Ο σπουδαίος αγώνας του Ανδρέα Κατζουράκη προηγείται του Τζόσουα-Πούλεβ

Ύστερα από περίπου έναν χρόνο χωρίς αγώνες, ο αήττητος Ανδρέας Κατζουράκης επιστρέφει στα ρινγκ και σου δίνει την ευκαιρία να ανοίξεις από νωρίς το πυγμαχικό Σάββατό σου, πριν καταλήξεις στο Άντονι Τζόσουα-Κούμπρατ Πούλεβ.

Ο σπουδαίος αγώνας του Ανδρέα Κατζουράκη προηγείται του Τζόσουα-Πούλεβ
Ο Ανδρέας Κατζουράκης ΔΤ

Σε διεθνές επίπεδο πρωταγωνιστεί το Άντονι Τζόσουα-Κούμπρατ Πούλεβ, όμως το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα υπάρξει και ελληνικό πυγμαχικό ενδιαφέρον, αφού ο Ανδρέας Κατζουράκης (5-0, 4 KOs), επιστρέφει στο ρινγκ έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο, στο 'Blue Lagoon Hilton' στο Μαϊάμι.

Ο Κατζουράκης έχει προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει τον βετεράνο Brandon Baue (35 αγώνες στο ενεργητικό του) σε έναν αγώνα 6 γύρων στα 71,6 κιλά. Δύο αήττητοι αντίπαλοι αποσύρθηκαν νωρίτερα από τον αγώνα, ο τελευταίος λόγω COVID-19, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Κατζουράκης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2020 στην Ελλάδα, προτού υπογράψει με το Split-T Boxing τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου είχε εγκατασταθεί ήδη στο Big Bear Lake της California, υπό τον θρυλικό προπονητή Abel Sanchez. Ο "Katz" ανακάλυψε ένα νέο μέρος να αποκαλεί σπίτι του στο φημισμένο Summit Gym, σχεδόν 7,000 μίλια μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του στην Αθήνα.

"Έκανα ένα φανταστικό camp με τον Abel και την ομάδα. Εδώ τα πάντα έχουν να κάνουν με την σκληρή δουλειά, την ξεκούραση και την σκληρή δουλειά ξανά! Δεν υπάρχουν καθόλου περισπασμοί που θα μπορούσαν να σου αποσπάσουν την προσοχή από την προπόνηση και με τις εξαντλητικές προπονήσεις που κάνουμε καθημερινά, χρειαζόμαστε τον καθαρό αέρα που προσφέρουν τα βουνά", είπε ο Κατζουράκης.

Ο σπουδαίος αγώνας του Ανδρέα Κατζουράκη προηγείται του Τζόσουα-Πούλεβ

"Ο Ανδρέας πέρασε τους τελευταίους δύο μήνες στα βουνά στο Big Bear Lake, όπου μένει και προπονείται στο Summit Gym. Στην καριέρα μου έχω υπάρξει αρκετά τυχερός ώστε να προπονήσω μερικούς πραγματικά εξαιρετικούς μεσαίων-βαρών αθλητές. Επιτρέψτε μου απλά να πω ότι αυτό το παιδί με ενθουσιάζει. Προπονούμαστε σκληρά και ανυπομονούμε να δείξουμε την δουλειά που κάνουμε στο Summit", πρόσθεσε ο προπονητής του.

Ο David McWater, Διευθύνων Σύμβουλος του Split-T ενθαρρύνεται από την προοπτική που βλέπει στον 23χρονο πυγμάχο. "Ο Brendan Segalas (σ.σ. του Split-T), μου παρουσίασε ένα παιδί το οποίο πίστευε πως έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να γίνει εξαιρετικό, αλλά χρειαζόταν λίγη δομή και μια καλή ομάδα γύρω του για να τα αναπτύξει περισσότερο. Παρότι έχει καταφέρει να ανατρέψει μερικούς σκληρούς βετεράνους αρκετά νωρίς στην καριέρα του, ο Ανδρέας είναι ακόμα ένα ακατέργαστο ταλέντο. Μόλις στον 4ο αγώνα του, κυριάρχησε επί του Walter Wright και αυτό πραγματικά μου τράβηξε την προσοχή. Νιώσαμε πως αν τον βάλουμε στο camp με τον Abel στο Big Bear και τον αφήσουμε να αναπτυχθεί, τότε ο ουρανός είναι το όριο, και αυτό ακριβώς κάναμε", εξήγησε ο McWater.

Παρ' όλο που έχει μόνο 5 επαγγελματικούς αγώνες, ο Κατζουράκης έχει εδραιώσει τον εαυτό ως ένα από τα ταλέντα που θα απασχολήσουν μελλοντικά την κατηγορία μεσαίων-βαρών. Το Split-T έχει λάβει ενδιαφέρον από πολλαπλούς κορυφαίους promoters σχετικά με την υπογραφή μακροχρόνιας συμφωνίας με τον νέο πυγμάχο και σκοπεύει να επισπεύσει τις συζητήσεις, μπαίνοντας στο 2021. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Κατζουράκη θεώρησε πως ήταν σημαντικό να κρατηθεί ενεργός μπαίνοντας στη νέα χρονιά.

"Το μεγαλύτερό κίνητρό μου για να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής είναι να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και την ελληνική πυγμαχική κοινότητα. Αγωνίζομαι γνωρίζοντας τι έκαναν στο παρελθόν οι πρόγονοί μας και τι μπορώ να κάνω εγώ για την ελληνική πυγμαχία στο μέλλον. Δεν χρειάζομαι περισσότερο κίνητρο απ' αυτό".

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και οι αγώνες ξεκινούν στις 23:00. Το event θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του FITE.com pay-per-view.

*** Για να αγοράσετε εισιτήρια για τον αγώνα και ολόκληρη κάρτα αγώνων του Global Legion Fight Club 17, επισκεφθείτε το Eventbrite.com.

News 24/7

24MEDIA NETWORK