Ο Ντιοντάι Ουάιλντερ μόλις είπε την πιο γελοία δικαιολογία της ιστορίας

Από τη στιγμή που μπήκαν οι πυγμάχοι στο ρινγκ, ήταν ξεκάθαρη η ανωτερότητα του Τάισον Φιούρι. Παρ' όλα αυτά, όπως είπε ο Ντιοντάι Ουάιλντερ, το ματς είχε κριθεί νωρίτερα, από εξωαγωνιστικό παράγοντα.

O Tάισον Φιούρι κυριάρχησε απόλυτα του Ντιοντάι Ουάιλντερ, στο rematch, με τον Αμερικανό να τα... ρίχνει στη στολή που φορούσε, όταν μπήκε στο γήπεδο.
O Tάισον Φιούρι κυριάρχησε απόλυτα του Ντιοντάι Ουάιλντερ, στο rematch, με τον Αμερικανό να τα... ρίχνει στη στολή που φορούσε, όταν μπήκε στο γήπεδο. AP PHOTO/ISAAC BREKKEN

Παλιά, τύπου 1978 παλιά, οι Jacksons Five (τα αδέλφια Τζάκσον -εκ των οποίων ένας ήταν ο Μάικλ) είχαν κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τίτλο “Blame it on the boogie”. Ήταν αυτό που έκανε γνωστά τοις πάσι αυτά τα παιδιά. Παρεμπιπτόντως, το συνέθεσε ένας τύπος ονόματι Mick Jackson, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία -είχε στο μυαλό του τον Στίβι Γουόντερ- και ουδεμία συγγενική σχέση είχε με τα αγόρια. Το boogie είναι ρυθμός μπλουζ. Στη slang ο χορός. Και εν πάση περιπτώσει, αφορούσε έναν νέο που 'έριξε' μια κοπέλα, κάτι που δεν οφειλόταν στον ήλιο, το ηλιοβασίλεμα ή τις καλές στιγμές που 'χαν περάσει μαζί, αλλά στο boogie -δεν τα λέω εγώ, ο στιχουργός τα έθεσε έτσι.

Ο Ντιοντάι Ουάιλντερ θα έδειχνε πολύ πιο σοβαρός αν 'έριχνε' την ήττα του από τον Τάισον Φιούρι στο boogie, αντί της δικαιολογίας που χρησιμοποίησε ως το λόγο που έχασε στο rematch της περασμένης Κυριακής. Τι είπε; Πως οφειλόταν στη στολή με την οποία εμφανίστηκε στην αρένα του Λας Βέγκας και ζύγισε 20 κιλά. Για αυτό και ζήτησε τρίτη συνάντηση με τον 'Gypsy King'.

Θα ήθελα να κάνουμε ένα διάλειμμα, για να δεις τα τελευταία λεπτά των πυγμάχων, πριν βγουν στο ρινγκ, πριν δούμε τη στολή.

Η στολή του Ουάιλντερ αφορούσε την τιμή στο 'Μήνα της ιστορίας των μαύρων'. Η αλήθεια είναι πως αυτοί που τη δημιούργησαν, έδωσαν 'πόνο'. Δεν λυπήθηκαν τα υλικά. “Με το κράνος, τις μπαταρίες και τα πάντα ήταν πολύ βαριά. Τη δοκίμασα παραμονή του αγώνα. Προβληματίστηκα, αλλά αποφάσισα πως ήθελα να τιμήσω το μήνα”. Το αποτέλεσμα ήταν “να είναι τόσο βαριά που μπήκα στον αγώνα με κουρασμένα πόδια. Στον τρίτο γύρο τα πόδια μου ήταν 'νεκρά'. Είμαι όμως, πολεμιστής. Και ο κόσμος το ξέρει. Πολλοί μου είπαν 'ήταν σαν να είχε πάει κάτι λάθος με εσένα'. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο, αλλά δεν βοηθούσαν τα πόδια μου”. Δες πώς εμφανίστηκε ενώπιον του κοινού και συνεχίζουμε.

Όπως ενημέρωσε ο Μάκης Παπασημακόπουλος, ο οποίος ασχολείται για χρόνια ενδελεχώς με τα μαχητικά σπορ, ο Ουάιλντερ έχει ξεχωρίσει για τη δύναμη της μιας γροθιάς. Δηλαδή, του αρκεί αυτό για να πάρει ματς. Για να βρει όμως, αυτό το χτύπημα χρειάζεται χώρο -να πάρει δηλαδή, φόρα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ο Φιούρι, τύπος που έχει εξαιρετικό footwork και μεγάλη αντοχή για τα κιλά και το ύψος του, δεν έδωσε στον αντίπαλο του εκατοστό για να κάνει τη δουλειά του. Και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα, σε 44 αγώνες.

Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των συγκεκριμένων αθλητών, ο Φιούρι είχε επιστρέψει στα ρινγκ έπειτα από απουσία -και κακουχίες- που κράτησε κοντά στα δυο χρόνια. Παρ' όλα αυτά, κράτησε το “Χ” (το ματς είχε λήξει ισόπαλο). Για το δεύτερο ματς, ο Βρετανός προετοιμάστηκε για μήνες, ελέγχοντας κάθε πτυχή της δουλειάς του -από όσα έκανε στο γυμναστήριο έως όσα έτρωγε. Για αυτό και ο πατέρας του δεν είχε διστάσει να ποντάρει 50.000 (λίρες) σε τηλεοπτική εκπομπή που αφορούσε το Wilder vs Fury 2, στη βέβαιη νίκη του γιου του.

Σου είπα πως ο Ουάιλντερ δήλωσε πως έχει αποφασίσει να κάνει χρήση του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο του, για να γίνει τρίτος αγώνας. Ο Φιούρι δήλωσε από την Κυριακή πως είναι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρξει και τρίτη συνάντηση. Οι πυγμάχοι έχουν στη διάθεση τους 30 μέρες, για να ενεργοποιήσουν αυτήν την option.

Ο Βρετανός και έχει ζήσει το μερίδιο του σε προκλήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν στη ζωή κάποιου, είχε πει μετά τη νίκη του 'ήταν εξαιρετική εμφάνιση, αν σκεφτείτε πως είμαι ένα χοντρό γουρούνι που δεν μπορώ να ρίξω μπουνιές. Είχα τα πάνω και τα κάνω, αλλά αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα'. Το κερασάκι αυτό τον έκανε κατά 25.000.000 ευρώ πλουσιότερο. Λίγα λιγότερα πήρε ο Ουάιλντερ. Αμφότεροι περιμένουν και το ποσοστό τους από τα pay-per-view. 

Ο πατέρας του Φιούρι (που όπως θα είδες είναι ίδιος ο πυγμάχος -σε 20 χρόνια), ο οποίος γενικά, στόμα έχει και μιλιά δεν έχει, πήγε ως καλεσμένος στην εκπομπή Good Morning Britain και μεταξύ των όσων επισήμανε είναι πως 'θα ήταν χρήσιμο να αποσυρθεί ο Τάισον, μετά την τελευταία του νίκη. Πιστεύω δε, ότι μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο θα είναι ο ιδανικός επίλογος'. Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά ο γιος του έχει δηλώσει πως αν σταματήσει την πυγμαχία θα είναι νεκρός σε ένα χρόνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK