Ο Ρουίζ πάτησε το Μεγάλο Μήλο του Τζόσουα

Μία από τις σπουδαιότερες εκπλήξεις όλων των εποχών στα βαρέα βάρη πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο 'Madison Square Garden', όταν ο Μεξικανός Άντι Ρουίζ τζούνιορ έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από τη χώρα του στην κατηγορία, εις βάρος του Άντονι Τζόσουα.

Ο Άντι Ρουίς ρίχνει τον Άντονι Τζόσουα στον 3ο γύρο του αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019
Ο Άντι Ρουίς ρίχνει τον Άντονι Τζόσουα στον 3ο γύρο του αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Άντονι Τζόσουα πόσταρε μία φωτογραφία με τον Ντρέικ, γράφοντας στη λεζάντα "η κατάρα σπάει την 1η Ιουνίου". Όταν ο Βρετανός μπήκε στο ρινγκ του 'Madison Square Garden' για να αντιμετωπίσει το Μεξικανό Άντι Ρουίζ τζούνιορ, δεν είχε υπέρ μόνο τη δική του υπεροχή, αλλά και το γεγονός ότι ουδείς Μεξικανός είχε στεφθεί πρωταθλητής στα βαρέα βάρη.

Αν υπολογίσει κάποιος ότι ο αγώνας γινόταν για τις 3 από τις 4 διαθέσιμες ζώνες, της WBA, της WBO και της IBF, στον νικητή αυτής της αναμέτρησης θα απέμενε μόνο μία προκειμένου να γίνει ο ενοποιημένος παγκόσμιος πρωταθλητής, δηλαδή εκείνος για τον οποίο δεν θα αμφέβαλλε κάποιος.

Τώρα, ο Έντι Χερν κάνει κουμάντο ξεκάθαρα. Αθλήτριά του είναι η Κέιτι Τέιλορ, που η Χριστίνα Λιναρδάτου θέλει να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή, και η οποία με μία αμφιλεγόμενη απόφαση νίκησε την Ντελφίνε Περσούν, για να γίνει η αδιαφιλονίκητη πρωταθλήτρια στην κατηγορία της, δηλαδή των 61 κιλών. Δικός του αθλητής είναι ο Ρουίζ, που πήρε με ένα απίστευτο νοκ άουτ στον 7ο γύρο τις ζώνες από τον -επίσης στο πελατολόγιό του- Τζόσουα. Δικός του αθλητής είναι ο Ντεόντε Γουάιλντερ, ο οποίος έχει τη ζώνη της WBC, αλλά θεωρείται ο κορυφαίος πυγμάχος στα βαρέα βάρη, μετά από το εκπληκτικό αποτέλεσμα στη Νέα Υόρκη.

Ο Άντι Ρουίς πανηγυρίζει μετά από τη νίκη του επί του Άντονι Τζόσουα στον 7ο γύρο του αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019
Ο Άντι Ρουίς πανηγυρίζει μετά από τη νίκη του επί του Άντονι Τζόσουα στον 7ο γύρο του αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Αμερικανός τουίταρε κατευθείαν μετά από τον αγώνα, διότι πολύς κόσμος θεωρεί ότι είναι εκείνος που αποφεύγει τον Τζόσουα. "Φάνηκε ποιος αποφεύγει ποιον", έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο Τζόσουα ήταν "αδιάφορος", όπως σχολίασε ο πολύ γνωστός πρώην προπονητής και μέλος του Hall of Fame της πυγμαχίας, Τέντι Άτλας. Η διαφορά με εκείνον και τον Ρουίζ ήταν εμφανής. Ένα γλυπτό κορμί, όνειρο του Πραξιτέλη, απέναντι σε 122 κιλά ατάκτως ερριμμένα, αποτέλεσμα σαφώς βρώσης και πόσης που ξεπερνούν ακόμα και την υπερβολή. Συνήθως, η απάντηση βρίσκεται στη δουλειά στο γυμναστήριο, αλλά όχι σε αυτήν την περίπτωση. Ο Ρουίζ μπήκε αποφασισμένος να αγωνιστεί με όποιο ήταν το πλεονέκτημά του, δηλαδή τις γροθιές σε κοντινή απόσταση, απέναντι σε έναν πιο ψηλό και δυνατό αντίπαλο.

Από ελάχιστοι ως... ουδείς θεωρούσαν ότι ο Τζόσουα θα άφηνε αυτήν την εξέλιξη. Ωστόσο, στη συγκυρία που βρέθηκε ο Βρετανός, δεν μπορούσε να αντιδράσει. Δεν επρόκειτο για έναν αγώνα, όμως, που ο Ρουίζ τον έπιασε εξ απήνης. Ήταν από την αρχή εξαιρετικά ισορροπημένος και παρ' ότι ο Τζόσουα τον έριξε στο ρινγκ στον 3ο γύρο, δεν είχε πρόβλημα να σηκωθεί. Στο τέλος τόνισε ότι αυτό το knock down τον έκανε πιο δυνατό. Φάνηκε κατευθείαν. Πρώτα με ένα knock down άμεσα και έπειτα με ακόμα ένα προς το τέλος του γύρου. Ο Μεξικανός σχεδόν κυνηγούσε τον Τζόσουα, αλλά ο Βρετανός σηκώθηκε και, αν και ζαλισμένος, σώθηκε από το κουδούνι, πριν προλάβει να δεχθεί την επίθεση του αντιπάλου του.

