Ο Ντονάς MVP της 22ης αγωνιστικής
Μπορεί να ήρθε από τον πάγκο, ωστόσο ο Στάθης Ντονάς δεν φάνηκε καθόλου «παγωμένος» στην Πάτρα. Με 20 πόντους με 15/21 επιθέσεις, 1 μπλοκ και 4 άσους συνέβαλε τα μέγιστα στην σημαντική εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΕΑΠ με 3-1 σετ, παίρνοντας μαζί και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 22ης αγωνιστικής.
« Θέλω να αφιερώσω αυτή τη διάκριση στους συμπαίκτες μου, σε όλη την ομάδα, αλλά ιδιαιτέρως στον Ρούλη Αγραπιδάκη. Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε αυτή τη δύσκολη και σημαντική νίκη…» δήλωσε ο Έλληνας διαγώνιος.
Και συμπλήρωσε: « Σίγουρα για κάθε αθλητή είναι τιμητικό και σημαντικό να δέχεται μια τέτοια διάκριση, η οποία είναι μια μικρή ανταμοιβή της προσπάθειας που γίνεται εδώ και καιρό στην ομάδα και που αποδίδει καρπούς παρά τα προβλήματα που έχουμε».
Παρά τα προβλήματα οι «πράσινοι» τερμάτισαν πρώτοι, με τον Ντονά να σημειώνει: « Τα προβλήματα από ένα σημείο και μετά συσπειρώνουν την ομάδα κι ο κάθε παίκτης αρχίζει και δίνει παραπάνω από ότι μπορεί. Αυτό το ομαδικό πνεύμα είναι που μας οδηγεί από την αρχή της χρονιάς, αν και είναι αλήθεια ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια μικρή κοιλιά. Δικαιολογημένα πιστεύω, λόγω κούρασης αλλά και πίεσης».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αλλά έχει εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα μόνο τη σεζόν 2005-2006, είπε: « Το παρελθόν είναι παρελθόν, πρέπει να δούμε τώρα τι θα κάνουμε ειδικά αυτή τη στιγμή που έχουμε και νέες ατυχίες οι οποίες μας δημιουργούν πρόβλημα και στις προπονήσεις… Δεν θυμάμαι κι εγώ από πότε έχουμε να κάνουμε 12 παίκτες προπόνηση».
Ολοκληρώνοντας, τόνισε: « Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για τον τίτλο και το έχει δείξει παίζοντας καλό βόλεϊ. Από κει και πέρα νομίζω ότι έχουμε και καλές μονάδες κι αυτό μας έδωσε την πρωτιά στην κανονική περίοδο κι ελπίζω ότι θα μας οδηγήσει στον τίτλο».
Οι καλύτερες επιδόσεις των ομάδων και των αθλητώνστην 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος
Η καλύτερη επτάδα
Πασαδόρος: Τζέρεμι Γουίλκοξ (Απόλλων Καλαμαριάς)
Διαγώνιος: Στάθης Ντονάς (Παναθηναϊκός)
Ακραίοι: Ηλίας Λάππας (Παναθηναϊκός), Ισραέλ Ροντρίγκεθ (ΕΑΠ Λουξ)
Κεντρικοί: Χρήστος Κιόσης (ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ), Γίρι Κραλ (Ηρακλής)
Λίμπερο: Λάμπης Μπαμπαλιούτας (Ηρακλής)
Ατομικά Στατιστικά
Πόντοι Γκασπαρίνι (Ηρακλής) 25
Επίθεση (πόντοι) Ζομπό Λεμπέ (Απόλλων Καλαμαριάς) 22
Μπλοκ Κιόσης (ΑΡΗΣ Μαρμούρης) 8 Άσοι Αγγελόπουλος (Ολυμπιακός) 5
Υποδοχή Μπαμπαλιούτας (Ηρακλής): 73% άριστες υποδοχές
Ομαδικά Στατιστικά
Περισσότεροι Άσσοι: Ολυμπιακός: 13
Καλύτερη Υποδοχή (άριστες): ΠΑΟΚ: 58%
Καλύτερη Επίθεση: Ηρακλής: 61%
Περισσότερα Μπλοκ: ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ: 21
Η αγωνιστική με αριθμούς
Μεγαλύτερη διάρκεια αγώνα: 209′ (ΑΕΚ – Ηρακλής)
Μικρότερη διάρκεια αγώνα: 65′ (Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου)
Περισσότεροι πόντοι σε αγώνα: 209 (ΑΕΚ – Ηρακλής)
Λιγότεροι πόντοι σε αγώνα: 121 (Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου)
Μεγαλύτερη διάρκεια σετ: 34′ (2ο σετ, ΑΕΚ – Ηρακλής)
Μικρότερη διάρκεια σετ: 21′ (3ο Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου)
Περισσότεροι πόντοι σε ένα σετ: 64 (33-31, 2ο σετ, ΑΕΚ – Ηρακλής)
Λιγότεροι πόντοι σε ένα σετ: 38 (25-13, Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου)