O παράλυτος αθλητής που εκτόξευτηκε 165 εκατοστά πάνω από τη λογική

Ο Ομπέντ Λεκέλ πέτυχε επίδοση 1,65μ. στο άλμα εις ύψος. Κάπου εδώ, μπορεις να μείνεις άφωνος, διαπιστώνοντας ότι κινείται μόνο με το αριστερό πόδι.

Στιγμιότυπο από προσπάθεια του Ναότο Τόμπε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, στο Κατάρ (Οκτώβριος 2019)
Στιγμιότυπο από προσπάθεια του Ναότο Τόμπε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, στο Κατάρ (Οκτώβριος 2019) AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Το όνομα του είναι Ομπέντ Λεκέλ και είναι η ζωντανή απάντηση σε όλους εμάς που παραπονιόμαστε συχνά-πυκνά ότι το γυμναστήριο μάς κουράζει πολύ και δεν αντέχουμε άλλο και 'κλάματα, γκρίνιες, κλπ'. Ο 20χρονος Νοτιοαφρικανός μπορεί να έχασε το δεξί πόδι του σε ηλικία 8 ετών, αλλά αυτό δεν τον αποθάρρυνε από το να συνεχίσει να αθλείται.

Στα χρόνια που ακολούθησαν συνέχισε να γυμνάζεται ασταμάτητα και ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε εγχώριες και παγκόσμιες διοργανώσεις στίβου. Το 2017 κατέρριψε το ρεκόρ της πατρίδας του στις κατηγορίες εφήβων αθλητών με κινητικά προβλήματα, ενώ στη συνέχεια, δυο χρόνια αργότερα, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε στο Νότβιλ της Ελβετίας, αγωνιζόμενος τόσο στο άλμα σε ύψος, όσο και στο άλμα σε μήκος.

Το video της προσπάθειας που ο Λεκέλ κατάφερε να 'πετάξει' στα 165 εκατοστά, κοινοποιήθηκε από το ESPN, προκαλώντας ένα συλλογικο 'WOW' (με το στόμα ανοικτό) από αθλητές και μη, που κατά καιρούς μπορεί να έχουν διστάσει στο ενδεχόμενο μιας υπερ-προσπάθειας. Ο Λεκέλε, απλά δεν σταμάτησε να προσπαθεί, όπως και η δική μας αθλήτρια-διαμάντι, η Καρολίνα Πελενδρίτου

News 24/7

24MEDIA NETWORK