Ο νέος σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ

Βάρος στη συλλογικότητα ρίχνει ο νέος σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ. "Όποιος δεν συνεργαστεί με την Ομοσπονδία θα μένει εκτός σχεδιασμού", διαμήνυσε προς προπονητές και αθλητές ο Κώστας Παναγόπουλος κατά την παρουσίαση του μοντέλου του Αθλητικού Σχεδιασμού για την περίοδο 2014-2016.

Ο νέος σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ

"Η εποχή επιτάσσει restart. Το βασικό ζητούμενο είναι η συνεργασία και η συλλογικότητα . Έλλειψη συνεργασίας θα σημαίνει αυτόματα και έξοδο από τον σχεδιασμό", ήταν το απόσταγμα της παρουσίασης της πρότασης για το νέο αθλητικό σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ την ερχόμενη τριετία που έκανε ο πρόεδρος της αρχαιότερης Ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος.

Η συλλογικότητα, η συνεργασία, αλλά κυρίως η αλλαγή νοοτροπίας χαρακτηρίζουν τις θέσεις της ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του υψηλού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ παρουσιάστηκαν οι προτάσεις (την ερχόμενη Δευτέρα (7/10) θα κατατεθούν προς ψήφιση στο συμβούλιο), που αφορούν στον τρόπο ένταξης αθλητών στο σχεδιασμό, στον τρόπο στήριξη τους, αλλά και στις υποχρεώσεις που θα έχουν τόσο εκείνοι όσο και οι προπονητές που θα συνεργαστούν με την ομοσπονδία.

Η συνέπεια στις αρχές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στους θεσμούς και φυσικά το έργο τους, θα είναι οι βασικές αρχές συνεργασίας της ομοσπονδίας με τους προπονητές. Προτάσεις που έχουν ακόμη να κάνουν με τη λειτουργία των επιτροπών, τη συντονισμένη προπονητική καθοδήγηση αθλητών και τη σταθερή συνεργασία ομοσπονδιακών και σωματειακών προπονητών.

Ο νέος αθλητικός σχεδιασμός σημαίνει δημιουργία στρατηγικής πρότασης και προγραμματισμένη πορεία στήριξης σωματείων, σωματειακών προπονητών, ομοσπονδιακών προπονητών και συνεργατών, αθλητριών και αθλητών καθώς και προσαρμογή του αγωνιστικού πλαισίου και του συστήματος αξιολόγησης μέσα από την υλοποίηση της οποίας ο ΣΕΓΑΣ οδηγεί στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη στοχευμένη ανάδειξη αθλητριών και αθλητών τελικά και αποτελεσμάτων και δεν αρκείται στην διαχείριση τους, όταν και εάν προκύψουν.

Ο Κώστας Παναγόπουλος χαρακτήρισε χρέος της ομοσπονδίας να προχωρήσει σε αλλαγές σε περίοδο κρίσης. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Βασίλης Σεβαστής ξεκαθάρισαν πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί τόσο στο οικονομικό του σκέλος, αλλά και σε ό,τι αφορά το βάρος των αποφάσεων.

Βασικός στόχος να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε πιο πολλούς αθλητές, να έχουν την ευχέρεια οι Εθνικές ομάδες να ενισχυθούν σημαντικά αλλά και να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια νέων αθλητών. "Η μεγάλη αλλαγή ωστόσο που θέλουμε να πετύχουμε με το νέο σχεδιασμό είναι μια διαφορετική νοοτροπία έτσι όπως την επιτάσσει η εποχή μια νοοτροπία που θα έχει στο επίκεντρο τη συλλογικότητα", κατέληξε ο ισχυρός άνδρας του ΣΕΓΑΣ .

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έγινε γνωστή η συνεργασία ΣΕΓΑΣ και IAAF, για τετραετή υλοποίηση του προγράμματος kids athletics στην Ελλάδα. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, περισσότερα από 200.000 παιδιά. Επιπλέον γνωστοποιήθηκε η προσπάθεια εύρεσης λύσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια με το κλειστό της Παιανίας, στο οποίο είναι ανάγκη να γίνουν κοστοβόρες παρεμβάσεις προκειμένου να δοθεί προς χρήση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK