Ο Πετρούνιας έκανε το χρέος του στο Τόκιο όσο η ΕΡΤ προσπαθούσε

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 με την καλύτερη επίδοση, αλλά στα... κρυφά, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση. Η ΕΡΤ προσπάθησε να εξηγήσει το γιατί.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας
Ο Λευτέρης Πετρούνιας EUROKINISSI SPORTS

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν σαφής: "Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια". Όχι, δεν αναφέρεται σε κάποια δική του κακή προσπάθεια που του στέρησε την πρόκριση στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο. Ο "Μίδας των κρίκων" προκρίθηκε στον τελικό, με την καλύτερη βαθμολογία των προκριματικών (15,333). Απλά, ουδείς είδε ζωντανά την προσπάθειά του.

Η ΕΡΤ είχε ζωντανή σύνδεση με τον προκριματικό της Ενόργανης Γυμναστικής, περιμένοντας την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή. Από τις οθόνες πέρασαν οι προσπάθειες άλλων αθλητών, όμως εκείνη του Πετρούνια δεν προβλήθηκε ποτέ ζωντανά. Έπειτα απ' την προσπάθειά του, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περίμενε πως η εκτέλεση του Πετρούνια θα προβληθεί έστω και σε μαγνητοσκόπηση, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ μέχρι το τέλος της σύνδεσης με τον προκριματικό των κρίκων, αλλά πολλές ώρες μετά.

"Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή!", ανέφερε η σελίδα ΕΡΤnews, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τι συνέβη.

Οι αντιδράσεις στα social media έφτασαν στο αποκορύφωμα όταν εμφανίστηκε τελικά το... απαγορευμένο video του Πετρούνια. Το Eurosport μετέδωσε κανονικά την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή και το... μπαλάκι πέρασε ξανά στην ΕΡΤ.

"Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκιο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ", ήταν η επίσημη τοποθέτηση της δημόσιας τηλεόρασης που δημοσιεύτηκε στα social media.

Όπως δεν είδαν την προσπάθεια του 30χρονου χρυσού ολυμπιονίκη στο Ρίο ντε Ζανέιρο οι τηλεθεατές στην Ελλάδα που είχαν ανοιχτές οθόνες στην ΕΡΤ, έτσι δεν τον απόλαυσε κι η σύζυγός του, πρώην πρωταθλήτρια γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση. "Σε λίγο θα ολοκληρωθεί ο αγώνας και εμείς δεν έχουμε δει τον Λευτέρη. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη βαθμολογία του, αλλά θα θέλαμε να τον δούμε. Περιμένουμε μπας και τον δείξουνε", είπε σε ανάρτησή της στα social media.

Τελικά, όταν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Πετρούνια, η Μιλλούση ενημέρωσε το σύζυγό της για όσα συνέβησαν πίσω στην Ελλάδα ή καλύτερα για όσα δεν συνέβησαν. Και κάπως έτσι, οι δηλώσεις του Πετρούνια περί απογοήτευσης παρά την πρόκριση, μπαίνουν στο σωστό πλαίσιο: "Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο".

Από εκεί και πέρα, για το αγωνιστικό σκέλος, σχολίασε: "Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί. Εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως, θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους. Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK