Ο Βιλάντερ ξέσπασε κατά του Απόστολου Τσιτσιπά

Ο επτά φορές νικητής σε Grand Slam διοργάνωση και νυν αναλυτής του Eurosport, Ματς Βιλάντερ, σχολίασε έντονα το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχεται σχεδόν σε κάθε δύσκολο ματς του, coaching violation.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη διάρκεια του τουρνουά στη Βαρκελώνη
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη διάρκεια του τουρνουά στη Βαρκελώνη AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο επτά φορές πρωταθλητής σε Grand Slam διοργάνωση, πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο και νυν αναλυτής του Eurosport, Ματς Βιλάντερ, σχολίασε έντονα το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχεται σχεδόν σε κάθε δύσκολο ματς του, coaching violation, διότι ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος, του δίνει οδηγίες από το box.

Ο 57χρονος Σουηδός, πιστεύει ότι αυτό αντί να βοηθάει, κρατάει πίσω τον Στέφανο και θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα να συμβαίνει.

"Κάποια στιγμή, ο πατέρας του θα πρέπει να σταματήσει να το κάνει. Αν όχι, τότε να φύγει από το box του. Πρέπει να αφήσει τον Στέφανο να αντιμετωπίσει μόνος την εκάστοτε κατάσταση.

Μπορεί να του μιλήσει όση ώρα θέλει πριν τα ματς και όση ώρα θέλει μετά από αυτά, αλλά κατά τη διάρκεια, ο Στέφανος μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνος του. Δεν χρειάζονται τα λόγια του Απόστολου.

Πριν ξεκινήσει το 5ο σετ του αγώνα με τον Φριτζ, ο διαιτητής έκανε παρατηρήσεις στον Στέφανο. Του είπε να πει στον πατέρα του, να σταματήσει να του μιλάει μέσα στον αγώνα.

Έτσι κι έγινε. Και ως δια μαγείας, ο Στέφανος έπαιξε το καλύτερό του σετ στο ματς. Το κέρδισε με 6-4 και προκρίθηκε. Αν προσπαθεί μόνος να βρίσκει λύσεις στους αγώνες του, μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει.

Αν έχει συνέχεια τον πατέρα του στο αυτί του, να του λέει 'Σέρβιρε εκεί, τρέξε εκεί κτλ', δεν νομίζω ότι μπορεί να εξελιχθεί και πολύ. Στο 5ο σετ σήμερα, συμπεριφέρθηκε και έπαιξε εξαιρετικά. Χωρίς τη βοήθεια του Απόστολου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK