Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου έζησε μετά την απόλυτη 'άρση θανάτου'

Από τα 19 του είναι ο πιο δυνατός Ουκρανός. Στα 24 του πια ο Ολέκσι Νόβικοφ κατέχει τον τίτλο του World's Strongest Man.

Ο Ολέκσι Νόβικοφ έχει κινήσει και βράχους
Ο Ολέκσι Νόβικοφ έχει κινήσει και βράχους INSTAGRAM.COM/NOVIKOV_STRONG

Στα 43 χρόνια από την καθιέρωση του 'World's Strongest Man' είχαν μέχρι το 2019 κερδίσει 20 διαφορετικοί αθλητές. Πέντε πρωτιές είχε μονάχα ο Πολωνός Πουντζιανόφσι κι από τέσσερις οι Ισλανδοί Σίγκμαρσον και Μάγκνουσον. Με 40 βαθμούς στο σύνολο ο 24χρονος Ολέκσι Νόβικοφ έγινε ο 21ος της 'χρυσής βίβλους'. Είναι ο δεύτερος Ουκρανός στα χρονικά, επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα του συμπατριώτη του Βασίλ Βίραστιουκ από το 2004, αλλά ταυτόχρονα ο νεότερος όλων των άλλων, στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του. Δεν συζητάμε πως στην πατρίδα του είναι κυρίαρχος κρατώντας τα σκήπτρα από το 2016.

Το ραντεβού των πιο δυνατών ανδρών του κόσμου ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο, αλλά μετατέθηκε αναγκαστικά τον Νοέμβριο. Στο Μπρέιντεντον της Φλόριντα εκ νέου, όπως πέρυσι. Όχι όμως στην παραλία ούτε επιτράπηκε η πρόσβαση σε κοινό. Το διαγωνιστικό σκέλος διήρκησε 4 ημέρες και περιελάμβανε κάθε φορά διαφορετικά αγωνίσματα... βαρέων βαρών. Αρχικά οι αθλητές που είχαν εξασφαλίσει θέση στη διοργάνωση μοιράστηκαν σε πεντάδες προκειμένου να προκύψουν οι φιναλίστ. Ο Νόβικοφ ήταν στο τρίτο, παρέα με άλλους τέσσερις. Κατέκτησε δύο πρωτιές (Farmer's Carry, Dumbbell Clean and Press Medley), μία δεύτερη (Squat) και μια τρίτη (Loading Medley) παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τη μάχη διεκδίκησης του τίτλου.

Αφού την Παρασκευή οι διαγωνιζόμενοι έκαναν μικρό διάλειμμα, μπήκαν ξανά στην αρένα. Η πρώτη ημέρα έληξε με τον Ουκρανό 'γίγαντα' να οδηγεί την κατάταξη με 25 βαθμούς, ωστόσο η προσπάθεια που του εγγυήθηκε το θρίαμβο ήταν στην 'άρση θανάτου' (deadlift), καθώς ο 24χρονος κατέρριψε κάθε προηγούμενη επίδοση. Κάποιοι είχαν εγκαταλείψει ήδη, ταλαιπωρημένοι σωματικά. Ο μικρός της παρέας, με 537.5 κιλά, σήκωσε την μπάρα περί τα 45 εκατοστά από το έδαφος και δεν άφησε περιθώρια στους ανταγωνιστές του. Με σωματικό βάρος 135 κιλών, ο Νόβικοφ είχε σηκώσει 4 φορές τον εαυτό του! Κατά την επίσημη ενημέρωση ποτέ άλλος από το 1983 δεν είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο παγκοσμίως.


News 24/7

24MEDIA NETWORK