Ο Μπετ για το 3Χ3 στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο μεγάλος νικητής του 2010 και του 2012, ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ είναι το φαβορί και στο φετινό 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 10 Νοεμβρίου. Στόχος του τώρα το ρεκόρ διαδρομής.

Ο Μπετ για το 3Χ3 στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Όλο και πιο ελκυστική γίνεται τα τελευταία χρόνια η διαδρομή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος φέτος συμπληρώνει 31 χρόνια ζωής. Η συμμετοχή μάλιστα κορυφαίων ονομάτων του αγωνίσματος ολοένα και πληθαίνει κάτι που αναμένεται να γίνει και για τις 10 Νοεμβρίου.

Σαφώς όμως το όνομα που ξεχωρίζει είναι εκείνο του Ρέιμοντ Μπετ, ο οποίος έχει αναπτύξει μία σχέση… πάθους με την κλασική διαδρομή. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο 29χρονος Κενυάτης θα πάρει μέρος στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και ως τώρα κάθε παρουσία του έχει και ιστορικές προεκτάσεις. Έως τώρα έχει βελτιώσει δύο φορές το ρεκόρ αγώνα και πλέον έχει βάλει προσωπικό στοίχημα για το ρεκόρ διαδρομής.

Ο Μπετ έκανε την έκπληξη το 2010, στη μεγάλη γιορτή για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, όπου άφησε πίσω του τα φαβορί και κέρδισε με 2ωρ.12.40. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη του σε μαραθώνιο, με την Αθήνα να κερδίζει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του.

Το 2012 ο 29χρονος επέστρεψε, έχοντας πλέον επίγνωση των δυσκολιών της κλασικής διαδρομής. Για αυτό έκανε προπόνηση σε λόφους, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τις αυξομειώσεις της κλίσης στη διαδρομή προς το Παναθηναϊκό στάδιο. Το πλάνο του απέδωσε, αφού έτρεξε το δεύτερο κομμάτι της κούρσας πιο γρήγορα από ότι το πρώτο και τερμάτισε σε 2ωρ.11.35.

Τερματίζοντας για δεύτερη φορά νικητής, ο μοναδικός ξένος δρομέας που το έχει πετύχει στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έβαλε και το… στοίχημα με τον εαυτό του. Ο Μπετ είναι προαναγγείλει πως θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να απειλήσει πλέον το ρεκόρ διαδρομής, το 2ωρ.10.55 που είχε σημειώσει ο Στέφανο Μπαλντίνι το 2004 όταν αναδείχθηκε "χρυσός" ολυμπιονίκης. Το γεγονός ότι πλέον ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες της διαδρομής, αλλά και δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του, τον Απρίλιο σημείωσε ατομικό ρεκόρ στο Ντίσελντορφ με 2ωρ.10.50, δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα με τον εαυτό του.

Στις γυναίκες, οι διοργανωτές έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Γκίσου Μιντάγιε. Η δρομέας από την Αιθιοπία έχει ατομικό ρεκόρ 2ωρ.28.30. Το είχε πετύχει σε έναν από τους καλύτερους μαραθωνίους στον κόσμο, στο Ρότερνταμ όπου το 2006 στα 19 της μόλις είχε κάνει μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας πιο έμπειρες δρομείς.

Φέτος η Μιντάγιε έχει σημειώσει 2ωρ.35.08, σε αγώνα στην Κίνα όπου έτρεξε το Μάρτιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK