Ο... Μπολτ των Μαραθώνιων, "απειλεί" να κατέβει τις 2 ώρες

Μαραθώνιος σε λιγότερο από 120 λεπτά; Ο Κενυάτης Κιπτσόγκε κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και πλέον είναι έτοιμος για την υπέρτατη πρόκληση - υπέρβαση.

Eliud Kipchoge runs to win the 45th Berlin Marathon in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 16, 2018. Eliud Kipchoge set a new world record in 2 hours 1 minute 40 seconds. (AP Photo/Markus Schreiber)
Έλιουντ Κιπτσόγκε AP PHOTO/MARKUS SCHREIBER

Στο Μαραθώνιο του Βερολίνου ο Έλιουντ Κιπτσόγκε έκανε τον απόλυτο χρόνο! Κάλυψε την απόσταση σε 2:01.40 και "έσβησε" την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που κρατούσε ο συμπατριώτης του Ντένις Κίμετο από τον Σεπτέμβρη του 2014, επίσης στο Βερολίνο, "κατεβάζοντας" +1 λεπτό το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στα 33 του ο Κιπτσόγκε είναι πλέον ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών. Όχι μόνο είναι ο χρυσός ολυμπιονίκης, όχι μόνο είναι ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, αλλά έχει νικήσει στους 10/11 αγώνες που έχει συμμετάσχει απ' όταν άφησε τα 5.000μ αλλάζοντας αγώνισμα.

Επόμενος μεγάλος στόχος του; Να ρίξει το ρεκόρ του κάτω από τις 2 ώρες! Γίνεται; Όλα είναι δυνατά από τον Μπολτ των Μαραθώνιων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