είπε ωστόσο, ότι 'ακόμα και αν δεν ήταν ο Λορένθο στην ομάδα, δεν θα υπήρχε χώρος για τον αδελφό μου, γιατί προηγούνται οι Κράτσλοου και Ναγαγκάμι'.

★ O Mάρκεθ δεν χρησιμοποίησε τυχαία το όνομα του Λορένθο, ο οποίος έχει ομολογήσει πως σκέφτεται να εγκαταλείψει -πολύ περισσότερο μετά τους τελευταίους συνεχόμενους τραυματισμούς. Για να καθαρίσει το μυαλό του και να πάρει μια απόφαση πριν το δεύτερο μισό της σεζόν, θα πάει στις Μαλδίβες.

★ Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜotoGP θα επιστρέψει στις 4/8, στο Automotodrom Brno της Τσεχίας. Έως τότε μπορείς να απολαμβάνεις τα videos των ομάδων, από τις κάμερες των μηχανών, στο επίσημο 'κανάλι' του MotoGP στο YouTube.

News 24/7

24MEDIA NETWORK