Ο Πιστόριους αποφυλακίζεται και θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό

Ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έχει κάνει αίτημα αποφυλάκισης, από τις αρχές του 2022 θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο Πιστόριους αποφυλακίζεται και θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό
AP

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα αποφυλακιστεί σύντομα. Εδώ και τρεις εβδομάδες ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης έχει καταθέσει σχετικό αίτημα και αυτό θα συμβεί στις αρχές του επόμενου έτους. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα απελευθερωθεί, αλλά θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Θυμίζουμε ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε την σύντροφό του, Ρίβα Στίνκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Κανονικά, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση έχει δικαίωμα αποφυλάκισης από το 2023, αλλά αυτό εντέλει θα γίνει νωρίτερα. Η οικογένεια του θύματος είναι απογοητευμένη με αυτή την εξέλιξη.

Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο της 30χρονης κοπέλας και είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση από τις δικαστικές αρχές. Τα στοιχεία απέδειξαν πως γνώριζε ότι εκεί προσπάθησε να κρυφτεί για να σωθεί η σύντροφος του. Η ποινή άλλαξε σε 13 χρόνια, μετά την απόρριψη της έφεσης από την μεριά του Παραολυμπιονίκη.

Όταν βγει από την φυλακή, θα βρίσκεται μόνιμα στο σπίτι του και θα πρέπει να πηγαίνει τακτικά στο αστυνομικό τμήμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK