Ο Ράντι Σάβατζ πάλευε ανάμεσα στη ζήλια και στην οργή

Η γυναίκα που λάτρεψε και δεν άντεχε να την πλησιάζει άντρας, ο χαρακτήρας του 'macho' που έγινε ολόκληρη η ζωή του. Ο Ράντι Σάβατζ ποτέ δεν έζησε μια 'ήρεμη' ζωή.

Ο Ράντι Σάβατζ πάλευε ανάμεσα στη ζήλια και στην οργή

Ο κόσμος του wrestling είναι γεμάτος από εντυπωσιακά, παράξενα, αστεία, κωμικοτραγικά, γεμάτα πόνο και ανατροπές, gags και plotlines, που είτε βρίσκουν τον δρόμο τους και ενθουσιάζουν το κοινό είτε ωθούν τους πρωταγωνιστές τους στην αφάνεια. Ο Ράντι Σάβατζ έζησε στα ρινγκ του WWE για περισσότερες από 4 δεκαετίες, δημιουργώντας το δικό του -μελετημένο μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας- showtime, που σε κάθε περίπτωση έπαιρνε φωτιά από καταστάσεις και περιστατικά που συνέβαιναν στην προσωπική ζωή του. Ήταν ο προάγγελος ενός θεάματος που δεν είχε καμία προκατάληψη, κανένα ταμπού και καμία ιδέα δεν πετιόταν στα σκουπίδια. Ακόμα κι αν αυτή η ιδέα είχε να κάνει με γαλατάκια. Όχι, σωστά διάβασες.

O Καλύτερος Wrestler που έζησε ποτέ

Τον παραπάνω τίτλο ο Σάβατζ τον κέρδισε από τον Μπιλ Σίμονς, τον μεγαλοδημοσιογράφο που δημιούργησε το The Ringer και τον δικαίωσε σε κάθε στιγμή της ζωής του. Στα 32 χρόνια της καριέρας του κέρδισε 29 τίτλους. Aνάμεσα στα αμερικάνικα και διεθνή τουρνουά wrestling των οποίων τα τρόπαια σάρωσε, κατάφερε να ανακηρυχθεί Most Hated Wrestler of the Year (1989), ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε στεφθεί Most Popular Wrestler of the Year.

O Ράντι Πόφο -όπως ήταν το πραγματικό όνομά του- δεν έζησε μια βαρετή ζωή. Γεννήθηκε το 1952, ως ο δεύτερος γιος του θρυλικού παλαιστή Άντζελο -Masket Miser- Πόφο. Ο Σάβατζ, αν και λάτρευε το baseball, λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού έμεινε μακριά από το άθλημα και ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του. Μπήκε στα ρινγκ το 1973, με το ψευδώνυμο 'The Spider', το οποίο και εγκατέλειψε πολύ σύντομα. Ο Τέρι -Goose- Στίβενς, προπονητής και φίλος του, τον έπεισε να βρει ένα ψευδώνυμο πιο αντιπροσωπευτικό της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Ράντι Σάβατζ. O χαρακτήρας του, με τίτλο 'Macho Man', ήταν ισοπεδωτικός, φανταχτερός, εκκωφαντικός, ήταν "αυτό που ανήκει στο μέλλον", όπως ο ίδιος περίγραψε τον ορισμό 'macho'.

Ράντι Σάβατζ-Ράντι Πόφο: Καμία διαφορά

Ποιος είπε ότι το wrestling είναι θέατρο; Για τον Σάβατζ, η προετοιμασία για έναν αγώνα σήμαινε χιλιάρικα: 1.000 squat, 1.000+ κοιλιακοί και τουλάχιστον 1.000 ρίψεις μπάλας βάρους 6 κιλών σε τοίχο. Ο χαρακτήρας επίσης, αυτή η ανθρώπινη φιγούρα με το μάτι που γυάλιζε διαρκώς και με το σεληνιασμένο βλέμμα, ήταν μια αποθέωση του method acting, ήταν ένας χαρακτήρας που δεν άλλαζε στο ελάχιστο εκτός ρινγκ, όπως επιβεβαίωνε κι ο βετεράνος παλαιστής Ντατς Μάντελ, σε πρόσφατη συνέντευξη. Στα 'παράσημα' μιας τρελής ζωής, συμπεριλαμβάνονται μια επίθεση σε ζευγάρι νεόνυμφων στο Λος Άντζελες κι ένας αφοπλισμός του γερόλυκου Μπιλ Νταντί, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '70 τον συνάντησε και επιχείρησε να τον προκαλέσει σε έναν σκληρό, καθόλου 'σκηνοθετημένο' καυγά. Το άβολο ξεκίνημα του Σάβατζ έγινε καπνός, όμως, όταν γνώρισε την Ελίζαμπεθ.

Είσαι η ζωή μου, η καταστροφή μου

Η Ελίζαμπεθ έγινε η μάνατζέρ του, η συνοδός του στο ρινγκ, η μεγάλη αγάπη της ζωής του, η Πρώτη Κυρία του Wrestling. Με τη Λιζ στο πλευρό του, κατάφερε το 1986 να κατατροπώσει τον πρωταθλητή/Hall of Famer Τίτο Σαντάνα και να κερδίσει τον πρώτο τίτλο του. Ο Ρικ Φλερ, ο Τζίμι Ντάγκαν, ο Μπάστερ Ντάγκλας ήταν μερικοί εξ αυτών που αναστέναξαν και άφησαν δάκρυα και πόνο στο ρινγκ, κόντρα στον Σάβατζ, ο οποίος έφτασε και στο θρόνο του WCW World Championship το 1996, ενώ προηγουμένως είχε κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή στο WWE Champion at WrestleMania VIII. Ο Χαλκ Χόγκαν άνηκε σε εκείνους που έκαναν το λάθος να τον εξαγριώσουν, να προκαλέσουν το αδύνατο σημείο του: την παράφορη ζήλια του για την Ελίζαμπεθ και το μίσος του για κάθε παλαιστή που τολμούσε να την κοιτάξει στα μάτια.

Ο Χόγκαν κατάφερε να τον αφήσει στη σκιά του, ξεχνώντας όμως κάτι σημαντικό: ο Σάβατζ ήταν πραγματικά εξοργισμένος μαζί του. Οι δυο τους δεν αντάλλαξαν κουβέντα για 10 χρόνια, παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της γνωριμίας τους είχαν φιλικές σχέσεις. Όταν ο Τζορτζ -The Animal -Στιλ κοίταξε ξεκάθαρα ερωτικά την Ελίζαμπεθ, ο Σάβατζ τον διέλυσε στο ρινγκ. Τι κι αν ανήκαν στην ίδια tag team, τι κι αν ο 'έρωτας' ήταν σημείο του σεναρίου; Λεπτομέρειες. Το 1991, ο Σάβατζ κι η Ελίζαμπεθ οδηγήθηκαν σε διαζύγιο, εντός και εκτός ρινγκ.

Η καρδιά που δεν άντεξε

"Νόμιζε πως όλοι ήταν εναντίον του. Οι παλαιστές, ο κόσμος που παρακολουθούσε, οι δημοσιογράφοι, οι περαστικοί, τα δέντρα, τα αυτοκίνητα. Ο Ράντι ζούσε υπό τον φόβο μιας διαρκούς απειλής". Ο Μάντελ δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα έναν παλαιστή που κοντραρίστηκε με τον Βινς Μακμάχον, με τον Αντρέ τον Γίγαντα, με τον Χόγκαν, που διέγραψε τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας στην αναμέτρηση του με τον Ρίκι Στίμποουτ το 1985, σε έναν αγώνα wrestling που μέχρι σήμερα θεωρείται κλασικός.

Η Μπάρμπρα Λιν, το κορίτσι με το οποίο έβγαινε το 1972 και επέστρεψε στη ζωή του μετά την Ελίζαμπεθ, στάθηκε στο πλευρό του και τον βοήθησε ώστε να μαλακώσουν τα σύννεφα του μυαλού του, θα μπορούσε ενδεχομένως ακόμα και να θάψει το τσεκούρι του πολέμου, κάτι που θα τον οδηγούσε στο WWE Hall Of Fame. Τον Μάιο του 2011, ενώ ζούσε μια ήσυχη ζωή, μακριά από αλκοόλ και ουσίες, η καρδιά του ξαφνικά έπαψε να χτυπά. Ίσως αυτός να ήταν ένας κυνικός τρόπος ώστε επιτέλους να βρει μια πραγματική ησυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK