Ο θρύλος της τουρκικής άρσης βαρών έφυγε από τη ζωή μόλις στα 50 του χρόνια

Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου που έγινε γνωστός και στο ελληνικό κοινό μέσα από τις επικές μάχες του με τον Βαλέριο Λεωνίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία 50 ετών.

Ο θρύλος της τουρκικής άρσης βαρών έφυγε από τη ζωή μόλις στα 50 του χρόνια

Θρήνος στον τουρκικό αθλητισμό καθώς ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο κορυφαίος αρσιβαρίστας στην ιστορία της γειτονικής χώρας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Ο "Ηρακλής τσέπης", όπως ήταν το παρατσούκλι του, αντιμετώπιζε χρόνια πρόβλημα με το συκώτι του, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και από τις 11 Νοεμβρίου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο μετά από έντονη ενδοκρανιακή υπέρταση που παρουσίασε.

Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευσή ήπατος όμως παρουσίασε και πάλι προβλήματα υγείας και ο εξασθενημένος οργανισμός του δεν άντεξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σημειώνετια πως ο -γεννημένος στη Βουλγαρία και πολιτογραφημένος Τούρκος- Σουλειμάνογλου έχει κατακτήσει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, επτά χρυσά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δύο σε Ευρωπαϊκό και στους Έλληνες φιλάθλους φέρνει έντονες θύμησες από τις σπουδαίες μάχες του με τον Βαλέριο Λεωνίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

News 24/7

24MEDIA NETWORK