Ο Τσιτσιπάς είναι ο κορυφαίος τενίστας του 2021. Παίζει με ποιότητα

Το 2021 μπορεί να είναι το έτος εκτόξευσης του Στέφανου Τσιτσιπά. Οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Αλήθεια είναι ότι αναφορικά με τον ερχομό των Harrods στη χώρα και την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική αγορά δεν έχουμε μάθει κάποιο νεότερο. Εκτός κι αν, κάτω από άκρα μυστικότητα, η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ, στην οποία από το 2010 ανήκει ο τίτλος της φημισμένης αγγλικής επιχείρησης, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και στον προϊστάμενό του Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς να έχει διαρρεύσει.


Αυτό που ξέρουμε, πέραν πάσης αμφιβολίας ή αμφισβήτησης, είναι πως ο (αθλητής) Στέφανος Τσίτσιπας επιδιώκει όντως την (ατομική) ποιότητα, αποκηρύσσοντας οτιδήποτε ισχνότερο από την τελειότητα στο παιχνίδι του. Ειδάλλως δεν θα έφτανε την Κυριακή να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του σε 1000άρι Masters, δηλαδή τουρνουά της δεύτερης βαθμίδας δυσκολίας στο ετήσιο καλεντάρι Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κατατροπώνοντας με 6-3, 6-3 τον Ρώσο Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Η ηγεμονική παρουσία του 22χρονου Έλληνα σ' ένα τουρνουά που ο Ράφα Ναδάλ έχει κατακτήσει έντεκα φορές στην καριέρα του και ο Νόβακ Τζόκοβιτς άλλες δύο δεν αναιρείται από το γεγονός ότι ο Ρώσος Μεντβέντεφ αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του εξαιτίας κορονοϊού και ο Ισπανός με τον Σέρβο (αλλά και ο Ζβέρεφ) έμειναν εκτός συνέχειας προτού τον συναντήσουν. Ούτως ή άλλως ο Τσιτσιπάς φρόντισε να νικήσει με περίσσια ευκολία τους δύο (Έβανς, Ρούμπλεφ) εκ των τριών που, προς έκπληξη πολλών, είχαν φράξει στα προαναφερθέντα φαβορί το δρόμο προς το τρόπαιο.

Ως το Νο4 του ταμπλό ο Έλληνας τενίστας κάλυψε μια αψεγάδιαστη διαδρομή, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να πανηγυρίσουν σετ. Τον Ρώσο Καράτσεφ και τον Χιλιανό Γκαρίν τούς απέκλεισε με 6-3, 6-4, ο Ισπανός Νταβιντόβιτς-Φόκινα αποσύρθηκε μετά το 7-5 του πρώτου, ο Βρετανός Έβανς δεν βρήκε περισσότερα από τρία γκέιμς συνολικά (2-6, 1-6), ενώ του Ρούμπλεφ (που είχε και τον αέρα της νίκης επί του Ναδάλ) δεν του επέτρεψε να μπει ποτέ στη διεκδίκηση του τροπαίου. Τον 'χτύπησε' τακτικά στις αδυναμίες του, πέρασε μερικά σπουδαία χτυπήματα και ολοκλήρωσε την αποστολή του προτού συμπληρωθούν 72 λεπτά αγώνα.

Πέραν των 251.085 ευρώ που καρπώθηκε από την πρωτιά στο Μόντε Κάρλο, σχεδόν το 1/10 του χρηματικού επάθλου (2.4 εκατομμύρια) αλλά όχι πολύ υψηλό συγκριτικά με πρότερα χρόνια, ο Τσιτσιπάς έφυγε από το τουρνουά έχοντας μειώσει την απόστασή του από την πρώτη τετράδα της παγκόσμιας κατάταξης και ρίχνοντας τη διαφορά του από τον Ντόμινικ Τιμ κάτω από το φράγμα των 800 βαθμών! Τη Δευτέρα η λίστα ανανεώθηκε και ο νεαρός Έλληνας μπορεί να μην ανέβηκε κάποιο σκαλοπάτι, παραμένοντας πέμπτος, αλλά έφτασε αθροιστικά τους 7.860 βαθμούς. Έναντι των 8.615 του Αυστριακού τον οποίο κυνηγά να πιάσει, διότι οι άλλοι τρεις (Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ναδάλ) είναι αρκετά μακριά ακόμα.

Για να έχεις υπ' όψιν τις διαφορές, τσέκαρε τον πίνακα.

Τενίστας Βαθμοί
1. Νόβακ Τζόκοβιτς 11.873
2. Ντάνιλ Μεντβέντεφ 9.850
3. Ραφαέλ Ναδάλ 9.490
4. Ντόμινικ Τιμ 8.615
5. Στέφανος Τσιτσιπάς 7.860
6. Αλεξάντερ Ζβέρεφ 6.125
7. Αντρέι Ρούμπλεφ 5.955
8. Ρότζερ Φέντερερ 5.875

Ο κορυφαίος του 2021

Η παραπάνω σειρά δεν αποκλείει τίποτα με τη χειμαρρώδη ορμή του Τσιτσιπά στο πρώτο τετράμηνο του 2021. Σε περίπτωση μάλιστα που 'αποδομηθεί' η συνολική βαθμολογία, θα γίνει ορατό πως ο δικός ήρωας είναι ο τενίστας που έχει συλλέξει τους περισσότερους πόντους κατά το πρώτο τρίτο του έτους. Έχει δώσει 27 αγώνες μέχρι τώρα και έχει ηττηθεί μόνο στους 5! Οι νίκες του είναι 22 (γιατί εκείνος με τον Μπερετίνι στο Αυστραλιανό δεν άρχισε ποτέ), οι περισσότερες τενίστα σε αυτές τις πρώτες 15 εβδομάδες της χρονιάς, και συνολικά έχει συγκεντρώσει 2.540 βαθμούς με συμμετοχές σ' έναν ημιτελικό major και σε ακόμη δύο τελικούς (υποδεέστερων) τουρνουά.

Χάρη σε αυτές τις επιμέρους επιδόσεις του κατάφερε να υποσκελίσει τον φορμαρισμένο αντίπαλό του στον τελικό του Μόντε Κάρλο, Ρούμπλεφ (2.400). Όπως επίσης τους Νόβακ Τζόκοβιτς (2.230) και τους Ντάνιλ Μεντβέντεφ (2.130). Είναι, βέβαια, τόσο μικρές οι διαφορές που τους 4 καλύτερους του 2021 χωρίζει η μικρότερη διαφορά που έχει εμφανιστεί στο ίδιο διάστημα του χρόνου από το 2010.

Η τάση του Τσιτσιπά μέσα στο 2021
Η τάση του Τσιτσιπά μέσα στο 2021 WWW.TENNISLIVE.NET/

"Είναι μόνο η αρχή", δήλωνε ο Τσιτσιπάς μετά το θρίαμβο στο Πριγκιπάτο. Θα συμφωνήσουμε 100% μαζί του. Κι ας μην έρθουν ποτέ τα Harrods στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK