Ο Πουέρτα, ο "ένοχος" του Garros

Το μυστήριο με τον αθλητή που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια του Roland Garros λύθηκε. Μετά και την εξέταση του δεύτερου δείγματος βρέθηκε πως ο Αργεντινός Μαριάνο Πουέρτα, φιναλίστ του γαλλικού τουρνουά, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση εφεδρίνης.

Ο Πουέρτα, ο "ένοχος" του Garros
Το μυστήριο με τον αθλητή που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια του Roland Garros λύθηκε. Μετά και την εξέταση του δεύτερου δείγματοςανακοινώθηκε πως ο Αργεντινός Μαριάνο Πουέρτα, φιναλίστ του γαλλικού τουρνουά, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση εφεδρίνης.

Ο ίδιος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του υποστήριξε πως ουδέποτε χρησιμοποίησε παράνομα σκευάσματα για να βελτιώσει τις επιδόσεις του στα κορτς. Ωστόσο προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ουσία που βρέθηκε στα ούρα του ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του Garros ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, καθώς είχε προσβληθεί από γρίπη. Πλέον,ο Πούερτα απειλείται με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, τη στιγμή που άρχισε ουσιαστικάνα "φτιάχνει" το όνομά του.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως την τελευταία πενταετία έχουν καταγραφεί οι περιπτώσεις πέντε Αργεντινών που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το κακό ξεκίνησε το 2000 με τον Χουάν Ιγνάθιο Τσέλο, ενώ ακολούθησαν οι Κόρια (2001), Ροντρίγκες (2003) και Κάνιας (2005).

News 24/7

24MEDIA NETWORK