Ο Άντι Ρουίς χτυπάει τον Άντονι Τζόσουα στον 3ο γύρο του αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019
Ο Άντι Ρουίς χτυπάει τον Άντονι Τζόσουα στον 3ο γύρο του αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Όντως, ο Ρουίζ δεν υιοθέτησε τακτική αναμονής, αλλά χώθηκε βαθιά στον κυκεώνα μιας αναμέτρησης από την οποία θα μπορούσε να φύγει με σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα. Το θέμα ήταν πως ο Τζόσουα δεν είχε απαντήσεις στις επιθέσεις του αντιπάλου του, ο οποίος ήταν εξαιρετικά γρήγορος για το βάρος του.

Στην αρχή του αγώνα, ο Ρουίζ δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τον τρόπο για να εξαπολύσει το jab του και αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να βασιστεί στο hook. Όποιες και να ήταν οι επιλογές που του έδωσε ο Τζόσουα, ο 29χρονος μποξέρ τις εξάντλησε. Στου δρόμου τα μισά, μπαίνοντας δηλαδή στον 7ο γύρο, η καρτέλα αναδείκνυε ισορροπία. Κάτι που έδειχνε ότι και ο Βρετανός έκανε δουλειά, αν υπολογιστούν τα δύο knock down, αλλά και η λυσσαλέα επίθεση στον 6ο γύρο, κατά το τελευταίο λεπτό του οποίου έριξε μόνο μία γροθιά.

Ο Τζόσουα προσπάθησε να βρει τα πατήματά του. Σχεδόν 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη του 7ου γύρου, όμως, έγινε η στραβή. Ο Ρουίζ, την ώρα που ο Τζόσουα πήγε να επιτεθεί σκύβοντας, διείδε την ευκαιρία και εξαπέλυσε ένα ιοβόλο hook πίσω από το αυτί του. Αυτό ήταν οιωνός νίκης, διότι ο Βρετανός ζαλίστηκε και ο Μεξικανός έριξε 10 συναπτές γροθιές, εκ των οποίων οι 9 βρήκαν στόχο. Ο Τζόσουα έπεσε προς την πλευρά του και αρκούσε ένα σπρώξιμο από το κεφάλι για να γονατίσει στο ρινγκ, με 2:33 να απομένουν. Σηκώθηκε αμέσως και το μέτρημα του διαιτητή σταμάτησε στο 7, μέχρι ο Τζόσουα να σηκώσει τα χέρια του, δείχνοντας ότι έχει την αίσθηση του τόπου που βρισκόταν.

Ο Άντονι Τζόσουα περιμένει τη μέτρηση του διαιτητή μετά από πτώση που είχε στον αγώνα με τον Άντι Ρουίς στον 7ο γύρο, για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019
Ο Άντονι Τζόσουα περιμένει τη μέτρηση του διαιτητή μετά από πτώση που είχε στον αγώνα με τον Άντι Ρουίς στον 7ο γύρο, για τον τίτλο βαρέων βαρών στο 'Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν' της Νέας Υόρκης, Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Όταν ο Βρετανός στάθηκε ξανά απέναντι στον Μεξικανό, προσπάθησε να υιοθετήσει την απλή προσέγγιση που του έδινε πλεονέκτημα, δηλαδή την απόσταση, με τα χτυπήματα να προκύπτουν από το άνοιγμα χεριών. Ο Ρουίζ περίμενε υπομονετικά να βρει τον Τζόσουα σκυμμένο, στην προσπάθειά του να ρίξει ένα αριστερό jab. Όταν αυτό έγινε, η counter punch του αποδείχθηκε αλφάδι. Αυτήν τη φορά ήταν ένα πολύ δυνατό δεξί mini hook, κοφτό, στο σαγόνι του αντιπάλου του, που έκανε τη δουλειά. Ο Ρουίζ εφήρμοσε άλλο ένα μείγμα γροθιών, αλλά ο Τζόσουα θα έπεφτε ούτως ή άλλως. Βγήκε η μασέλα από το στόμα του και χωρίς εκείνη πήγε στη γωνία του, ενώ ο διαιτητής μέτρησε ως το 8.

Με αίμα να τρέχει από τη μύτη, ο Τζόσουα προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον διαιτητή ότι ήταν καλά. Ο Ρουίζ σήκωσε στιγμιαία τα χέρια του ψηλά και τα κατέβασε, μη θέλοντας να παρασυρθεί από τη χαρά. Μόνο όταν ο Μάικ Γκρίφεν σήκωσε το δεξί χέρι και το κίνησε αριστερά και δεξιά, κάνοντας τη χαρακτηριστική χειρονομία της άρνησης, ο Ρουίζ έκανε άλματα με τα χέρια στην ανάταση και μπόρεσε να χαμογελάσει πλατιά. Ήταν η πρώτη ήττα του πυγμάχου από το Γουότφορντ (22-1), ενώ ο γεννημένος στην Καλιφόρνια μποξέρ, που στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα είχε πίσω του απλωμένη μία σημαία του Μεξικού και φορούσε τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς, πήγε το ρεκόρ του στο 33-1.

Και πώς όχι; Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει 3 ζώνες και, οσονούπω, θα γίνει πολυεκατομμυριούχος.


News 24/7

24MEDIA NETWORK