Οι αποφάσεις της ΓΣ της Λίγκας

Οι αποφάσεις της ΓΣ της Λίγκας

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (02/10) στη Λαμία η Γενική Συνέλευση της Ολομέλειας των ΤΑΑ. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από οχτώ σωματεία, ενώ απουσία πήραν ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής, η Ορεστιάδα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ο Ηρακλής και η Νίκαια. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, ο «γηραιός» θα χρησιμοποιήσει το Κατσάνειο στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και το κλειστό του Ευόσμου στα πλέι οφ, ενώ η Νίκαια θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες της στο κλειστό Καραμπίνη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις…

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόκτηση νομικής υπόστασης από τη Λίγκα και εξουσιοδότησε για το συγκεκριμένο θέμα το προεδρείο και τον νομικό σύμβουλο της Ολομέλειας Αχιλλέα Μαυρομάτη.

2. Αποφάσιστηκε κατά πλειοψηφία να παραμείνει η ίδια σύνθεση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στην Αγωνόδικο Επιτροπή.

3. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΡΤ ΑΕ σχετικά με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της τρέχουσας περιόδου.
Αναλυτικά η πρόταση της ΕΡΤ ΑΕ προβλέπει:
-Μετάδοση στιγμιότυπων από ένα παιχνίδι που θα διεξάγεται το Σάββατο καθώς και ρεπορτάζ όλων των ομάδων.
-Κάθε Κυριακή απευθείας μετάδοση ενός αγώνα από την ΕΤ 3.
-Κάθε Δευτέρα απευθείας μετάδοση ενός αγώνα από την ΕΤ1 και μετά το τέλος της αναμέτρησης ημίωρη εκπομπή αφιερωμένη στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.
Επίσης ο τηλεοπτικός χρόνος που θα υπάρχει στην ΕΤ3 την Κυριακή, θα υπάρχει και στην ΕΤ 1 ανεξαρτήτου τηλεοπτικής μετάδοσης από το πρώτο κρατικό κανάλι.




4. Αποφασίστηκε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών η Νίκαια να αγωνίζεται προσωρινά στο κλειστό Καραμπίνη. Όσον αφορά τον ΓΣ Ηρακλή θα αγωνίζεται κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου στο Κατσάνειο και στα πλέι οφ θα αγωνίζεται στο γήπεδο του Εύοσμου.

5. Τα σωματεία αφού συζήτησαν διεξοδικά το οικονομικό θέμα που έχει προκύψει (σχετικά με τα έξοδα της στατιστικής κάλυψης των αγώνων, τις μετακινήσεις των διαιτητών, τα έξοδα γυμνασίαρχων, παρατηρητών διαιτησίας και του doping control) αποφάσισαν να γίνει νέα συνάντηση του προεδρείου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, αφού τα ΤΑΑ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο συγκεκριμένο οικονομικό βάρος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK