Ο μεγάλος κίνδυνος για το ΟΑΚΑ με το υπερταμείο

Οι εξελίξεις που θα "τρέξουν" στο ΟΑΚΑ έχουν πολύ μεγάλη σημασία για το μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας. Δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο μεγάλος κίνδυνος για το ΟΑΚΑ με το υπερταμείο

Δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον σκέψη, να ιδρυθεί για το ΟΑΚΑ Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης έτσι ώστε ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας να καταλήξει στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν την Πέμπτη ότι δεν υφίσταται προγραμματισμός προς αυτό το ενδεχόμενο το οποίο, αν γινόταν πραγματικότητα, θα έδενε χειροπόδαρα τη ΓΓΑ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για δεκαετίες.

Επιπλέον, έχει προκύψει και το εξής πρόβλημα. Αν το ΟΑΚΑ περάσει στα χέρια Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης, τότε θα απαγορεύεται να χρηματοδοδείτει από το Κράτος.

Προς το παρόν, το Στάδιο λειτουργεί κατά κύριο λόγο με κρατικό χρήμα αφού το ελληνικό κράτος βγάζει από το δημόσιο ταμείο περίπου 5,5 εκ ευρώ για τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Χωρίς αυτά τα χρήματα το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως λειτουργεί τώρα. Γι' αυτό και το πιθανό πέρασμά του σε Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης θα σημάνει ουσιαστικά την πώλησή του είτε στο σύνολό του είτε τμηματικά!

Προσώρας, ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σε ότι αφορά αυτήν την υπόθεση. Εχει όμως ήδη λάβει γνώση, οπότε δεν θα αργήσει να κάνει γνωστές τις προθέσεις του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK