Ο Ocon στη Force India!

Εδώ και καιρό υπήρξε σχετική φημολογία και παρότι οι υποψήφιοι για το ρόλο του teammate του Sergio Perez στη Force India το 2017, το ρόλο αυτό θα έχει ο Esteban Ocon!

Ο Ocon στη Force India!

Ο Γάλλος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, που θα εξασφαλίσει στην ινδική ομάδα σημαντική έκπτωση στο «πακέτο» των μονάδων ισχύος που παίρνει από τη Mercedes, μιας και αποτελεί προστατευόμενό της.

Πρωταθλητής στην Ευρωπαϊκή F3 και το GP3, συμμετοχή στο DTM, δοκιμές με Red Bull Racing και Force India αλλά και σε ρόλο επίσημου δοκιμαστή στη Renault, παρότι ακόμα στα 20 του, έχει πλούσιο βιογραφικό. Και φέτος κάνει ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ως επίσημος οδηγός, αφού από το Grand Prix Βελγίου και μετά, τρέχει για λογαριασμό της Manor (με καλύτερο αποτέλεσμα τη δέκατη-έκτη θέση, σε Σπακαι Μαλαισία).

« Είμαι ενθουσιασμένος. Ξέρω καλά την ομάδα από τη συνεργασία μας πέρυσι και ανυπομονώ να ενταχθώ ξανά στο δυναμικό της. Ακόμα είμαι νέος στην F1 αλλά οι εμπειρίες που μου χάρισε αυτή η μισή σεζόν στη Manor, είναι πολύτιμες. Νιώθω έτοιμος για τη νέα ευκαιρία», είπε ο Ocon.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Γάλλος έχει πλούσιο ταλέντο αλλά ένα σημαντικό μειονέκτημα: το ύψος του. Δεδομένου πως είναι 1.86, δυσκολεύεται στη Manor που είχε φτιαχτεί με γνώμονα την παρουσία στο κόκπιτ της δύο οδηγών του 1.70-1.75. Αντίθετα, η νέα Force India βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ο σχεδιασμός της έγινε με γνώμονα το ύψος του οδηγού της (για δύο ακόμα GP) Nico Hulkenberg που βλέπει τον κόσμο από τα 184 εκατοστά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK