Ο Τσιτσιπάς έκλεψε την ψυχολογία του Ρούμπλεβ πριν γράψει ιστορία

Με τον αέρα της προ ημερών επικράτησης του μπήκε ο Ρούμπλεβ στον προημιτελικό του Roland Garros κόντρα στον Τσιτσιπά. Μέχρι που ο Έλληνας τενίστας άλλαξε τον ψυχολογικό συσχετισμό της αναμέτρησης και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στον ημιτελικό.

Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση του με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) επί του Ρούμπλεβ στα προημιτελικά του Roland Garros στο Παρίσι, στις 7 Οκτώβρη 2020. (AP Photo/Christophe Ena)
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση του με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) επί του Ρούμπλεβ στα προημιτελικά του Roland Garros στο Παρίσι, στις 7 Οκτώβρη 2020. AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Δεν είχαν περάσει πολλές μέρες από την ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του τουρνουά στο Αμβούργο από τον Αντρέι Ρούμπλεβ και οι δύο τους συναντήθηκαν ξανά στα προημιτελικά του Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας είχε προηγηθεί με 5-3 στο πρώτο σετ, αλλά ο αντίπαλος του είχε απαντήσει με ένα 4-0, κερδίζοντας το σετ και στη συνέχεια το ματς.

Στο Παρίσι ο Ρούμπλεβ είχε το ψυχολογικό μομέντουμ απέναντι στον Τσιτσιπά και το εξαργύρωσε με το καλό του ξεκίνημα στο πρώτο σετ, όταν και προηγήθηκε με 5-3. Το πρώτο που έπρεπε να αλλάξει Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση τον ψυχολογικό συσχετισμό. Για να το πετύχει όφειλε να ανεβάσει τα επίπεδα συγκέντρωσης, διορατικότητας και επιθετικότητας του. Τα κατάφερε.

Γρήγορα και αποτελεσματικά. Ήταν αυτός που τώρα πέτυχε ένα σερί με 4 κερδισμένα games, πήρε το σετ, μαζί και τον αέρα του αντιπάλου του. Έκλεψε την ψυχολογία του Ρούμπλεβ, την έκανε δική του, σφήνωσε την αμφιβολία στο μυαλό του παίκτη στην απέναντι πλευρά του κορτ.

Ο προημιτελικός έδειξε πως δεν έχει γυρισμό, από τον τρόπο που ολοκλήρωθηκε το δεύτερο σετ. Με τον Ρούμπλεβ να κλωτσάει τα μπουκάλια με τα νερά και τους ηλεκτρολύτες, αφού πρώτα τα είχε βάλει με τη ρακέτα του.

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση, 'χτύπησε' τις αδυναμίες του αντιπάλου του στην επαναφορά, σημάδεψε την αντίθετη κίνηση στα πόδια του, είχε εξαιρετικά τρεξίματα. Έπεισε τον Ρούμπλεβ πως δεν μπορεί να τον ακολουθήσει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με 3-0 σετ, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς - Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Και με τέτοια επιβλητική παρουσία, κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να ονειρεύεται ακόμη και την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam τίτλου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK