O πρώτος 'βράχος' του ρινγκ δεν ήταν ο Ροκ που ξέρεις

Ο αιφνίδιος θάνατος του Ρόκι Τζόνσον (συν)έθλιψε τον γιο του Ντουέιν. Ήταν ο βράχος που τον προστάτευε από τα κύματα.

Ο Ροκ στη μάχη του με τον Τζον Σίνα
Ο Ροκ στη μάχη του με τον Τζον Σίνα PAUL ABELL

Ο Ντουέιν 'Ροκ' Τζόνσον, σήμερα από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς ταινιών δράσης στο Χόλιγουντ, έχει υπάρξει μια εμβληματική μορφή της επαγγελματικής πάλης. Μάλιστα το όνομά του βρίσκει δικαιολογημένα χώρο δίπλα σ' εκείνα των Χαλκ Χόγκαν και Τζον Σίνα. Ή του Αντρέ του Γίγαντα που ανήκει βέβαια σ' εντελώς άλλη κατηγορία. Ο 'Βράχος' του WWE δεν είχε καταλήξει να γίνει αυτό που είναι, σε περίπτωση ο πατέρας του συνέχιζε να εργάζεται ως επαγγελματίας οδηγός και δεν ανέβαινε στο ρινγκ από τα 60s, όντας ένας από τους πρώτους σταρ των shows στις ΗΠΑ.

Την περασμένη Τετάρτη ο Τζόνσον απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών και ο 'Βράχος' στο άκουσμα της πληροφορίας ήταν από τις λίγες φορές που λύγισε. "Σ' αγαπώ. Γκρέμισες τα χρωματικά σύνορα, έγινες ένας θρύλος του ρινγκ και σημάδεψες με το πέρασμά σου αυτόν τον κόσμο", έγραψε αρχικά στο instagram. Ο Ρόκι Τζόνσον ήταν το πρότυπό του. Ήταν εκείνος που τον ενέπνευσε. "Ήμουν το αγόρι που καθόμουν στις κερκίδες βλέποντας και θαυμάζοντάς σε, ήσουν μακράν των άλλων ο ήρωας μου".

Το 'Ροκ' επελέγη άλλωστε ως προσωνύμιο για να τιμήσει την κληρονομιά που του είχε αφήσει ο πατέρας του. Το DNA που του μετάγγισε. Ο Ρόκι Τζόνσον ήταν παρέα με τον Τόνι Άτλας οι πρώτοι Αφροαμερικανοί που ως 'The Soul Patrol' κατέκτησαν τον τίτλο του διπλού, βγάζοντας νοκ άουτ τους Γουάιλντ Σαμόανς, στα τέλη του 1983.

Είχε μάθει να επιβιώνει. Γεννήθηκε ως Γουέιντ Μπόουλς στην πόλη Άμαρστ του Καναδά, τον Αύγουστο του 1944, αλλά πολύ πριν ενηλικιωθεί υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά του. Είχε χτύπησε μ' ένα φτυάρι τον σύντροφο της χήρας μητέρας του (ο πατέρας του είχε πεθάνει από καρκίνο) για να την προστατεύσει, αλλά αυτή, κατόπιν συμβουλής της αστυνομίας, επέλεξε ν' αποχωριστεί ένα από τα παιδιά της, παρά να χωρίσει. Του ζήτησε μάλιστα να φύγει, γιατί "αυτό ήταν το καλύτερο" για όλους τους. "Μάζεψα τα ρούχα μου σε μια χάρτινη βαλίτσα και κάλυψα τα 1.600 μίλια ως το Τορόντο με ωτοστόπ και δύο δολάρια στην τσέπη", είχε διηγηθεί.

Ήταν πάντως πλασμένος να γίνει παλαιστής. Διέθετε την απαιτούμενη σωματοδομή, ήταν χειροδύναμος και αγαπούσε πολύ το σπορ. "Είναι δύσκολο να πω πότε ακριβώς απέκτησα το ενδιαφέρον, αλλά ζούσα για την ημέρα που θα έρθουν στην πόλη μας". Άρχισε από την πυγμαχία, γρήγορα όμως ανακάλυψε την εναλλακτική οδό.

Στο ρόστερ του WWE, που αναπτυσσόταν χρόνο με το χρόνο αποκτώντας φανατικό κοινό, εντάχθηκε το 1982, έχοντας αποκτήσει πρότερη εμπειρία σε άλλα πρωταθλήματα. Συνέχισε ως το 1991 και λίγα χρόνια μετά παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο του. Είχε αντιρρήσεις, γνωρίζοντας τις στερήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθένας εξ όσων επιλέγουν αυτή τη διέξοδο. Συναίνεσε ωστόσο, γιατί έβλεπε ένα παιδί με πλείστο ταλέντο. Τον βοηθούσε μάλιστα τον Ντουέιν στην προπόνηση και ασχέτως των προστριβών που είχαν κατά καιρούς, διότι "είχες άλλες, περίπλοκες πλευρές που απαιτούσαν κατανόηση", ήταν παρών στη μάχη με τον 'Σουλτάν' για τη ζώνη του Intercontinental Champion, η οποία διήρκησε σχεδόν 10 λεπτά. Μαζί πάλεψαν, μαζί πανηγύρισαν. Γιος με πατέρα. Ήταν η τελευταία φορά που έκανε μια τέτοια δημόσια εμφάνισή του, προτιμώντας έκτοτε την ησυχία του.

Βέβαια το 2008 εισήχθη στο Hall of Fame του WWE και παρέστη στην τελετή, έχοντας ως εισηγητή τον γιο του. Πέθανε στο σπίτι του στην πόλη Λουτζ της Φλόριντα, όπου διέμενε με την τρίτη σύζυγό του Σέιλα. Παρόλο που δεν αισθανόταν καλά τις τελευταίες ημέρες, όπως ομολόγησε ένας στενός φίλος του και πρώην παλαιστής δεν θέλησε να επισκεφτεί τον γιατρό, διότι "ήταν ξεροκέφαλος".

"Πατέρα, μακάρι να είχα άλλη μια στιγμή να σου πω ότι σ' αγαπώ, προτού περάσεις στην άλλη πλευρά. Αλλά σε άρπαξαν μακριά μου τόσο γρήγορα χωρίς προειδοποίηση. Φεύγοντας σε μια στιγμή και χωρίς επιστροφή. Πονάω. Αλλά αμφότεροι ξέρουμε ότι είναι απλώς ένας πόνος και θα περάσει", ήταν τα καταληκτικά λόγια του Ντουέιν Ροκ Τζόνσον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK