Ο Νεϊμάρ έσπασε την κατάρα του χρυσού της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Βραζιλία πανηγυρίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από σπουδαία νίκη στα πέναλτι επί της Βραζιλίας στον τελικό, με πρωταγωνιστή και ήρωα τον αρχηγό Νεϊμάρ.

Ο Νεϊμάρ έσπασε την κατάρα του χρυσού της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Νεϊμάρ ευστόχησε στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι και σημείωσε το γκολ της Βραζιλίας στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου με αντίπαλο τη Γερμανία, παίρνοντας μίνι εκδίκηση για την προ δύο ετών ταπείνωση στο Μουντιάλ 2014 και σκορπίζοντας δάκρυα ευτυχίας στους Βραζιλιάνους του "Μαρακανά" και όλης της χώρας.

Το χρυσό μετάλλιο, η μοναδική διάκριση που έλειπε από τη "σελεσάο", ήρθε μετά από μεγάλη μάχη με τους Γερμανούς και μετά από παράταση και πέναλτι, αφού το 1-1 επιστέγασε τις προσπάθειες των παικτών για 120 λεπτά.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν από νωρίς την ποιότητα του ρόστερ τους, ιδίως στο δημιουργικό και στο επιθετικό κομμάτι. Ως αποτέλεσμα, η Βραζιλία άνοιξε το σκορ με γκολ του Νεϊμάρ στο 26ο λεπτό, ενώ τα "πάντσερ" έστειλαν την μπάλα τρεις φορές στο οριζόντιο δοκάρι του Γουεβέρτον στο 1ο ημίχρονο.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο 2ο μέρος. Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, ενώ οι άμυνες ήταν αρκετά ψηλά, με συνέπεια οι επιτιθέμενοι να έχουν πάντα το πλεονέκτημα. Η αστοχία χαρακτήριζε τις επιθέσεις των δύο αντιπάλων, πλην της φάσης στο 58ο λεπτό, όταν ο Μαξ Μέγερ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Η "σελεσάο" είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο 2ο μέρος, όπως και στην παράταση, ενώ έχασε ακόμα και τετ α τετ με τον πιο "έμπειρο" Φελίπε Άντερσον της Λάτσιο.

Τη λύση ήρθαν να δώσουν τα πέναλτι. Μετά από οκτώ εύστοχες προσπάθειες, ο πιο μεγάλος σε ηλικία παίκτης της Γερμανίας, Νιλς Πέτερσεν, έστειλε την προσπάθειά του στην αγκαλιά του Γουεβέρτον και ο Νεϊμάρ που ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση έδωσε τη νίκη στη Βραζιλία, πανηγυρίζοντας με κλάματα.

Βραζιλία (4-2-2-2): Γουεβέρτον, Ζέκα, Μαρκίνιος, Κάιο, Σάντος, Αουγκούστο, Γουάλας, Γκαμπιγκόλ (70' Άντερσον), Ζεζούς (95' Ραφίνια), Λουάν, Νεϊμάρ

Γερμανία (4-2-3-1): Χορν, Τολιάν, Γκίντερ, Ζίλε, Κλόστερμαν, Λ. Μπέντερ (67' Πρέμελ), Σβ. Μπέντερ, Μπραντ, Μέγερ, Νιαμπρί, Ζέλκε (76' Πέτερσεν)

* Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Νιγηρία, η οποία νίκησε 3-2 στον μικρό τελικό την Ονδούρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK