Οι δηλώσεις των Πρωταγωνιστών

Οι δηλώσεις των Πρωταγωνιστών

Fernando Alonso (Renault)

" Είναι νωρίς να καταλάβω τι έγινε την Κυριακή. Νομίζω πως θα το συνειδητοποιήσω μετά από αρκετές ημέρες. Προς το παρόν έχω μιλήσει στον Βασιλιά της Ισπανίας, τον Πρίγκιπα και τον Πρωθυπουργό. Νομίζω πως ζω ένα όνειρο. Σήμερα περίμενα να παλέψουμε με τη McLaren αλλά μετά τους ανεφοδιασμούς δεν ήταν δυνατόν να τους ακολουθήσουμε. Απλά προσπαθούσα να κρατήσω σε απόσταση τον Schumacher και να συντηρήσω τα λάστιχα. Οι μηχανικοί ανησυχούσαν μήπως βρέξει και είχα το νου μου και εκεί, ενώ προς το τέλος άκουγα περίεργους θορύβους από το μονοθέσιο. Έτσι, μόνο όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού κατάλαβα πως είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Αφιερώνω τον τίτλο στους συγγενείς μου, τους φίλους μου και όλους όσοι με στήριξαν. Η Ισπανία δεν είναι χώρα με κουλτούρα στο συγκεκριμένο σπορ και χρειάστηκα να παλέψω λίγο για να τα καταφέρουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου. Όλοι είμαστε πρωταθλητές. Πλέον, στις δύο τελευταίες κούρσες δεν θα έχουμε κάτι να χάσουμε και έτσι θα τα δώσουμε όλα και θα πάρουμε όποιο ρίσκο χρειαστεί".

Giancarlo Fisichella (Renault)

" Είχα πρόβλημα στο πίσω μέρος στην αρχή του αγώνα και στις μεγάλες ταχύτητες αυτό προκαλούσε υπερστροφή. Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι ευχαριστημένος από τη πέμπτη θέση αλλά το σημαντικό είναι αυτό που κατάφερε ο Alonso. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και του εύχομαι κάτι καλό. Έχουμε ακόμη δύο αγώνες και έναν τίτλο για τα οποία πρέπει να παλέψουμε. Σήμερα περιμέναμε να είμαστε πιο δυνατοί αλλά η ταχύτητα των McLaren μας εξέπληξε".

Kimi Raikkonen (McLaren)

" Συγχαρητήρια στον Alonso, αλλά καλό θα είναι να προετοιμαστεί για να μας αντιμετωπίσει στο τέλος της περιόδου και βέβαια του χρόνου. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και το μονοθέσιο δύσκολο στην οδήγηση. Κουβαλούσα πολύ καύσιμο αλλά δεν κατάφερα να περάσω τον Montoya στα pits. Είμαι απογοητευμένος που χάσαμε τον τίτλο αλλά το περιμέναμε και τώρα έχουμε μπροστά μας το Κατασκευαστών".

Juan Pablo Montoya (McLaren)

" Είχα πλάκα. Ευχαριστήθηκα τη μάχη με τον Kimi και σίγουρα δεν ήταν εύκολο να τον κρατήσω πίσω μου. Πλησίασε πολύ μετά το δεύτερο pit stop αλλά όχι τόσο πολύ. Η νίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική από τη στιγμή που πολλοί Κολομβιανοί ήρθαν να δουν τον αγώνα. Αξίζαμε το 1-2 και πιστεύω πως αξίζουμε απόλυτα το Κατασκευαστών. Συγχαρητήρια στον Alonso".

Michael Schumacher (Ferrari)
" Αρχικά, θέλω να συγχαρώ τον Alonso και την ομάδα του για τον τίτλο. Έκαναν εξαιρετική δουλειά και είναι ευχάριστο να βλέπω χαμόγελα σε ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους ήμαστε μαζί στη Benetton. Σήμερα τα πήγαμε σχετικά καλά και ίσως η καλή διάθεση μας παρασύρει μπροστά στις τελευταίες δύο δοκιμασίες".

Rubens Barrichello (Ferrari)
" Είχα καλό αγώνα αλλά καθυστέρησα πίσω από ορισμένους πιλότους, με συνέπεια να μη μπορώ να φορτσάρω. Η έκτη θέση αποδείχθηκε πως ήταν ό,τι περισσότερο μπορούσα να κάνω. Συγχαρητήρια στον Alonso".

Jarno Trulli (Toyota)
" Ήταν ένα διήμερο στο οποίο τίποτα δεν πήγε καλά για μένα. Στην αρχή αλλάξαμε τον κινητήρα και στη πρώτη στροφή έπρεπε να αποφύγω το ατύχημα, κάτι που μου κόστισε. Ελπίζω να πάρουμε κάτι καλύτερο στην Ιαπωνία".

Ralf Schumacher (Toyota)

"Ήταν δύσκολα τα πράγματα. Μετά το πρόβλημα στα δοκιμαστικά έπρεπε να βάλουμε περισσότερο φτερό για να μην πιέσουμε τα λάστιχα. Κατάφερα να πιέσω λίγο μετά το μέσο του αγώνα αλλά χωρίς να καταφέρω κάτι το σπουδαίο. Πάντως, ο ένας πόντος είναι καλύτερος από το μηδέν".

Jenson Button (BAR)
"Ήταν μία δύσκολη μέρα. Η ταχύτητα δεν ήταν αρκετή και τα πίσω ελαστικά άρχισαν να φθείρονται από νωρίς, αν και είχαμε επιλέξει τη σκληρή γόμα. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Alonso για τη σπουδαία δουλειά που έκανε φέτος και του έφερε το πρωτάθλημα".

Takuma Sato (BAR)
" Στην εκκίνηση είχα βαρύ αυτοκίνητο και σε συνδυασμό με το πολύ φτερό, δεν κατάφερα να ζεστάνω γρήγορα τα ελαστικά μου. Στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν αλλά ένα πρόβλημα στην ανάρτηση μας έβγαλε εκτός στόχων".

Mark Webber (Williams)
" Είχα καλή εκκίνηση αλλά κάποια στιγμή βρέθηκα ανάμεσα στον Coulthard και τον Pizzonia και δε μπορούσα να υπολογίσω. Μετά τη σύγκρουση που είχαμε κατάλαβα ότι υπάρχει ζημιά αλλά επιστρέψαμε για να κερδίσουμε κάποια θέση στα δοκιμαστικά του επόμενου grand prix".

Antonio Pizzonia (Williams)
" Είμαι απογοητευμένος. Το grand prix της πατρίδας μου για εμένα τελείωσε στη πρώτη στροφή. Ο Coulthard με χτύπησε στην ευθεία αλλά αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση δεδομένης της εμπειρίας του".

David Coulthard (Red Bull)
" Έκανα καλή εκκίνηση και βρέθηκα σφήνα στις δύο Williams. Ο καθένας προσπαθούσε να πάρει την καλύτερη δυνατή θέση, χτύπησα όμως και βγήκα εκτός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Μου κάνει εντύπωση που ο Pizzonia περίμενε να είμαι κάπου αλλού".

Christian Klien (Red Bull)
" Όπως περιμέναμε, δεν είχαμε αρκετή ταχύτητα στις ευθείες. Η πρόσφυση στο πίσω μέρος ήταν προβληματική αλλά εν γένει δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε ταχύτητα".

Jacques Villeneuve (Sauber)
" Το μονοθέσιο ήταν πολύ γρήγορο σήμερα, όχι όμως σε τελική ταχύτητα. Γι' αυτόν τον λόγο είχα δύσκολες στιγμές πίσω από τη Minardi. Κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλάξαμε τη στρατηγική αλλά φάνηκε πως δεν ήταν η μέρα μας".

Felipe Massa (Sauber)
" Δεν είχα καλό αγώνα από τη στιγμή που το σημείο από το οποίο εκκίνησα ήταν νωπό. Μετά κόλλησα πίσω από τον Ralf και ταλαιπωρήθηκα από υπερστροφή. Τα πίσω ελαστικά δε λειτουργούσαν. Στο τελευταίο τέταρτο τα πράγματα βελτιώθηκαν αλλά ήταν πλέον αργά".

Tiago Monteiro (Jordan)
" Το σερί των τερματισμών μου σταμάτησε αλλά κάποτε θα γινόταν κι αυτό, όσο απογοήτευση και αν μου προκαλεί. Η αλήθεια όμως είναι πως είχαμε ένα καλό διήμερο και θα μπορούσαμε να τερματίσουμε ψηλά".

Narain Karthikeyan (Jordan)
" Η εκκίνηση ήταν καλή και βρέθηκα να παλεύω με τους Trulli, Sato. Στη συνέχεια έχασα πολύ χρόνο με τα ντουμπλαρίσματα ενώ αναγκάστηκα να μπω στα pits για να αλλάξω ελαστικό. Στο τέλος το μονοθέσιο είχε εξαιρετική συμπεριφορά αλλά ήταν πολύ αργά".

Robert Doornbos (Minardi)
" Δυστυχώς δεν κατάφερα να τερματίσω. Όταν προσπαθούσα να πιάσω τους μπροστινούς μας ένιωσα απώλεια δύναμης, στη συνέχεια είδα καπνό και κατάλαβα πως ο κινητήρας είχε παραδώσει το πνεύμα. Συμβαίνουν αυτά στο σπορ αυτό".

Christijan Albers (Minardi)
" Νομίζω πως το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό, από τη στιγμή που τα πήγαμε καλύτερα από τη Jordan. Το σίγουρο είναι πως είχαμε καλή στρατηγική, καθώς αρχίσαμε με πολλά καύσιμα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους στην ομάδα για την εξαιρετική δουλειά που έκανε και είναι πλέον φανερό πως προοδεύουμε αργά αλλά σταθερά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK