Ο Κρις Μπενουά έβγαλε νοκ άουτ την οικογένεια του για να λυτρωθεί

Επιστροφή σε ένα τραγικό γεγονός που επισκίασε τη σύγχρονη ιστορία του WWE: Ο wrestler που σκότωσε την οικογένεια του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Κρις Μπενουά σηκώνει τον τιτλο του πρωταθλητή
Ο Κρις Μπενουά σηκώνει τον τιτλο του πρωταθλητή

Ο Κρις Μπενουά ήταν ένας πραγματικός λύκος, μια ανθρώπινη φιγούρα που έβγαζε διαρκώς οργή και πόνο ταυτόχρονα, ένας αθλητής που κατάφερε να συμπεριλάβει στο παλμαρέ των κατακτήσεων του, τίτλους όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του WCW, αλλά και το τρόπαιο της αντίστοιχης διοργάνωσης του WWE.


Ο Μπενουά ήταν έτοιμος να κατακτήσει ένα ακόμα, τέταρτο κατά σειρά πρωτάθλημα, όταν ο θάνατος μαζί με μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία, τον σταμάτησαν. Ο πόνος του Μπενουά ήταν η ίδια του η ζωή. Τα πρωταθλήματα ήταν σταγόνες χαράς σε μια απέραντη άγονη έρημο. Ο Κρις Μπενουά σκότωσε τη γυναίκα του, το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αυτή έμοιαζε να είναι η μοναδική του όαση.

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2007, ο Κρις δεν ένοιωθε καλά, ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος, όχι όμως για τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών ECW που επρόκειτο να συμμετάσχει.. Η συμβίωση με τη γυναίκα του, Νάνσι, ήταν τουλάχιστον ανυπόφορη. Εκείνος ήταν σίγουρος πως η Νάνσι είχε παράλληλη σχέση, εκείνη είχε υποβάλλει αναφορές στην αστυνομία για την βίαιη συμπεριφορά του, τίποτα δεν είχε αλλάξει. Η ανήσυχη συμπεριφορά του Μπενουά είχε κάνει πολλά άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος να πιστέψουν ότι έπασχε από κατάθλιψη.

Εκείνο το βράδυ, ο Κρις είχε μόνο μια επιλογή μπροστά του. Η πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήταν ανοικτή, η Νάνσι κοιμόταν. Με ένα σύρμα γράπωσε το λαιμό της από πίσω, με το γόνατο του να πιέζει την πλάτη της. Ο θάνατος από ασφυξία ήρθε αμέσως.

Λίγο αργότερα, η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει ότι η Νάνσι είχε στο αίμα της μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ σε συνδυασμό με μεγάλη δόση από ψυχοφάρμακα. Παρ`όλα αυτά, λόγω της εκτεταμένης αποσύνθεσης στην οποία είχε βρεθεί το σώμα της, το ιατρικό πόρισμα δεν μπόρεσε να προσδιορίσει χρονική στιγμή που είχε λάβει αυτές της ουσίες η σύντροφος του Μπενουά. Το ενδεχόμενο της νάρκωσης της Νάνσι από το σύντροφο της, λίγο πριν τον πνιγμό, μοιάζει μάλλον απίθανο. Αντίθετα, στο γιο του, Ντάνιελ Μπενουά, ο δημοφιλής παλαιστής κινήθηκε ακριβώς με αυτό τον τρόπο.

Ο επτάχρονος Ντάνιελ Μπενουά ήταν το τρίτο παιδί του Κρις, πρώτο από τη δεύτερη σύζυγο του Νάνσι, με τα δυο πρώτα (Ντέιβιντ -Μέγκαν) να προέρχονται από τον πρώτο του γάμο, με την Μαρτίνα. Ο Ντάνιελ στραγγαλίστηκε από τον πατέρα του, ο οποίος λίγο πριν του είχε χορηγήσει μεγάλη δόση ηρεμιστικών. Ο μικρός Ντάνιελ φημολογείται πως έπασχε από το σύνδρομο Fragile Χ, μια ανίατη πάθηση που περιλαμβάνει συμπτώματα διανοητικής αναπηρίας, δυσμορφίας στην φυσιολογία του σώματος και υπερκινητικότητας. Το πτώμα του Ντάνιελ βρέθηκε σε πρώιμη αποσύνθεση, με ένα αντίτυπο της Βίβλου δίπλα του.

Στη συνέχεια, ο γνωστός παλαιστής και φίλος του Μπενουά, Κρις Τζέρικο επιβεβαίωσε πως ο Ντάνιελ παρουσίαζε ένα προς ένα τα συμπτώματα του Fragile X, αν και ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Μπάλαρντ που είχε επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του εγκλήματος, έφερε στο φως ιατρικές γνωματεύσεις του Μπενουά junior που έδειχναν πως ήταν υγιής.Το 2016, σε podcast του Κρις Τζέρικο, η αδελφή της Νάνσι, Σάντρα Τοφολόνι, φέρεται να έχει επιβεβαιώσει πως ο Ντάνιελ πριν το θάνατο του δεν έπασχε από κανένα σύνδρομο ή πάθηση.

Τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, ο Μπενουά λέγεται πως έστειλε στον συναθλητή του, Τσάβο Γκερέρο ένα φωνητικό μήνυμα, όντας σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μιλούσε αδύναμα,του εξομολογήθηκε πως είχε ζαλάδες και αισθανόταν πάρα πολύ κουρασμένος, είχε άλλωστε ήδη χάσει την πτήση και δεν ήταν εύκολο να προλάβει να δώσει το παρόν στην επικείμενη αναμέτρηση του στο Χιούστον, για τον τελικό του ECW. Ο Τσάβο προσπάθησε να τον καλέσει πίσω, ο Μπενουά δεν απαντούσε.

Ώρες αργότερα, ο Μπενουά κάλεσε πίσω τον Γκερέρο. Δικαιολογήθηκε πως δεν μπορούσε να απαντήσει, διότι ήταν στο τηλέφωνο με αεροπορική εταιρεία για να αλλάξει την πτήση του, ενώ η Νάνσι και ο Ντανιέλ ήταν "άρρωστοι, από τροφική δηλητηρίαση'. Ο Τσάβο του απάντησε "οκ, αν με χρειαστείς κάτι, κάλεσε με, σε παρακαλώ." για να πάρει την παλαβή απάντηση "οκ, σ`αγαπώ", από ένα Μπενουά φανερώς εκτός τόπου και χρόνου. Στη συνέχεια, ο Μπενουά επιχείρησε να επικοινωνήσει ξανά με συμπαίκτες και συνεργάτες όπως ο Γκερέρο και ο διαιτητής Σκοτ Άρμστρονγκ, αυτή τη φορά με sms. Ασύνδετες πληροφορίες περί παραβίασης της κεντρικής πόρτας του σπιτιού του και συνεχών εμετών του Ντάνιελ και άμεσης διακομιδής του στο νοσοκομείο, περιλαμβάνονταν σε αυτά τα μηνύματα.

Στη συνέχεια, ο Μπενουά κάλεσε μέλος της κεντρικής διοργάνωσης του WWE, όπου δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε μια από τις πτήσεις εκείνης της ημέρας για να παρευρεθεί στη διοργάνωση του ECW και σε ένα ακόμα event με τίτλο 'Night Of The Champions' που είχε επίσης προγραμματιστεί να συμμετάσχει, για το κοινό της καλωδιακής τηλεόρασης. Ο Μπενουά δεν έζησε για να λάβει μέρος σε αυτή τη σειρά events. Δεν βγήκε από το σπίτι του ποτέ. Προτίμησε να φτιάξει μια κρεμάλα με ένα καλώδιο ζυγαριάς και αφού κατανάλωσε μια μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο Μπενουά υπέφερε από σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα, πως ο εγκέφαλος του θύμιζε "85χρονο με Αλτσχάιμερ'. Σε περιπτώσεις αθλητών και όχι μόνο, τα τραύματα στο κεφάλι συνδέονται με τα συμπτώματα ανθρώπου με σοβαρές ψυχολογικές παθήσεις, όπως ακραία κατάθλιψη, εριστική και βίαιη συμπεριφορά. Ο ίδιος ο Κρις Μπενουά περηφανευόταν συχνά στους φίλους του για το πόσο 'χαλαρά' αντιμετώπιζε τραύματα που είχε υποστεί στο ρινγκ.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα της αυτοψίας, ήταν ότι η ποσότητα αναβολικών στεροειδών που βρέθηκε στον οργανισμό του ήταν 10 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο και πως η καρδιά του ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από το κανονικό, κάτι που σήμαινε ότι πιθανότατα θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς, μέσα στο δεκάμηνο που θα ακολουθούσε. Τουλάχιστον δεν συνέβη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, όπως ο φρικτός θάνατος του Όουεν Χάρτ.

Ο Μπενουά ήταν ένας από τους πολλούς αθλητές του WWE που λάμβαναν παράνομα στεροειδή, όπως η ναδρολόνη και η αναστροζόλη, Η ιστορία του έγινε παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους σύγχρονους wrestlers και οδήγησε το WWE στη θέσπιση πιο αυστηρών κανονισμών ως προς τη χρήση φαρμάκων, αναπτύσσοντας ένα συνολικό σχέδιο πρόνοιας για την ψυχική και σωματική υγεία των αθλητών.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Μπενουά, ο Τζον Σίνα βρέθηκε σε πάνελ με άλλους wrestlers, για την τηλεοπτική εκπομπή του Λάρι Κίνγκ. Ο Κρις Τζέρικο δήλωνε: "αν έβαζες μπροστά μου 100 παλαιστές και τον Μπενουά μαζί και με ρώταγες ποιος έκανε αυτό το έγκλημα, εκείνος θα ερχόταν τελευταίος στο μυαλό μου." Ο Σίνα συμφωνούσε και συντασσόταν απόλυτα με τον Τζέρικο, καταλήγοντας σε μια στωική διαπίστωση: "Είμαστε διασκεδαστές, όχι δολοφόνοι, παράγουμε διασκέδαση στην πιο αθλητική μορφή της." Διασκεδαστές ναι, θνητοί επίσης,

ΠΗΓΗ: 

ΠΗΓΈΣ: WRESTLEPUNDIT, HISTORIC MYSTERIES

News 24/7

24MEDIA NETWORK