Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας είναι η ντροπή των σπορ

Τάκλιν σε μικρά παιδιά, κινήσεις καράτε σε εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, show από γκριμάτσες: Ο Μπόρις Τζόνσον γελοιοποιεί μοναδικά κάθε γνωστό σπορ εκεί έξω.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας είναι η ντροπή των σπορ
Ο Μπόρις Τζόνσον ως δήμαρχος Λονδίνου στο Final Four της Euroleague AP IMAGES

Δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις κάτι σημαντικό στον Μπόρις Τζόνσον: Είναι η ταχύτερα ανερχόμενη 'μετοχή' στο πολιτικό χρηματιστήριο του κόμματος των Τόρις, στην Βρετανία. Από δήμαρχος του Λονδίνου, ηγέτης του κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας. O 'Bojo' είναι ο 'Βρετανός Μπερλουσκόνι' ή κατά τον Ντόναλντ Τραμπ, ένας πολιτικός που έχει τις ίδιες καταβολές, τον ίδιο τρόπο έκφρασης, την ίδια ιδεολογική προέλευση μ' εκείνον. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας λαϊκιστής πολιτικός, με μετριοπαθές κεντροδεξιό ιδεολογικό status, ένας entertainer των συντηρητικών, που μοιάζει να έχει βγει από τα καλύτερα σενάρια της βρετανικής κωμωδίας.

Επίσης ο Μπόρις αγαπάει τον αθλητισμό και φροντίζει με κάθε τρόπο να εμφανίζεται σε κάθε είδους σχετικές τελετές και φιλανθρωπικά ματς και να κλέβει την παράσταση, με κινήσεις που θυμίζουν περισσότερο κάποιο σκετς των ΑΜΑΝ παρά πολιτικό πρόσωπο. Ας παρακολουθήσουμε τις καλύτερες στιγμές του.

Όταν έπαιξε 'σκυλίσια άμυνα' (μπορεί και όχι)

Είμαστε στο 2006 και ο Μπόρις Τζόνσον με την κουπ-σφουγγαρίστρα του (ξεκάθαρα ένα κούρεμα με δική του, αυτόνομη προσωπικότητα) εμφανίζονται σε φιλανθρωπικό ματς ενάντια σε εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Ο τότε βουλευτής των Τόρις δεν σταμάτησε να τρέχει σαν 'παρανοϊκή μηχανή θερίσματος', όπως έγραψε τότε η Telegraph, και με ένα τάκλιν-λαβή καράτε να διαλύσει τα πόδια του τότε ενεργεία Γερμανού ποδοσφαιριστή, Μαουρίτσιο Γκαουντίνο.

Όταν έβαλε buzzer beater στα τυφλά

Θα δεις το παραπάνω video και θα πεις από μέσα σου 'η τύχη του πρωτάρη'. Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που ο Μπόρις στέκεται με την μπάλα στα χέρια, λοξοκοιτάζει τη ρακέτα, γνέφει προς τους γύρω του και ετοιμάζεται να κάνει κάτι σαν σουτ με την πλάτη γυρισμένη, σε προδιαθέτει πως η μπάλα θα καταλήξει στον βυθό του Τάμεση. Όμως αυτό το σουτ του Μπόρις για τις ανάγκες προωθητικού event της Ευρωλίγκα στο Λονδίνο καταλήγει μέσα και ο Βρετανός πολιτικός κλέβει και πάλι την παράσταση όταν αρνείται high-five σε κοπέλα για να κάνει high-five στον πλησιέστερο αφροαμερικάνο που βρισκόταν στο πλήθος.

Όταν φέρθηκε με μίσος και οργή σε μπάλες του τένις

Ο Μπόρις έχει μια καλή γνώση του τένις και κάθε φορά που έχει εμφανιστεί σε φιλανθρωπικά events, παίζοντας είτε με κροίσους, όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, είτε με πολιτικούς συναδέλφους (Ντέιβιντ Κάμερον) και εν ενεργεία αθλητές (Νόβακ Τζόκοβιτς) έχει μια σχεδόν αξιοπρεπή παρουσία. Αν εξαιρέσεις βέβαια το show από γκριμάτσες - που θα έβγαζε τον Mr. Bean στην ανεργία - το οποίο χαρίζει απλόχερα στο κοινό του.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας είναι η ντροπή των σπορ
Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας είναι η ντροπή των σπορ
Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας είναι η ντροπή των σπορ

Όταν έκανε τάκλιν σε παιδί

'Οh shit, sorry', ήταν η απάντηση του μετά το τάκλιν που αποπειράθηκε να επιχειρήσει σε ανήλικο. Έλα Μπόρις, σε ποιόν τα πουλάς αυτά;

Όταν παραλίγο να κάνει τάκλιν στον εαυτό του

Χάρμα οφθαλμών το παραπάνω video, όπου ο Μπόρις προσπαθεί να ηγηθεί ομάδας διελκυστίνδας και ενώ έχει χαρίσει γι` ακόμα μια φορά μια πανδαισία από εκφράσεις γλυκιάς οργής, παίρνει μια αυτοκρατορική τούμπα και στο τέλος προσπαθεί να πείσει τις κάμερες ότι γελάει και - ναι, αλήθεια- το απολαμβάνει.

Όταν πετσόκοψε την άμυνα ενός δεκάχρονου

Αποστολή στο Τόκιο για τον πολυμήχανο Μπόρις με αφορμή τις εμπορικές συνεργασίες Βρετανίας-Ιαπωνίας. Λίγη αναψυχή και μια ακόμα παρουσία σε φιλανθρωπικό event ακούγεται σαν βούτυρο στο ψωμί του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αποφασίζει να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του στο ράγκμπι, παίζοντας με παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Μια υποδειγματική επίθεση από τον Βρετανό πολιτικό καταλήγει σχεδόν σε σκοράρισμα, αν δεν υπήρχε ένας άτυχος νεαρός Ιάπωνας που τόλμησε να παίξει άμυνα.

Κινούμενος μεταξύ χιούμορ και τρόμου, μοιάζει να βρίσκεται όχι μόνο η αθλητική ικανότητα αλλά και το πολιτικό στίγμα του νέου ηγέτη της Βρετανίας. Ίσως το 'καλό κουράγιο' σαν ευχή, να αξίζει να συνοδεύεται από το 'καλό στομάχι', από τα γέλια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK