Ο Ρώσος 'Ποπάι' του bodybuilding κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Ο 23χρονος Κιρίλ Τερεσίν πάσχει από μεγαλορεξία. Η επιθυμία του να δείχνει πιο μεγάλος και πιο δυνατός από ποτέ, είναι πιθανό να τον αφήσει παράλυτο.

Ο Ρώσος 'Ποπάι' του bodybuilding κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Όταν μπαίνεις σε ένα γυμναστήριο, η επιθυμία για διαμόρφωση ενός δυνατού, σφριγηλού σώματος, με φαρδιές πλάτες, με καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, με δικέφαλους και τρικέφαλους σε πλήρη ανάπτυξη, θα ανάψει σαν μια μεγάλη, φωτεινή λάμπα μέσα στο μυαλό σου. Ωστόσο, δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου η επιθυμία για γυμναστική εξελίσσεται σε μια εμμονή, όπου ο αθλούμενος θέλει να γίνει πιο ογκώδης,να αποκτήσει μύες που θυμίζουν τον Τζον Ράμπο ή κάποιον υπερήρωα της Marvel και αυτό να συμβεί αμέσως, χωρίς υπομονή.

Η μεγαλορεξία είναι μια ψυχολογική διαταραχή που εκδηλώνεται μέσα στα γυμναστήρια. Το άτομο που εμφανίζει συμπτώματα μεγαλορεξίας βλέπει τον εαυτό του ως πολύ μικροσκοπικό και ανησυχεί διαρκώς πως η σωματική του διάπλαση και η μυϊκή του μάζα δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένη. Τα άτομα που πάσχουν από μεγαλορεξία συνήθως κυριεύονται από άγχος, περνούν αμέτρητες ώρες στο γυμναστήριο και συχνά προσπαθούν με αθέμιτα μέσα να 'μπετώσουν' (να αποκτήσουν τεράστιο όγκο) εδώ και τώρα, παραμερίζοντας κοινωνική ζωή και αγαπημένα πρόσωπα. Γυμναστική=ζωή.

Κάπως έτσι, το έλαιο συνθόλης (ένα μείγμα λιδοκαϊνης, ελαιόλαδου και αλκοόλ) έγινε το 'αγαπημένο' φαρμακευτικό σκεύασμα των γυμναστηρίων και ο νεαρός Ρώσος bodybuilder Κιρίλ Τερεσίν κινδυνεύει να γίνει το πρώτο θύμα της.

Ο 23χρονος αθλητής πήρε το ψευδώνυμο 'Ποπάι' πριν από περίπου δυο χρόνια, όταν ενώ υπηρετούσε τη θητεία του, ξεκίνησε να κάνει ενέσης συνθόλης στα μπράτσα του, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αναπλήρωνε την αποχή του από τα γυμναστήρια. Ο Τερεσίν έβαλε τόση συνθόλη στον οργανισμό του, που οι τρικέφαλοι του έφτασαν να έχουν διάμετρο 62 εκατοστά. Ο ίδιος, αν κρίνουμε από τις δημοσιεύσεις του στο Instagram, δίπλα σε ημίγυμνες γυναίκες, αισθανόταν πολύ καλά με αυτή την εξέλιξη.

Ο κόσμος του body building και άλλων σχετιζόμενων δραστηριοτήτων, αντιμετώπισε τον Τερεσίν ως ένα παρατράγουδο. Ο Τερεσίν εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα χαστουκιών για να αντιμετωπίσει τον Βασίλι Καμότσκι, ένας από τους κορυφαίους του θεσμού. Ο νεαρός μπήκε στο ρινγκ με αλαζονεία και από το πρώτο χαστούκι του Καμότσκι, σωριάστηκε στο έδαφος και βγήκε νοκ άουτ. Πρόσφατα, επιχείρησε να κάνει μια στροφή στο MMA, παίζοντας κόντρα στον Όλεγκ Μονγκόλ. Σε τρία λεπτά είχε σωριαστεί ξανά στο έδαφος, νοιώθοντας τα χέρια του να πονάνε περισσότερο από ποτέ.

Ο Τερεσίν σήμερα εκπέμπει SOS. Ο μάνατζερ του Αλεξάντερ, έχει αποκαλύψει πως υποφέρει από οδυνηρές φλεγμονές στα χέρια και πως μέσω του Kickstarter ζητά online οικονομική υποστήριξη για να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό που θα του επιτρέψει να υποβληθεί σε θεραπεία από γιατρό στην Ευρώπη (περίπου 37.000 ευρώ). Αν δεν προλάβει, τότε σύμφωνα με Ρώσους καθηγητές ιατρικής, ο κίνδυνος ενός εγκεφαλικού ή του ακρωτηριασμού των χεριών του, είναι ιδιαίτερα σοβαρός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK