Ο Τάιγκερ Γουντς εμπνεύστηκε ένα γήπεδο-παράδεισο πάνω στο κύμα και σε προ(σ)καλεί για γκολφ

Οι πύλες άνοιξαν και ο Τάιγκερ Γουντς έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει υπερήφανος για το μοναδικής ομορφιάς δημιούργημά του στο θέρετρο Πεμπλ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Ο Τάιγκερ Γουντς εμπνεύστηκε ένα γήπεδο-παράδεισο πάνω στο κύμα και σε προ(σ)καλεί για γκολφ

Το 'Perfection at Pebble' δεν είναι ο τίτλος κάποιας ταινίας. Θα ήταν ο πλέον ταιριαστός, στην περίπτωση που μία από τις πιο μνημειώδεις νίκες του Τάιγκερ Γουντς είχε γίνει σενάριο και είχε προβληθεί στις αίθουσες. Ούτως ή άλλως από τον Ιούνιο του 2000 που συνέβη περιγράφει με πιστότητα την καθολική επικράτηση του κορυφαίου (και πιο ακριβοπληρωμένου) γκόλφερ όλων των εποχών.

Ορίστε πώς:

Ύστερα από δύο δεκαετίες ο 45χρονος Αμερικανός επέστρεψε (όπως έκανε πάντα) ψυχή (κυρίως αλλά) και σώμα στο παραθαλάσσιο θέρετρο της πόλης Μοντερέι στην κεντρική Καλιφόρνια (Πεμπλ Μπιτς) για να 'μυήσει' πολλούς περισσότερους απ' όσους ασχολούνται ήδη με το άθλημα που έγινε βίωμά του πριν αποκτήσει αντίληψη των πραγμάτων, πριν περπατήσει. Πριν καν ονειρευτεί ό,τι θα ζήσει όλα όσα έζησε.

Η άμεση εμπλοκή του στο πρότζεκτ ανακατασκευής του νέου short court που σχεδιάστηκε από μηδενικής βάσης αυτόν ακριβώς το σκοπό έχει: να παρέχει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, αρχάριους ή προχωρημένους, να μάθουν, να προπονηθούν ή ν' απολαύσουν μερικές ελεύθερες ώρες τους σ' έναν πανέμορφο, σχεδόν παραδεισένιο, χώρο έκτασης 1.850 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από άλλα φημισμένα γήπεδα, εντός ή εκτός ΗΠΑ.

Ο Τάιγκερ Γουντς εμπνεύστηκε ένα γήπεδο-παράδεισο πάνω στο κύμα και σε προ(σ)καλεί για γκολφ
WWW.PEBBLEBEACH.COM/

Το "Hay (ονομασία γηπέδου από τον πρώτο ιδιοκτήτη του Πίτερ Χέι) έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει παίκτες όλων των ικανοτήτων και των ηλικιών", σημείωσαν οι εμπνευστές. Δίχως κιγκλιδώματα, διαχωρισμούς και παρωπίδες, παρόλο που κάποτε το σπορ αφορούσε μονάχα τα 'γερά πορτοφόλια'.

Ο Γουντς και οι συνεργάτες του στην TGR Design αποδέχθηκαν την πρόταση της Pebble Beach Company που κατέχει τη διαχείριση και σε μικρό, για τα δεδομένα της εποχής του κορονοϊού, διάστημα αναδιαμόρφωσαν απ' άκρη σ' άκρη την παραδοσιακή αυτή γωνιά του σπορ έχοντας φροντίσει να υπερτονίσουν, μέσω υψωμάτων ή ανοικτών για το μάτι διόδων, την καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα, μιας και η έκταση απέχει μόλις μερικά μέτρα τον κόλπο Κάρμελ.

Ο Τάιγκερ Γουντς εμπνεύστηκε ένα γήπεδο-παράδεισο πάνω στο κύμα και σε προ(σ)καλεί για γκολφ

Η ένταξη στο σχέδιο και η λειτουργία (από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) ενός ημι-υπαίθριου εστιατορίου 400 τετραγωνικών μέτρων ενισχύουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και επιτρέπουν την επίσκεψη οικογενειών ή ακόμη και ολόκληρων εταιριών, εφόσον προγραμματιστεί κάποια ομαδική κράτηση προς αξιοποίηση των αθλητικών και λοιπών εγκαταστάσεων.

Το γήπεδο είναι 9 οπών, απόστασης από 47 ως 106 γιάρδες, και καθεμιά εξ αυτών έχει αφιερωθεί ονομαστικά σε διάφορες μορφές του γκολφ, όπως ο Μπινγκ Κρόσμπι, ο Τομ Κάιτ, ο Τομ Ουότσον, η Γκρέις Λέντζικ, ο Λάντι Ουόντκινς, αλλά και ο ίδιος ο Γουντς (η 9η). "Όλοι που θα παίζουν γκολφ σε αυτό το γήπεδο θα το απολαμβάνουν", εξηγούσε περήφανος ο Γουντς μετά ανάληψη του έργου και την έναρξη των εργασιών. "Θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Δεν μπορώ να περιμένω να παίξω κι εγώ", κατέληγε τότε, αδυνατώντας να κρύψει την αδημονία του για το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Θα το απολαύσει βέβαια με κάποια καθυστέρηση, αφότου αναρρώσει πλήρως από το σοβαρό τροχαίο του Φλεβάρη.

Η κάτοψη του γηπέδου και των 9 οπών
Η κάτοψη του γηπέδου και των 9 οπών WWW.PEBBLEBEACH.COM

Δεν φανταζόμαστε ότι θα πληρώνει για να έχει πρόσβαση. Για τους υπόλοιπους, το κόστος εισόδου είναι 65 δολάρια ανά άτομο, αλλά έχουν προβλεφθεί ειδικές τιμές και εκπτώσεις για κατοίκους της περιοχής και εφήβους. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών μπορούν να εισέρχονται δωρεάν και άνευ περιορισμών. Οι πύλες άνοιξαν την Παρασκευή 16/4.

News 24/7

24MEDIA NETWORK