Ο Νικ Κύργιος ζήτησε βοήθεια και βρήκε τη χαρά του

Ο Νικ Κύργιος βρέθηκε σε "σκοτεινά μέρη, πριν αποφασίσω να φτιάξω τα ψυχολογικά μου θέματα". Έψαξε τι τον κάνει χαρούμενο. Και το βρήκε. Μαζί του ευτυχούν και πολλοί άλλοι.

Ο Νικ Κύργιος ζήτησε βοήθεια και βρήκε τη χαρά του

Στις 25 Νοεμβρίου ο Τζον ΜακΕνρό μίλησε στην εκπομπή "60 Minutes" του 9News της Αυστραλίας. Κατά βάση για τον εαυτό του και την εποχή του ως "Superbrat" όπως τον φώναζαν όταν είχε ξεσπάσματα θυμού, όντας ο πλέον αντισυμβατικός τύπος των courts -με μακριά μαλλιά, ατημέλητος κλπ. Ήταν μοιραίο να σχολιάσει και το διάδοχο του, Νικ Κύργιο.

Για αρχή είπε πως " είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της τελευταίας δεκαετίας" που ωστόσο "κατευθύνεται προς την καταστροφή, εκτός και αν λάβει τη στήριξη που χρειάζεται για να αλλάξει τους τρόπους του. Η διαφορά μεταξύ εκείνου και εμού είναι ότι εγώ προσπαθούσα. Εκείνος δεν το κάνει, για τον όποιο λόγο. Δεν είμαι ο Φρόιντ, αν και θα ήθελα να είμαι για να τον βοηθήσω, γιατί πραγματικά τον συμπαθώ και μου αρέσει. Αν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, θα τεθεί μόνος του εκτός αθλήματος. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να δω. Αλλά θα συμβεί".

Ενδεχομένως ο Κύργιος να τα είδε και να τα άκουσε όλα αυτά. Μπορεί πάλι, να ένιωσε από μόνος του ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει κάτι που να τιμά το ταλέντο του και να ταιριάζει στον τρόπο που θέλει να ζει τη ζωή του.

Όπως είπε στη The Sydney Morning Herald η αρχή της διαδικασίας που ελπίζει πως θα τον βοηθήσει να βρει το δρόμο του ήταν να παραδεχθεί πως έχει ψυχικά προβλήματα. Στον εαυτό του. Mετά ήθελε να βρει τι τον κάνει ευτυχισμένο. Μαζί του ευτύχισαν και πολλοί άλλοι.

Ο νικητής του βραβείου "Καλύτερος αθλητής της Canberra" -το παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή, για την κατάκτηση του Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης και της δουλειάς που κάνει για να βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη- είχε διαδοχικούς τραυματισμούς τον τελευταίο χρόνο. Είχε και κάτι άλλο. Πιο σοβαρό.

Τα μεγάλα προγράμματα μακριά από το σπίτι, το να παίζω σε αχρείαστα τουρνουά και το να επικεντρώνομαι σε πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά, με 'άδειασαν'. Βρέθηκα σε πολύ 'σκοτεινά σημεία' ενώ ήμουν σε ταξίδια και ζήτησα βοήθεια από ψυχολόγους. Προσπαθώ να φτιάξω τη ψυχική μου υγεία

Έχω την αίσθηση πως έχω ωριμάσει, μέσω του ιδρύματος μου. Έχω την εντύπωση πως βρήκα κάτι που με εξυπηρετεί και μου αρέσει. Χ ρειάστηκε να πάρω το χρόνο μου, για να σκεφτώ τι με κάνει χαρούμενο. Το να βλέπω παιδιά να μην έχουν την ευκαιρία να αθληθούν και να τους την παρέχω, με κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο. Τα συναισθήματα που νιώθω είναι πολλά περισσότερα από όσα έχω ζήσει ποτέ σε γήπεδο".

Στο εξής " θα έχω ένα πιο ελαφρύ πρόγραμμα, υπό την έννοια των αγώνων και των προπονήσεων. Θα δίνω στο μυαλό και το σώμα μου χρόνο να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν. Θα παίζω σε events που θέλω να παίξω και θα επικεντρωθώ στο ίδρυμα που έχω. Στο τέλος της ημέρας, αν μπορώ να κάνω τη διαφορά όλα είναι υπέροχα". Αναγνώρισε πως είναι τεράστια τιμή που τον βράβευσαν " για μια χρονιά που έκανα περισσότερα πράγματα εκτός αγωνιστικών χώρων. Και παρ' όλα αυτά είχα την περισσότερη δουλειά από ποτέ". Αλλά δεν έχει παράπονο. Αντιθέτως.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK