Ο Μαρκ Μάρκεθ έπεσε, πήγε στο νοσοκομείο, γύρισε και έκανε τον καλύτερο χρόνο

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Ταϊλάνδης, ο Μαρκ Μάρκεθ είχε σφοδρή πτώση, πήγε στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι το σοβαρό και στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές έκανε τον καλύτερο χρόνο.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έπεσε, πήγε στο νοσοκομείο, γύρισε και έκανε τον καλύτερο χρόνο
AP Photo/Jose Breton

Ξύπνησε, πλύθηκε, έφαγε, έβαλε τα ρούχα της δουλειάς, πήγε στην πίστα, μπήκε στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, στην 7η στροφή έπεσε -πήγαινε με 105 χιλιόμετρα-, κάθισε για λίγα λεπτά στα γόνατα, προσπαθώντας να καταλάβει τι του έχει συμβεί, όταν σηκώθηκε κούτσαινε, μπήκε το ασθενοφόρο, τον τοποθέτησαν οι νοσηλευτές σε φορείο, τον πήγαν στο νοσοκομείο, έκανε μαγνητική, αυτή δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό, ντύθηκε, πήγε στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές και έκανε το πιο γρήγορο χρόνο. Αυτό ήταν το πρωινό της Παρασκευής 4/10 για τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος σου έχω ξαναπεί πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να είναι πρωταθλητής -όχι φίλος ή... ασθενής.

Επειδή όμως, μπορεί να μην κατάλαβες το σφοδρό της πτώσης του (εννοώ, δεν έπεσε με 3 χιλιόμετρα, αλλά με 105, σε γωνία), δες λίγο το video που ακολουθεί.

Αν το θέλεις και σε διαδοχικές φωτογραφίες, δες το κι έτσι.

Για να μη νομίσεις εν τω μεταξύ, πως ήταν όλα ψέματα (τα περί φορείου), ιδού και ένα σχετικό ντοκουμέντο.

Στο site του MotoGP μπορείς να δεις και εκτενή ανάλυση για την πτώση, από την κάμερα της μηχανής του.

Ο team manager της Repson Holda, Alberto Puig ενημέρωσε τα media για όσα πέρασε ο πρωταθλητής, εξηγώντας πως έχει μώλωπες στην πλάτη και το πόδι “αλλά δεν υπάρχει κάτι να ανησυχεί. Ήταν τυχερός και θα συνεχίσει βάσει πλάνου”. Το πλάνο έχει 'στηθεί' ώστε να κερδίσει στην Ταϊλάνδη και να πάρει το πρωτάθλημα (έκτο στο σύνολο, τέταρτο σερί), στον πέμπτο αγώνα πριν το τέλος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτό θα συμβεί αν την Κυριακή 6/10 πάρει δυο πόντους περισσότερους από τον μόνο ανταγωνιστή του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Γενικά, θέλει 27 πόντους στους 5 τελυταίους αγώνες.

Γιατί έπεσε ο Μάρκεθ

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Puig αν μπορεί να δώσει το λόγο της πτώσης του Ισπανού αναβάτη. Εκείνος εξήγησε πως “υπάρχει να μην ήταν τελείως καθαρό το ελαστικό, να 'χε πάνω χώμα, γιατί δεν πήγαινε πολύ γρήγορα, ενώ ήταν σωστή και η θερμοκρασία του ελαστικού”.

Με την επιστροφή του στο Chang International Circuit ο Χόρχε Λοθάνο είπε 'ο Μαρκ αξίζει όλους τους τίτλους που έχει'. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK