Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αφαίρεσε τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάλαβε ότι έγινε λάθος και έσπευσε να αφαιρέσει την σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος που θα φορέσει στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αφαίρεσε τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του
ASTON MARTIN MEDIA

Λίγη ώρα μετά από την φασαρία που προκλήθηκε μέσω των social media, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έσπευσε να διορθώσει το λάθος. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αφαίρεσε την σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος που θα φορέσει στο εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν, δείχνοντας πως πράγματι επρόκειτο για γκάφα και όχι για ηθελημένη κίνηση από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

"Άνθρωπος της Aston Martin επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής πως η συγκεκριμένη σημαία έχει αφαιρεθεί από το κράνος του Φέτελ" αναφέρει το racefans.net, με τον Γερμανό οδηγό να κρατάει το αντιπολεμικό του μήνυμα και να παραμένει ένας φιλειρηνιστής, ένας από τους κορυφαίους αθλητές που μιλούν ανοιχτά για την ισότητα σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

Τι είχε συμβεί

Ο Γερμανός τετράκις πρωταθλητής της F1 θέλησε με το ειδικό αυτό σχέδιο του κράνους του να εκφράσει τη σθεναρή αντίθεσή του με τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία - την οποία είχε διατυπώσει και με ισχυρά λόγια την 24η Φεβρουαρίου, μετά την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα.

Για το σκοπό αυτό, έχει αντικαταστήσει στο καθιερωμένο λευκό του κράνος τη γερμανική σημαία με την ουκρανική, και στη βάση του έχει τοποθετήσει τις σημαίες όλων των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πολεμική τακτική του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανάμεσα στις σημαίες αυτές είναι και η σημαία του ψευδοκράτους της Κύπρου, το οποίο δεν είναι αναγνωρισμένο από καμία χώρα πλην της Τουρκίας. Το σοβαρό αυτό ατόπημα του Φέτελ καταδίκασε πριν λίγη ώρα η Λέσχη Αυτοκινήτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και επίκειται και η αντίστοιχη ανακοίνωση από την ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λέσχης Αυτοκινήτου της Κύπρου, "η απόφαση του Φέτελ να τοποθετήσει τη σημαία του ψευδοκράτους είναι απαράδεκτη. Απαιτούμε την άμεση αφαίρεση της σημαίας από το κράνος του και την επιβολή ποινής τόσο στον οδηγό όσο και στην ομάδα του".

Θυμίζουμε ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό συμβάν που έχει να κάνει με τα κατεχόμενα της Κύπρου και τη Formula 1. Στο τουρκικό GP του 2006, στην Κωνσταντινούπολη, οι οργανωτές του αγώνα την τελευταία στιγμή κάλεσαν για την απονομή στον νικητή Φελίπε Μάσα στο βάθρο τον τότε ηγέτη του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας, που αποσκοπούσε να συμβάλλει στις προσπάθειές της χώρας για τη ντε φάκτο αναγνώριση του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, τιμωρήθηκε από τη FIA με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων - το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ στη Formula 1.