Ο Ντιοντέι Γουάιλντερ θέλει νεκρό τον αντίπαλό του

Το 'if he dies, he dies' του Ντιοντέι Γουάιλντερ, πριν από την προσπάθεια υπεράσπιση του τίτλου στην κατηγορία βαρέων βαρών, αναβλύζει αίμα. Το δικό του ή του Μπριζίλ;

Deontay Wilder arrives for the WBC heavyweight championship bout against Luis Ortiz on Saturday, March 3, 2018, in New York. Wilder won in the 10th round. (AP Photo/Frank Franklin II)
Deontay Wilder arrives for the WBC heavyweight championship bout against Luis Ortiz on Saturday, March 3, 2018, in New York. Wilder won in the 10th round. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο πρώτος αγώνας του Ντιοντέι Γουάιλντερ μετά την αμφιλεγόμενη ισοπαλία με τον Τάισον Φιούρι την 1η του Δεκέμβρη είναι το Σάββατο, στο Μπρούκλιν. Εκείνη η μάχη ήταν η επιστροφή του Βρετανού μποξέρ μετά από μια 2ετία και ο 33χρονος Αμερικανός είχε βρεθεί, αναπόφευκτα, στο περιθώριο.

Είναι όμως ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου βαρέων βαρών και το συναπάντημά του με τον συμπατριώτη και συνομήλικό του Ντόμινικ Μπριζίλ, σε μια no mercy μονομαχία στο ρινγκ του 'Barclays Center', λειτουργεί ως προσωπική λύτρωση για το γεγονός πως δεν έδωσε συνέχεια στο σερί του.

Ο Γουάιλντερ, χάλκινος ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, δεν έχει χάσει ποτέ στην επαγγελματική διαδρομή του. Σε 41 αγώνες έχει κατακτήσει 40 νίκες, τις 39 εκ των οποίων βγάζοντας τους αντιπάλους του νοκ άουτ. Όποια λίστα κι αν ψάξεις, τούτη την ώρα λογίζεται ως ο δεύτερος κορυφαίος πυγμάχος του πλανήτη, πίσω μονάχα από τον Βρετανό Άντονι Τζόσουα. Με τον οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν κάποια στιγμή αντιμέτωποι. " Ανυπομονώ γι' αυτόν τον αγώνα καιρό τώρα. Εγώ είμαι ο πρωταθλητής, ξέρω πως είμαι ο καλύτερος", έχει πει σε ανύποπτο χρόνο.

Για την ώρα έχει άλλη αποστολή να φέρει εις πέρας. Έχοντας ν' αντιμετωπίσει το Νο11 του κόσμου. Ο Καλιφορνέζος Μπριζίλ έχει εμφανιστεί σε 21 αγώνες και έχει επικρατήσει στους 20 από αυτούς, χάνοντας μονάχα τη φορά που διεκδίκησε τίτλο από τον Τζόσουα. Αμελητέο μέγεθος δεν είναι οπότε.

Για τον Γουάιλντερ βέβαια ο νέος αντίπαλός του αποτελεί 'φρέσκο αίμα'. Του έχει προτείνει μάλιστα να " κανονίσει κάποια ραντεβού για κηδείες", αφού στόχος του είναι " να προσθέσω ένα πτώμα στο ρεκόρ μου".

Είναι το μοναδικό άθλημα όπου μπορείς να σκοτώσεις έναν άνδρα και να πληρωθείς γι' αυτό την ίδια στιγμή

Η -αν μη τι άλλο- προκλητική δήλωση του 'αιμοδιψούς' Γουάιλντερ έφερε αντιδράσεις. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κατά το παρελθόν ο Αμερικάνος πυγμάχος έχει χαρακτηριστεί " ντροπή" από τον μποξέρ Τόνι Μπέλιου για ανάλογες συμπεριφορές. Η νεόκοπη δε εκδοχή της πυγμαχικής υπόστασής του δεν άρεσε ούτε στον Έντι Χερν, promoter, ο οποίος μίλησε " για άσχημη κατάληξη του σπορ".

" Θα πρέπει ν' αναρωτηθεί εσωτερικά, αν αυτή είναι μια κληρονομιά που θέλει ν' αφήσει", προσέθεσε ο προπονητής Βίρτζιλ Χάντερ.

" Αυτός μου το ζήτησε, δεν τον αναζήτησα εγώ", υπεραμύνθηκε των λεγομένων του ο Γουάιλντερ. Ούτως ή άλλως συμπλήρωσε ότι " πρόκειται για ένα σκληρό άθλημα, δεν είναι ευγενές και το επαναλαμβάνω συνεχώς".

Όλα αυτά δεν κατέβηκαν ουρανοκατέβατα στο μυαλό του 33χρονου 'Bronze Bomber'.

Οι δύο άνδρες έχουν ανοίξει βεντέτα. Αλαμπάμα εναντίον Καλιφόρνια - σαν να λέμε Κρήτη εναντίον Μάνης. Το συμβάν έλαβε χώρα Φλεβάρη του 2017 μετά τον αγώνα του Γουάιλντερ με τον Τζέραλντ Ουάσινγκτον. Ο τελευταίος είναι φίλος του Μπριζέιλ και οι δυο τους άνοιξαν καβγά. " Ποτέ δεν προκαλείς κάποιον μπροστά στη γυναίκα του και ιδιαίτερα μπροστά στα παιδιά του. Είσαι ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Γιατί χρειάζεσαι 20-30 άτομα μαζί σου;", υποστήριζε ο διεκδικητής του τίτλου καταγγέλλοντας πως δέχθηκε πισώπλατο χτύπημα από τον αδερφό του Γουάιλντερ.

" Σε αυτή τη μάχη η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και το εννοώ. Αν έρθει, θα έρθει", κατέληξε ο Γουάιλντερ θυμίζοντας τον Ιβάν Ντράγκο στο Rocky IV. Ο Σοβιετικός βέβαια ηττήθηκε πανηγυρικά.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Frank Franklin II

News 24/7

24MEDIA NETWORK